gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Ribičko društvo "Brežnica" Komletinci

Predsjednik: Stjepan Stanisavljević

Potpresjednik: Antun Miličević

Tajnik: Zvonimir Lukić

 

Godina osnutka: 1963. ponovo 2000.

 

Djelatnost udruge:

 

Briga o prirodi, rijekama Spačvi, Brežnici i Bosutu te njihovom ribljem fondu,održavanje i čišćenje obale. Redovna druženja i obogačivanja društvenog života našeg mjesta te održavanje "Ribičko-pokladne večeri".

Uređenje i čišćenja obale, poribljavanje rijeke Spačve. Dva puta godišnje održavamo natjecanja u sportskom ribolovu s SRD "Virovi" Otok. Bavimo se uređenje vlastitog ribičkog doma kao i unapređenje izletišta za sve mještane sela Komletinci.

Najveći rezultat nam je povećanje broja članova na 100 i više ribiča.Također se bavimo izradom i postavljanje  vlastith smuđevskih gnjezda i kaveza.

 

Aktivnosti i rezultati:

 

SRD "Brežnica" kao prvu aktivnost u 2007. god. imalo je organizaciju "Ribičko pokladne večeri". Organizirana je 17. veljače 2007. u sali za svatove u industrijskoj zoni. Kao organizator te večeri možemo biti vrlo zadovoljni jer smo imali do sada rekordan broj gostiju u odnosu na sve dosadašnje večere. Sama ribičko pokladna večer trajala je do sitnih sati, što nam govori da su gosti bili zadovoljni i da su se dobro zabavili uz tamburaše, tombolu i naravno fiš i pečenku. Nadamo se i u budućnosti da ćemo nastaviti s organizacijom ove tradicionalne ribičke zabave. Zahvaljujemo svim sponzorima koji su nam pomogli, jer bez njih bilo bi nemoguće organizirati jednu takvu večer. U novu godinu naše društvo ušlo je s najvećim brojem članova od osnutka. Imali smo 96 članova, 23 kadeta, 2 juniora i 71 seniora. Uz uobičajene aktivnosti koje smo imali tijekom 2006. godine, smatramo potrebnim naglasiti natjecanje sa SRD „Virovi" Otok i  uređenje stare veterinarske stanice za potrebe našeg društva. U 2007. god. "Brežnica" planira organizirati dva natjecanja u sportskom ribolovu na rijeci Spačvi, poribljavanje Spačve šaranom kao i postavljanje kako oplođenih smuđevskih gnijezda tako i platformi za prirodan mrijest te plemenite vrste. Tijekom travnja, planiramo izvršiti jedno čišćenje vode i obale Spačve. Kao glavne aktivnosti u 2007. ističemo naše nastojanje da se riješi pitanje vlasništva stare veterinarske stanice koju društvo koristi kao ribički dom i koja je postala omiljeno okupljalište članova našeg društva te je naš rad tim domom dobio jednu novu dimenziju. Kao još jedan važan projekat u 2007. godini spominjemo uređenje izletišta pod šumom na komletinačkim stanovima. To izletište planiramo urediti i dati mu primjereni sadržaj za zabavu i odmor, a bilo bi namijenjeno ne samo članovima društva, nego svim mještanima našeg sela. Prvi radovi uređenja prilaza već su izvršeni krajem veljače, a kako vrijeme bude dopuštalo planiramo nastaviti radove, prije svega uređenja nadstrešnice, sadnju voćki, ograđivanje i uređenja malonogometnog terena. Uz malonogometni teren, tijekom godine planiramo  urediti sadržaje za djecu, kako bi to bilo prije svega obiteljsko izletište.

 

Više informacija o ŠRD "Brežnica" možete saznati na službenom Facebook profilu