gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Taekwondo klub "Otok" Otok

Tel/fax: 032 394 351

            099 2134 309

 

 

Predsjednik kluba: Milan Vukelić

 

Dopredsjednik: Marko Cvitić

 

Glavni tajnik: Ines Lagančić

 

Upravni odbor

 

Članovi: Milan Vukelić, Marko Cvitić, Ines Lagančić, Iva Dumenčić, Mario Pavić, Josip Ilijević, Ana Abramović  

 

Nadzorni odbor: Marko Jozić, Tomislav Jurić, Magdalena Babić

 

Treneri: glavni trener i ispitivač Josip Ilijević,

 

Voditelji: Ivana Bošnjak, Ivana Vukelić, Iva Pezo


 

Godina osnutka: 1996.

 

Djelatnost udruge:

 

Taekwondo klub"Otok" je športska udruga u koju se slobodno udružuju građani s ciljem provođenja programa tjelesno-zdravstvene kulture. Organiziranim treningom, provođenjem sustava domaćih i međunarodnih natjecanja kao i drugih sportskih aktivnosti koje su u funkciji unapređenja i očuvanja zdravlja i postizanja psihofizičke sposobnosti pučanstva.

 

Aktivnosti i rezultati:

 

Taekwondo je olimpijski sport. Taekwondo klub "Otok" je član HTS-a. Trenutno ima 40 članova, treneri su  Hrvoje Kušeta (crni pojas 2. dan) i Jasmina Lučić (crni pojas 2. dan). Taekwondo klub "Otok" je prvak Slavonije i Baranje u kadetskoj konkurenciji 2005. 2006., 2007. godine na prvenstvu Hrvatske. 2005. godine osvajamo jednu zlatnu medalju, 2006. jednu brončanu medalju. Prisutni smo na svim jačim natjecanjima gdje osvajamo mnogo medalja. Najperspektivniji mladi sportaši 2005; 2006. grada Otoka su Antun Delinger (plavi pojas) i Tomislav Perković (plavi pojas) članovi Taekwondo kluba"Otok".

24. veljače 2007 na prvenstvu Slavonije i Baranje u Kneževim vinogradima TK "Otok" osvaja u kadetskoj konkurenciji 5 prvih mjesta, 6 drugih mjesta, 3 treća mjesta, a ekipno 1 mjesto. U konkurenciji juniora nastupa jedan natjecatelj i osvaja 2. mjesto.

 

Više informacija o Taekwondo klubu "Otok" možete saznati na službenom Facebook profilu


presjednik Milan Vukelić

SUSEDGRADSKI SOKOL POKAL, 2009.

15. svibnja 2009. godine u Zagrebu je održan 9.međunarodni humanitarni turnir u taekwondou „ Susedgrad sokol pokal“. Na turniru su nastupila 683 natjecatelja iz 65 klubova iz 7 država. Iz taekwondo kluba „Otok“ iz Otoka nastupilo je 22 boraca i to u kategorijama mlađih kadeta, starijih kadeta i juniora. I taj su put postigli vrlo dobre rezlutate pa je osvojeno čak sedam medalja.
Srebrnu je medalju osvojio mlađi kadet Matej Ilijević, dok su bronce pripale mlađem kadetu Domagoju Šokčeviću, Antoniju Bošnjaku, Denisu Delingeru, junioru Antunu Delingeru, Tomislavu Lagatoru i Tomislavu Perkoviću. Na tom je natjecanju nastupala još i Danijela Lucić, Robert Kožul, Marijana Lovrić, Ivana Vukelić, Ivana Matković, Katarina Cvitić, Vlatka Pintarić, Ivana Bošnjak, Valentina Marić, Nikola Cvitić, Nikola Cvitić, Filip Lovrić, Dario Čelebić, Drago Šokčević, Filip Žagar i Juraj Pintarić.
Treneri su iznimno zadovoljni postignutim rezultatima koji su potvrda njihovog vrijednog rada.

ANTONIO BOŠNJAK OSVOJIO ZLATO


U subotu 23.svibnja 2009. godine u Slavonskom Brodu održan je 6. susret prijateljstva u taekwondou. Među 220 natjecatelja iz 19 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nastupao je i 21 natjecatelj iz taekwondo kluba Otok.

Osvojili su 15 medalja- 1 zlatnu, 6 srebrnih i 8 brončanih. Zlatna je medalja pripala Antoniju Bošnjaku, srebro su osvojili Tomislav Lagator, Antun Delinger, Vlatka Pintarić, Ivana Bošnjak, Valentina Marić i Ivana Vukelić, dok su se broncom okitili Juraj Pintarić, Nikola Cvitić, Ivana Matković, Marijana Lovrić- Jovanović, Katarina Cvitić, Matej Ilijević, Daniela Lucić i Denis Delinger. Na tom su natjecanju nastupali i Dario Čelebić, Josipa Mareljić, Drago Šokčević, Domagoj Kuveždić, Domagoj Šokčević i Lea Nađ.
TAEKWONDO KLUB "OTOK" USPJEŠNO ORGANIZIRAO TURNIR

U sklopu manifestacije 17. otočko proljeće, u organizaciji taekwondo kluba “Otok” iz Otoka, u sportskoj dvorani Osnovne škole Josipa Lovretića okupilo se dvadeset i dvoje natjecatelja kako bi odmjerili svoje snage u borilištu. Okupili su se borci iz sedam klubova: Zaprešić, Kondor Zagreb, Kneževi Vinogradi, Osijek, Sajnami Vinkovci i Otok. Turnir je otvorio gradonačelnik Šarić, a nazočne je pozdravio i Milan Vukelić, predsjednik kluba. Borbe su bile vrlo dobre i prikazan je velik broj raznih tehnika koje se koriste u taekwondou. Zlatna odličja iz Otoka su odnijeli Ivona Lukić (Sajnami), Petar Markić (Osijek), Matej Ilijević (Otok), Marko Družijanić (Osijek), Matija Đordić ( Sajnami), Aleks Beriša (Vinkovci), Marija Blatančić (Kondor), Tihomir Balinčević (Sajnami), Lora Rajčić (Zaprešić) i Ivan Priselac ( Kneževi Vinogradi). Srebra su osvojili Ivana Vukelić, Mario Jurić, Nikola Cvitić, Domagoj Šokčević, Marijana Lovrić –Jovanović, Ivana Matković, Tomislav Lagator, Filip Žagar i Domagoj Bradić iz Vinkovaca. Najboljim borvcima proglašeni su Ivan Priselac i Lora Rajčić koji su dobili kimono od sponzora Budo sporta iz Zagreba. Zak raj večeri priređen je nastup dvojice veteran u taekwondou – Marina Nađa i Igora Sebastijana iz Sajnamija. Gostu je pripalo zlato, dok je domaćin Nađ osvojio srebro.Treneri i predsjednik zahvalili su se svim gostima, natjecateljima, sucima i sponzorima koji su pomogli u realizaciji toga turnira.

POLAGANJE ZA POJASEVE

U subotu 7. studenog 2009. godine u sportskoj dvorani u Otoku članovi taekwondo kluba «Otok» održali su polaganje za više pojaseve, Na polaganje je izašlo 37 polaznika – jedan polaznik za viši bijeli pojas, 16 polaznika za žuti pojas, 5 za viši žuti, jedan za viši zeleni, 7 za plavi pojas, 3 za viši plavi i 5 za crveni pojas. Svi koji su polagali za pojaseve morali su, uz osnovnu tehniku, obavezne forme (borba sa zamišljenim protivnicima) i test snage, lomiti i daske veličine 30x30 cm i debljine 2,5 cm. Svi su polaznici uspješno položili testove. Članovi taekwondo kluba «Otok» pripremaju se za Međunarodni turnir «Croatia open» koji će se 14. i 15. studenog ove godine održati u Zagrebu.

OTOČANIMA BROJNE MEDALJE I ČETIRI PEHARA

U subotu 6. ožujka 2010. godine u Jarmini je održano Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondou. Među 11 su klubova, s više od 250 natjecatelja, nastupili i članovi Taekwondo kluba „Otok“ iz Otoka sa 42 natjecatelja. Otočki su natjecatelji osvojili 10 zlatnih, 8 srebrnih i 20 brončanih medalja te 4 pehara. Zlato su osvojili Domagoj Šokčević, Matej Ilijević, Filip Žagar, Marijana Lovrić-Jovanović, Ivana Vukelić, Ivana Matković, Ivana Bošnjak, Josipa Mareljić, Josip Jukić i Marko Jukić. Srebrnom su se medaljom okitili Domagoj Kuveždić, Antonio Bošnjak, Nikola Cvitić, Drago Šokčević, Valentina Marić, Juraj Pintarić, Stefan Eror i Antonela Vučina. Brončane su medalje osvojili Marijan Matijević, Leon Pezo, Petar Vučina, Nikola Pehar, Antonio Crljić, Hrvoje Grgurovac, Franjo Šarić, Dario Čelebić, , Antonio Jukić, Antun Nikolić, Antun Delinger, Marko Grgurovac, Benjamin Hlevnjak, Jovica Potkonjak, Tajana Bogdanović, Katarina Cvitić, Vlatka Pintarić, Tomislav Lagator, Mario Jurić i Mate Perković. Još su nastupili Stipa Pehar, Nikola Crljić, Filip Lovrić-Jovanović i Iva Pezo. Mlađi su kadeti osvojili treće, kadeti drugo, juniori drugo i seniori treće mjesto. Novo je vodstvo kluba, s trenerima Josipom Ilijevićem, Robertom Džinićem i Marinom Nađem, iznimno zadovoljno ostvarenim rezultatima.


"Bljesak 1995."

2. svibnja 2010. godine, povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ 1995., u Novskoj je održan turnir u taekwondou. Među 28 klubova i 282 natjecatelja iz cijele Hrvatske nastupali su i članovi Taewondo kluba „Otok“ iz Otoka i ostvarili zapažen rezultat. Ukupno je osvojena 21 medalja i to 3 zlatne Filipa Žagara, Domagoja Šokčevića i Stefana Erora. Osvojeno je i 7 srebrnih medalja : Antun Delinger, Goran Trtica, Ivana Bošnjak, Josipa Vidović, Tajana Bogdanović, Antonio Bošnjak i Jovica Potkonjak. Brončane su medalje osvojili Josipa Mareljić, Katarina Cvitić, Antonio Jukić, Filip Lovrić-Jovanović, Dario Čelebić, Antonio Crljić, Denis Delinger, Leon Pezo, Milan Cindrić, Domagoj Kuveždić i Matej Ilijević. Još su nastupali Marko Grgurovac, Benjamin Hlevnjak, Vlatka Pintarić, Antun Nikolić, Nikola Crljić, Hrvoje Grgurovac, Nikola Cvitić, Ivan Matijević, Franjo Šarić, Ana Žderić, Valentina Marić, Marijan Lovrić-Jovanović, Ivana Vukelić i Iva Pezo.

DAN OTOČKIH BORACA U ZAGREBU

28 medalja i 2. ekipno mjesto među 530 natjecatelja iz 62 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije – to je uspjeh Taekwondo kluba Otok iz Otoka. U subotu 15. Svibnja u zagrebu je održan turnir u taekwondou pod nazivom „Susedgrad Sokol pokal“ na kojem se natjecalo i 39 boraca iz Taekwondo kluba Otok iz Otoka. Ukupno je osvojeno 28 medalja i ekipno 2. Mjesto. Zlatne su medalje osvojili Domagoj Šokčević, Antun Nikolić, Vlatka Pintarić, Katarina Cvitić i Goran Trtica. Srebrna su odličja osvojili Josipa Mareljić, Antun Delinger, Ivana Bošnjak, Hrvoje Grgurovac, Drago Šokčević, Antonio Jukić i Filip Žagar. Brončanim su se medaljama okitili Antonio Bošnjak, Matej Ilijević, Domagoj Kuveždić, Ivana Vukelić, Marijana Lovrić – Jovanović, Dario Čelebić, Nikola Crljić, Valentina Marić, Ana Žderić, Nikola Cvitić, Tajana Bogdanović, Stefan Eror, Jovica Potkonjak, Benjamin Hlevnjak, Marko Grgurovac i Antonela Vučina. Treneri Josip Ilijević, Marija Delinger i Marin Nađ dio su ekipe koja je ostvarila taj izvrstan uspjeh te najavljuju još bolji rad, a u subotu 22. svibnja odlaze u Split na Državno juniorsko prvenstvo gdje očekuju dobre rezultate.


JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

22. svibnja 2010. u Splitu je održano juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Među 250 natjecatelja iz 50 klubova, nastupali su i članovi Taekwondo kluba „Otok“ iz Otoka. U jakoj su konkurenciji Otočani bili vrlo dobri i osvojili su dva peta mjesta – Ivana Bošnjak u kategoriji do 68 kg i Katarina Cvitić u kategoriji do 52 kg. Još je nastupao Antun Delinger, Vlatka Pintarić, Josipa Mareljić, Benjamin Hlevnjak i Filip Žagar. Taj dugi i daleki put u Split pomogla je tvrtka „Istraživač“ gospodina Vlade Franjića.POLAGANJEM ZAVRŠILI USPJEŠNU POLUSEZONU

Nakon uspješne polusezone u kojoj je osvojeno preko 90 medalja i 8 pehara 24. lipnja 2010. u sportskoj dvorani Osnovne škole Josipa Lovretića u Otoku Taekwondo klub “Otok” održao je polaganje za više pojaseve u taekwondou. Na polaganje je izašlo 37 polaznika kluba koji su pokazali vrlo visoko znanje, fizičku sposobnost i psihičku pripremljenost. Polaznici su se, osim pokazivanja tehnike, morali boriti sa zamišljenim protivnicima, izvoditi sportske borbe, pokazati izdržljivost i lomiti jelove daske veličine 30x30x2,5 cm. Za žuti je pojas položio Vladimir Pezo, za viši žuti Antun Nikolić, Stefan Eror, Goran Trtica i Ivan Matijević. Za zeleni su pojas položili Ana Žderić, Benjamin Hlevnjak, Leon Pezo, Iva Pezo, Marko Grgurovac, Hrvoje Grgurovac, Mario Jurić, Nikola Crljić, Antonio Crljić, Antonela Abramović, Franjo Šarić, Mirna Miljević, Denis Delinger i Branimir Kuveždić. Za viši su zeleni pojas položili Valentina Marić, Domagoj i Drago Šokčević. Za plavi je pojas položio Antonio Bošnjak, a za viši plavi Nikola Cvitić, Katarina Cvitić, Josipa Mareljić, Domagoj Kuveždić, Matej Ilijević, Ivana Bošnjak i Ivana Matković. Za crveni je pojas položila Vlatka Pintarić, a za viši crveni Juraj Pintarić, Tomislav Lagator, Marijana Lovrić-Jovanović, Ivana Vukelić, Dario Čelebić i Tomislav Jurić. Polaganje su vodili Marin Nađ, licencirani ispitivač Hrvatskog taekwondo saveza, Josip Ilijević i Robert Džinić.


TAEKWONDO KLUB "OTOK" IZVRSTAN NA TURNIRU U SLAVONSKOM BRODU

18. rujna  u Slavonskom je Brodu održan turnir u taekwondou pod nazivom 7. susret prijateljstva na kojem su nastupali i članovi Taekwondo klub „Otok“ iz Otoka. Među 200 natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastupalo je i 27 otočkih boraca koji su ostvarili izvrstan rezultat osvojivši ukupno čak 24 medalje (5 zlatnih, 7 srebrnih i 12 brončanih) te tri pehara (mlađi kadeti 3. mjesto, juniori 2. i sveukupno 3. mjesto). Zlatne su medalje osvojili: Juraj Pintarić, Tomislav Perković, Antonio Jukić, Domagoj Šokčević i Matej Ilijević. Srebrne su medalje pripale Denisu Delingeru, Antoniju Bošnjaku, Ivani Matković, Dariju Čelebiću, Katarini Cvitić, Stefanu Eroru i Josipu Jukiću, dok su brončane osvojili Marko Jukić, Tomislav Lagator, Goran Trtica, Antun Delinger, Jovica Potkonjak, Benjamin Hlevnjak, Filip Žagar, Antun Nikolić, Ivana Bošnjak, Drago Šokčević, Antonela Abramović i Marijan Matijević. Na tom su turniru nastupali još i Domagoj Kuveždić, Franjo Šarić i Valentina Marić.

TAEKWONDOAŠI OTOKA PONOVNO OSVAJAJU

U subotu 20. studenog u Zagrebu je održan 12. jastreb open u taekwondou. Među 860 natjecatelja iz 60 klubova 8 država, nastupio je i Taekwondo klub „Otok“ iz Otoka s 29 natjecatelja. Borci iz Otoka osvojili su 14 odličja i to tri zlatne, pet srebrnih i šest brončanih medalja, pehar za osvojeno drugo mjesto ekipno u kadetima i pehar za najboljeg borca u mlađim kadetima koji je pripao Domagoju Šokčeviću. Prva su mjesta i zlatne medalje osvojili Domagoj Šokčević, Ivana Bošnjak i Antonio Jukić. Srebrnim su se odličjima okitili Antonio Bošnjak, Dario Čelebić, Drago Šokčević, Benjamin Hlevnjak i Jovica Potkonjak. Brončane su medalje osvojili Antonela Abramović, Franjo Šarić, Antun Nikolić, Katarina Cvitić, Stefan Eror i Juraj Pintarić. Još su nastupali Lea Nađ, Marko i Hrvoje Grgurovac, Goran Trtica, Matej Ilijević, Ana Žderić, Valentina Marić, Nikola i Josipa Pehar, Domagoj i Branimir Kuveždić, Ivana Firi, Mirna Miljević, Marin Martinović i Marijan Matijević. Treneri Marin Nađ, Josip Ilijević i Robert Džinić iznimno su zadovoljni postignutim rezultatima i najavljuju pohod u Rijeku na kadetsko prvenstvo Hrvatske koje se treba održati 4. prosinca.
NOVI MAJSTORI U OTOKU, PRIVLACI I KOMLETINCIMA

U subotu 22. i nedjelju 23. siječnja u Zagrebu je održan seminar za trenere i ispitivače u taekwondou te polaganje za majstorska zvanja-crni pojas. Na seminaru su bila i tri trenera Taekwondo kluba „Otok“ iz Otoka. To su Marin Nađ, Josip Ilijević i Robert Džinić.

U nedjelju 23. na parket dvorane izašlo je pet kandidata iz Taekwondo kluba „Otok“ iz Otoka za polaganje majstorskog zvanja crni pojas 1. dan. Otočani Tomislav Lagator i Ivana Vukelić, Privlačanin Juraj Pintarić i dvoje Komletinčana Antun Delinger i Marijana Lovrić Jovanović uspješno su položili među čak 150 kandidata iz cijele Hrvatske.


PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE - SLAVONSKI BROD 2011.

27. veljače 2011. godine u Slavonskom Brodu održano je prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondou. Na prvenstvu su nastupali članovi Taekwondo kluba „Otok“ iz Otoka. Među 210 natjecatelja iz 12 klubova, Taekwondo klub „Otok“ ekipno je osvojio drugo mjesto, treće mjesto u kategoriji kadeta, drugo mjesto u juniorima, treće mjesto u seniorima te 28 medalja – 9 zlatnih, 6 srebrnih i 13 brončanih. Zlato je osvojio mlađi kadet Denis Delinger, kadeti Antun Nikolić, Franjo Šarić i Drago Šokčević, juniorka Josipa Mareljić, Nikola Cvitić, Valentina Marić, Juraj Pintarić i senior Tomislav Lagator. Srebrnim su se odličjem okitili Benjamin Hlevnjak, Dario Čelebić, Antonio Jukić, Ivana Bošnjak, Ana Žderić i Marko Jukić. Brončana su odličja pripala Lei Nađ, Antoneli Abramović, Mateu Kuveždiću, Ivani Vukelić, Antunu Delingeru, Katarini Cvitić, Ivani Matković, Milošu Babiću, Jovici Potkonjaku i Tajani Bogdanović. Još su nastupali Goran Trtica, Marko Grgurovac, Matej Ilijević, Bruno Kolarević, Antonio Bošnjak, Dino Brčinović i Mirna Miljević.
GODIŠNJA SKUPŠTINA TAEKWONDO KLUBA "OTOK"

20. ožujka 2011. godine u Otoku održana je godišnja skupština Taekwondo kluba „OTOK“ . Na sjednici su prisutni čuli financijsko izvješće, te trenersko izvješće gdje su prisutni članovi skupštine pozdravili pljeskom jer je trener Marin Nađ iznio rezultate kluba da su u 2010. godini osvojili ukupno 132 medalje ( 30 zlatnih, 36 srebrnih i 66 brončanih) te 12 pehara i pet novih crnih pojaseva u klubu. U klubu trenutno trenira oko 80 članova, a 50 ih je registrirano kao natjecatelji. Proglašeni su najbolji članovi kluba za 2010. Godinu. To su Drago Šokčević i Ivana Bošnjak te su im uručeni prigodni pokloni. Usvojeni su i planovi za naredni period, sve u skladu sa financijama, gdje bi trebali izaći na 4 turnira do kraja ove polusezone.

Ivana Bošnjak na pobjedničkom postolju

Dana 03.ožujka 2012.godine u Zagrebu je održano Juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Taekwondo klub “Otok” iz Otoka pod vodstvom glavnog trenera Josipa Ilijevića i trenera Roberta Džinić ostvario je zapažen uspjeh. U jakoj konkurenciji Ivana Bošnjak osvojila je 3. mijesto. Nastupili su Josipa Mareljić, Katarina Cvitić, Ivana Vukelić te Antun Nikolić i Nikola Cvitić koji su pokazali napredak u natjecateljskim borbama.


Taekwondo klub “Otok” potvrđuje kvalitetu

Na prvenstvu Slavonije i Baranje koje je održano 10.03.2012.godine u Osijeku taekwondo klub “Otok” ekipni je prvak u kategoriji seniora/seniorki. U kategoriji juniora/juniorki osvojeno je ekipno 2.mjesto. Odlični je rezultat potvrda kvalitetnog rada trenera, te želja natjecatelja za pobjeđivanjem.

Uspješni na "Vinkovci openu"

U Vinkovcima je 31.ožujka 2012. godine održano taekwondo natjecanje “Vinkovci open”. Na njemu su nastupili mlađi kadeti/kadetkinje, kadeti/kadetkinje i juniori/juniorke iz 21 taekwondo kluba.
U jakoj su konkurenciji natjecatelji taekwondo kluba “Otok” iz Otoka u ukupnom poretku osvojili 3.mjesto, a juniori/juniorke su ekipno osvojili 2.mjesto.
Osvojene su 3 zlatne, 6 srebrnih i 6 brončanih medalja.

DEMONSTRACIJA TAEKWONDO SPORTA U OŠ ”JOSIP LOVRETIĆ” OTOK

16. je svibnja Takewondo klub “Otok” u sklopu projekta “Jedno dijete više na treningu = jedno dijete manje na ulici” izvršio demonstraciju taekwondo sporta, i testiranje motoričnih sposobnosti i vještina učenika od I.-IV. razreda u otočkoj osnovnoj školi.
Upoznavanje učenika sa taekwondo vještinama - udaraca, forme, samoobrane i sportske borbe izvršio je demo tim Taekwondo kluba “Otok” u sastavu Ivana Bošnjak, Ivana Vukelić, Antonela Abramović, Iva Pezo, Antun Nikolić, Antonio Bošnjak i Matej Ilijević pod vodstvom trenera Josipa Ilijevića i Roberta Džinića.
Učenici su oduševljeno pratili demonstraciju taekwondoa, te veselo i zaigrano pristupili testiranju motoričkih sposobnosti i vještina pri čemu su pokazali dobre sposobnosti i volju za sport. Nakon testiranja buru uzbuđenja i adrenalina kod učenika izazvalo je postavljanje samostojeće vreće za udaranje koju su djeca sa oduševljenjem udarali i stalno se iznova vraćali u red za udaranje. Zato molimo roditelje da oproste djeci koja su nakon dopodnevne nastave zakasnili na autobus i kući. Roditeljima poručujemo da uključe djecu u sport, oni imaju potencijal!
Treninzi Taekwondo kluba su utorkom i petkom od 20,00 do 21,30 sati, u sportskoj dvorani OŠ „Josip Lovretić“ Otok.
Zahvaljujemo se svim djelatnicima OŠ “Josipa Lovretića” Otok na odličnoj suradnji.

Milan Vukelić

MEĐUNARODNO TAEKWONDO NATJECANJE “SUSEDGRAD - SOKOL POKAL 2012

U zagrebačkoj je sportskoj dvorani “Sutlinska vrela” 12. svibnja održano međunarodno taekwondo natjecanje “Susedgrad – sokol pokal 2012” na kojem su nastupili taekwondo klubovi iz Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Srbije, BiH, Njemačke, i Hrvatske. Ukupno je nastupilo 619 natjecatelja u sportskim borbama i 95 natjecatelja u formama.
Na natjecanju su u sportskim borbama nastupili i natjecatelji iz našeg taekwondo kluba “Otok”. Pod vodstvom trenera Josipa Ilijevića i Roberta Džinića, natjecatelji su ostvarili slijedeće rezultate : Antun Nikolić 1.mjesto,
                                             Katarina Cvitić 3.mjesto, 
                                             Ivana Vukelić 3.mjesto,
                                             Ivana Bošnjak 3.mjesto,
                                             Matej Ilijević 3.mjesto.        
U jakoj konkurenciji do medalje nisu uspleli doći  Antonela Abramović i Nikola Cvitić. 

9. SUSRET PRIJATELJSTVA

22.rujna 2012.godine u Slavonskom Brodu održano je taekwondo natjecanje „9. susret prijateljstva“. Na kojem su nastupili slijedeći Taekwondo klubovi: Brod, Donji Miholjac, Karlovac, Osijek, Kolonija, Sajnami, Beograd, Borik, Alfa, Vukovi, Ogrc, i Kneževi Vinogradi. Naši natjecatelji su uspješno odradili prvo jesensko natjecanje, te u jakoj konkurenciji u ukupnom poretku ekipno zauzeli 4. mjesto. Za taekwondo klub „Otok“ su nastupili :
Mlađi kadeti/ kadetkinje : - Domagoj Kuveždić -49kg 1.mjesto
Prvo natjecanje i odmah zlato, dvije odlične borbe, posebno u finalu gdje protivniku nije dao priliku za napad. A
- Antonela Abramović -36kg 3.mjesto
Kadeti : - Matej Ilijević -61kg 1. mjesto
Samouvjereno došao do finala u kojem je u zadnjih 15sekundi uspio preokrenuti rezultat 1:3 i pobjediti sa 5:3
- Antonio Bošnjak +65kg 3.mjesto
- Domagoj Kuveždić -49kg 4.mjesto
Juniori/Juniorke: - Nikola Cvitić -59kg 2.mjesto
- Antonio Jukić +78kg 2.mjesto
- Katarina Cvitić -52kg 2.mjesto
- Ivana Vukelić -55kg 2.mjesto
- Ivana Bošnjak +68kg 2.mjesto
Seniori: - Tomislav Lagator -68kg 2.mjesto

Iako je tek prvo natjecanje u jesenskom dijelu, svi natjecatelji su bili odlični, i pohvaljeni od trenera.
 
                                                                                          Milan Vukelić


NATJECATELJI TAEKWONDO KLUBA „OTOK“ OSVAJAJU MEDALJE

Taekwondo klub „Vukovi“ uspješno su organizirali taekwondo natjecanje
„1. KUP NOVE GRADIŠKE“, koje je održano u sportskoj dvorani Elektro-tehničke škole Nove Gradiške 17.11. 2012.godine.
Na natjecanju je nastupilo 245 natjecatelja iz 21-og kluba.
Otočani su nastupili sa 9 natjecatelja i ostvarili odličan uspjeh, svi su se okitili medaljama! Medalje za taekwondo klub „Otok“ su osvojili:
- IVANA BOŠNJAK 1.mjesto u kategoriji juniorke -68kg
- MATEJ ILIJEVIĆ 1.mjesto u kategoriji kadeti -65kg
- ANTUN NIKOLIĆ 1.mjesto u kategoriji juniori +78
- NIKOLA CVITIĆ 2.mjesto u kategoriji juniori -55kg
- KATARINA CVITIĆ 2.mjesto u kategoriji juniorke -49kg
- IVANA VUKELIĆ 2.mjesto u kategoriji juniorke -55kg
- ANTONIO BOŠNJAK 3. mjesto u kategoriji kadeti +65kg
- ANTONELA ABRAMOVIĆ 3. mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje -36kg
- DARIO ČELEBIĆ 3. mjesto u kategoriji juniori -68kg

Čestitamo natjecateljima na osvojenim medaljama!

NAJAVA: 1. VUKOVAR OPEN

TAEKWONDO KLUB „OTOK“ ORGANIZIRA NATJECANJE
Taekwondo klub „Otok“ i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske iz Vukovara u sklopu obilježavanja „DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2012.“ ove godine pod geslom „VUKOVARU – IME SVETO“ organiziraju u Vukovaru taekwondo natjecanje posvećeno svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine pod nazivom:

„1. VUKOVAR OPEN 2012.“
Plan događanja:
- 23.11.2012. godine s početkom u 10:00 sati – Spomen dom hrvatskih branitelja Vukovar na Trpinjskoj cesti, muzej u sklopu Opće bolnice Vukovar, Spomen dom Ovčara.
Taekwondo klubovi odaju počast svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine.
- 24.11.2012. godine s početkom u 9:30 sati - taekwondo natjecanje u sportskoj dvorani Borovo naselje.


Poštovani sugrađani pozivamo Vas da :
- komentirate naš rad na našoj facebook stranici: Taekwondoklub Otok
- dođete u Vukovar na natjecanje, ulaz besplatan
- pružite nam čast i priliku da vas i vašu djecu ugostimo na našem treningu,
upoznate taekwondo olimpijski sport :
školska sportska dvorana u Otoku, utorak i petak od 20,00 do 21,30 sati
školska sportska dvorana u Komletincima, ponedjeljak i četvrtak od 19,30 do 21,00 sat

Kontakt mob: 099 2134 309; 098 9061 912; 091 7378 189

S poštovanjem!
Sportski pozdrav!
Taekwondo klub „OTOK“ODAVANJE POČASTI HRVATSKIM BRANITELJIMA I CIVILIMA STRADALIM U OBRANI VUKOVARA

U organizaciji TKD „Otok“ i UMDDRH, 23.11. 2012. godine članovi Taekwondo kluba „Otok“ su posjetili:
Spomen dom hrvatskih branitelja Vukovar na Trpinjskoj cesti, muzej u sklopu Opće bolnice Vukovar, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje hrvatskih branitelja,i Muzej u sklopu vojarne Vukovar.
Polaganjem vjenaca i paljenjem svijeća, na dostojanstven i primjeren način smo odali počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani
Vukovara – simbola hrvatske slobode.
Prigodom posjeta dočekali su nas stručni djelatnici te opisali događanja tjekom obrane Vukovara 1991.godine.TAEKWONDO KLUB „OTOK“ i UMDDRH USPJEŠNO ORGANIZIRALI NATJECANJE

Taekwondo klub „Otok“ i Udruga Maloljetnih Dragovoljaca Domovinskog Rata Hrvatske iz Vukovara, u sklopu obilježavanja „DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2012.“ ove godine pod geslom „VUKOVARU – IME SVETO“, organizirali su taekwondo natjecanje posvećeno svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine, pod nazivom

„1. VUKOVAR OPEN 2012.“
Natjecanje je održano 24.studenog 2012. godine u sportskoj dvorani Borovo naselje. Nastupilo je 167 natjecatelja iz 20 taekwondo klubova, 18 iz Hrvatske,
i 2 iz BIH. Natjecanje je održano u kategorijama:
KICK ( natjecatelji od 2004. – 2007. godišta, podjeljeni u 4 kategorije po godištima,
bez sportske borbe, udaranje u lutku s elektronskim oklopom, 1x20sek.,
pobjednik je tko napravi više udaraca)
Sportska borba: mlađi kadeti/kadetkinje, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke,
seniori / seniorke
U ukupnom poretku najbolji su bili:
1. TKD „SAJNAMI“
2. TKD „OSIJEK“
3. TKD „OTOK“
Kod mlađih kadeta i kadetkinja najbolji su bili:
1.TKD „SAJNAMI“
2. TKD „ZAPREŠIĆ“
3. TKD „OMEGA“
U kategoriji kadeta i kadetkinja najbolji su bili:
1. TKD „SAJNAMI“
2. TKD „OTOK“
3. TKD „OMEGA“
U kategoriji juniora i juniorki najbolji su bili:
1. TKD „OTOK“
2. TKD „SAJNAMI“
3. TKD „ORAŠJE“
U kategoriji seniora i seniorki najbolji su bili:
1. TKD „OTOK“
2. TKD „OSIJEK“
3. TKD „OGRC NOVSKA“

Svi klubovi, natjecatelji, sudci, glavni sudac i delegat su dali odličnu ocjenu organizaciji natjecanja, te obećali „vidimo se dogodine u još većem broju“!
Natjecanje je otvorio gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo.
Zahvaljujemo svima koji su dali potporu, ili aktivno sudjelovali u organizaciji natjecanja: Vukovarsko – srijemska županija, Grad Vukovar, Grad Otok, Vodovod grada Vukovara, gospodin Pero Vidović,Sanitet 032, Mažuretkunje grada Vukovara, i još mnogi drugi.

Ponosni sponzor taekwondo natjecanja „1. Vukovar open 2012.“ je INA INDUSTRIJA NAFTE d.d.
                                                                                             Milan Vukelić


KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U TAEKWONDOU

U Osijeku je 01.12.2012.godine održano Kadetsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Na natjecanju je nastupilo 334 najbolja kadeta iz 59 hrvatskih klubova.
Otočki kadet Matej Ilijević osvojio je 3.mjesto u kategoriji - 61kg. U prvoj borbi uvjerljivo je svladao protivnika iz Tkd „Likos“ Zagreb rezultatom 14:2, u drugoj borbi velikom borbenošću svlado je protivnika iz Tkd „ Karlovac“ rezultatom 8:0,no borbu je završio ozljedom (četveroglavog bedrenog mišića) u trećoj rundi, te je u borbi za finale poražen od raspoloženog protivnika iz Tkd „Jastreb“ Zagreb.

Tkd „Otok“ je ovim natjecanjem završio natjecateljsku 2012.godinu,
te počinje s pripremama za polaganje pojaseva u klubu i pripremom kandidata za polaganje crnog pojasa pred komisijom HTS-a i taktičko-tehničkom pripremom za natjecanja u 2013.godini.Milan VukelićTAEKWONDO NATJECANJE „ 2. VINKOVCI OPEN “

U Vinkovcima 22.02.2013. godine održano je taekwondo natjecanje
„2. Vinkovci open“ na kojem je nastupilo 288 natjecatelja iz 19 klubova.
Taekwondo klub „Otok“ je u ukupnom poretku ekipno osvoio 5. mjesto.
Kadeti su ekipno bili 1., juniori 7., a seniorke 3.mjesto.

 

Medalje su osvojili :

 

Sportske borbe
- Zlato: Domagoj Kuveždić, Matej Ilijević
- Srebro: Bruno Kolarević, Antonio Bošnjak, Nikola Cvitić, Ivana Bošnjak,
Josipa Mareljić
- Bronca: Petra Maras, Antonela Abramović, Eva Varga, Antun Nikolić,
Nikolina Mareljić, Katarina Cvitić

 

Kick
- Zlato: David Ilijević
- Bronca: Stela Jozić, Ante Dragun
Ekipno 3. mjesto

 

Za pojedine natjecatelje našeg kluba ovo je bilo prvo natjecanje u sportskim borbama, u kojem su svi bez obzira na pobjedu ili poraz, zaslužili pohvalu trenera za pokazanu veliku borbenost, i hrabrost. Za njih tek dolazi vrijeme u kojem će uz stjecanje iskustva i znanja u sportskim borbama, sigurno ostvariti i zapažene rezultate.
Posebnu pohvalu zaslužuje kadet Matej Ilijević, koji je uz osvojeno 1. mjesto, pokazao nešto što se rijetko viđa na natjecanjima, tri borbe tri pobjede nokautom.
U prvoj borbi protivnik je već polovicom 1.runde pri rezultatu 3:0 morao odustati od borbe, u drugoj borbi (polufinale) ubrzo početkom 1. runde nakon brzog napada Matej vezanim udarcima prisiljava, protivnika da prizna poraz pri rezultatu 7:0, dok je u finalnoj borbi protivnik u prvim sekundama 1. runde morao prhvatiti poraz pri rezultatu 3:0. Za svaku pohvalu!

Sportski pozdrav!

Predsjednik
Milan Vukelić

„Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2013.“

Proteklog vikenda 24.ožujka 2013.godine, u već kultnoj dvorani Sutinska vrela zagrebačkog Podsuseda, održan je „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2013.“
Natjecanju je pristupilo oko 880 boraca iz 84 kluba. Natjecanje se odvijalo u kategoriji mlađih kadeta/ kadetkinja, kadeta/ kadetkinja, juniora/ juniorki, seniora/seniorki, te najmlađih u kategoriji kick.

Taekwondo klub „Otok“ nastupio je sa 7 članova, te osvojio 1 zlato, 2 srebra i 1 broncu.

Zlato je osvojila Valentina Marić, pobjedivši dvije protivnice s velikom bodovonom razlikom. Zauzela je i 2. mjesto po uspješnosti u ukupnom poretku natjecanja u kategoriji juniorke A.

Srebrna odličja su osvojili: Matej Ilijević i Katarina Cvitić. Nažalost, Katarina je morala predati finale u kategoriji seniorki zbog ozljede noge.

Brončano odličje osvojila je Ivana Bošnjak.

Za klub su još nastupili Branimir Kuvežić, Antun Nikolić i Antonela Abramović. Izgubili su u borbi za medalju.


Juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou

06. travnja 2013. godine u subotu, u sportskoj dvorani “Mavrinci” u Čavlima održano je Juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou.
Na natjecanje su došli najbolji juniori i juniorke iz cijele Hrvatske. Nastupilo je 105 juniora i 86 juniorki iz 51-og kluba.

Za Taekwondo klub „Otok“ iz Otoka nastupili su : Ivana Bošnjak, Ivana Vukelić, Valentina Marić, Nikola Cvitić, i Antun Nikolić.
Najjuspješnija je bila Ivana Bošnjak osvojivši 3. mjesto u kategoriji -68kg, Ivana je ovim uspjehom potvrdila 3. mjesto sa prošlogodišnjeg PH. Treneri Josip Ilijević i Robert Džinić pohvalili su nastup svih natjecatelja.

Sportski pozdrav!


KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U TAEKWONDOU

Hrvatski taekwondo savez je 20.travnja 2013.god. u Varaždinu, organizirao Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete. Domaćin natjecanja bio je Taekwondo klub „Varaždin“, koji je u sportskoj dvorani „Arena“ ugostio najbolje hrvatske kadetkinje i kadete. Na natjecanju je nastupilo 160 kadetkinja i 177 kadeta iz 66 klubova.
Za Taekwondo klub „Otok“ na natjecanju su nastupili kadeti:
Domagoj Kuveždić -49kg, Bruno Kolarević -53kg, Matej Ilijević -65kg, i Antonio Bošnjak +65kg.
Matej Ilijević je popravio prošlogodišnji rezultat 3.mjesto, te se ove godine popeo stepevicu više osvojivši 2.mjesto.
Čestitamo Mateju koji na treninzima sluša upute i savjete trenera, te svojim upornim i marljivim radom ostvaruje odlične rezultate na natjecanjima.


Predsjednik Taekwonodo kluba „Otok“
Milan Vukelić
"BLJESAK 1995."

U organizaciji Taekwondo kluba „Ogrc“ u Novskoj je 27.travnja 2013.godine, održan 9. MEMORIJALNI TURNIR "BLJESAK 1995.". Na turniru je nastupilo 315 natjecatelja iz 42 kluba.

Iz Taekwondo kluba „Otok“ medaljama su se okitili slijedeći natjecatelji:
U kategoriji KICK: Mirna Filipović - zalato
Stela Jozić - srebro
Tina Matanović i Hrvoje Jozić - bronca
U kategoriji mlađih kadeta: Saul Horvat - bronca
U kategoriji kadeta: Matej Ilijević - zalato
Antonio Bošnjak, i Domagoj Kuveždić - srebro
Brono Kolarević, i Jan Malnar – bronca
U kategoriji juniora : Ivana Bošnjak – srebro
Dario Čelebić – bronca

Nastupili su i: Nikola Cvitić, Ivana Vukelić, Antonela Abramović, Iva Maras, Branimir Kuveždić, Hrvoje Kuveždić, Petra Maras, i Ante Dragun.
"KARLOVAC OPEN 2013."

U sportskoj je dvorani „Mladost“ u Karlovcu, 25. svibnja 2013.godine, održano veliko međunarodno taekwondo natjecanje pod nazivom „Karlovac Open 2013.“.

Natjecanje se odvijalo u sportskim borbama i tehničkoj disciplini forme.

U sportskim je borbama nastupilo 84 kluba sa 723 natjecatelja iz 14 država, dok je u formama nastupilo 26 klubova sa 124 natjecatelja iz 6 država.

Taekwondo klub „Otok“ na natjecanju je nastupio sa 5 natjecatelja u sportskim borbama. Medalje su osvojili: Antonio Jukić - srebro i Iva Maras bronca.

Još su nastupili :

Stjepan Dekanić je u borbi za medalju, nakon neriješene borbe u napetom i neizvjesnom produžetku izgubio na zlatni bod.

Saul Horvat je u 1/8 finala nakon neriješenog ishoda i produžetka izgubio odlukom sudaca.

Bruno Kolarević je izgubio u 1/8 finala.

Sportski pozdrav!Predsjednik Taekwonodo kluba „Otok“

Milan Vukelić

 

 Taekwondo klub Otok nastupio na "Austrian Openu 2013." u Innsbrucku

Prošlog vikenda u glavnom gradu austrijske pokrajine Tirol, prelIjepom turističkom i sportskom središtu Innsbrucku smještenom na rijeci Inn održan je jedan od najjačih europskih turnira u taekwondou AUSTRIAN OPEN 2013 (ETU TURNIR A KLASE). Ove je godine organizator morao podići limit prijava od 1200 na 1400, a još se gotovo 200 sportaša nije moglo prijaviti. Neki od najznačajnijih sudionika su olimpijci Uno Sanli (Švedska), Natalia Falavigna (Brazil), te naše sestre blizanke Ana Zaninović i
Lucija Zaninović, brončana u Londonu 2012.

U konkurenciji 1376 sportaša iz 45 zemalja od čega je 10 nacionalnih timova, nastupio je i Taekwondo klub „Otok“ sa šest natjecatelja:
Kadeti : Domagoj Kuveždić, i Matej Ilijević
Kadetkinja Antonela Abramović
Juniorke : Ivana Bošnjak, i Ivana Vukelić
Seniorka: Katarina Cvitić
Brončanu medalju za Taekwondo klub „Otok“ osvoio je kadet Matej Ilijević.
Juniorka Ivana Bošnjak u neizvijesnoj je borbi za medalju izgubila od Christine Schmit iz Luksemburga rezultatom 1:2.
Ekipa Taekwondo kluba „Otok“ otputovala je u Innsbruck 31. svibnja, a vratila se u ponedjeljak 03.svibnja, u 20.00 sati. Upravo na početak treninga gdje su ih s oduševljenjem dočekali ostali članovi kluba, i čestitali na uspjehu, te razgovarali o natjecanju. Treneri Josip Ilijević i Robert Džinić pohvalili su nastup svih natjecatelja.
Uprava kluba je čestitala svim natjecateljima i trenerima, jer su kao sportaši ne samo na borilištu, nego i izvan borilišta u druženju s ostalim sportašima, i Hrvatima koji žive u Innsbrucku, uspješno predstavili grad Otok i Vukovarsko - srijemsku županiju.
Zahvaljujemo se na pomoći svim osobama i organizacijama koje su pomogle klubu da nastupi na Otvorenom prvenstvu Austrije. Ujedno molimo i sve ostale koji žele pomoći klubu da se jave na kontakt:
telefon 099 2134 309; 098 9061 912, e- mail: tkd.otok@gmail.com ili svoju donaciju uplate na račun kluba IBAN: HR26 2500 0091 1020 3764 1 Hypo Alpe Adria banka.
Prvenstvo "Slavonija i Baranja"

U Slavonskom Brodu održano je 16.lipnja 2013.godine Prvenstvo "Slavonija i Baranja". Na turniru je nastupilo 147 natjecatelja iz  Slavonije i Baranje. Taekwondo klub "Otok" nastupio je sa 15 natjecatelja te ostvario odlične rezultate. U kategoriji juniori-juniorke naši natjecatelji osvojili su 2 mjesto.

Tako su prvacima Slavonije i Baranje postali sljedeći natjecatelji:
Robert Babić u kategoriji mlađih kadeta.
Lea Šola,u kategoriji mlađih kadetkinja do 43, koja je bila 1. u ukupnom poretku svih mlađih kadetkinji na turniru.
Ivana Bošnjak,u kategoriji juniorki plus 68 koja je bila 1. u ukupnom poretku svih juniorki na turniru.
Nikola Cvitić u kategoriji juniora.
Matej Ilijević i Bruno Kolarević u kategoriji kadeta.
Srebrom su se okitili Valentina Marić, Saul Horvat i Stjepan Dekanić dok su brončane medalje osvojili Antonio Bošnjak,Ivana Vukelić, Antonela Abramović i  Mirna Filipović.
Na turniru su još nastupili Davor Čelebić i Iva Maras.

Predsjednik Taekwonodo kluba "Otok"
Milan VukelićOdržano KICK natjecanje

Povodom obilježavanja Dana Hrvatskog olimpijskog odbora Taekwondo klub „Otok“ u sportskoj je dvorani OŠ Josipa Lovretića u Otoku 06. rujna 2013. godine organizirao „KICK“ taekwondo natjecanje pod nazivom „II. KUP GRADA OTOKA“.
Na natjecanju je nastupilo 194 učenika/ učenice od I. – V. razreda, iz OŠ Vladimira Nazora iz Komletinaca, i OŠ Josipa Lovretića iz Otoka.
Cilj je natjecanja druženje učenika kroz sportsko natjecanje i poticajanje djece na sportske aktivnosti.
Za osvojeno 1., 2., i 3. mjesto dodjeljene su zlatne, srebrne, i brončane medalje.
Rezultate možete pogledati ovdje."8. Kondor open"

05.10.2103. godine u zagrebačkoj sportskoj dvorani „Sutinska vrela“ održan je međunarodni taekwondo turnir „8 Kondor open 2013.“.
Na turniru je nastupilo 89 klubova sa više od 700 natjecatelja.
Natjecanje je bilo podjeljeno u „A“ kategoriju za natjecatelje s crvenim i crnim pojasevima, te na „B“ kategoriju u kojoj su nastupili natjecatelji s zelenim i plavim pojasevima. Osim mlađih kadeta gdje su nastupili natjecatelji od zelenog do crnog pojasa.
Za Taekwondo klub „Otok“ su nastupili:
- Mlađi kadet, Robert Babić – 5.mjesto
- Kadetkinja „A“ kategorije, Antonela Abramović – 5. mjesto
- Kadet „A“ kategorije, Antonio Bošnjak – 2. mjesto, srebrna medalja
- Juniorka „A“ kategorije, Ivana Bošnjak – 3.mjesto, brončana medalja
- Seniorka „A“ kategorije, Katarina Cvitić – 3. mjesto, brončana medalja

Taekwondo klub „Otok“
Milan VukelićPOLAGANJE ZA UČENIČKE POJASOVE

Nakon dobrih priprema 16.10.2013. godine u Otoku je održano polaganje za učeničke pojasove u taekwondou. Na polaganje je izašlo 26 članova Taekwondo kluba "Otok". Kako su svi pokazali odlično znanje, treneri su ih pohvalili i čestitali na položenim pojasovima.


Za 9. kup položili su : DOMINIK PULJIZ, LEO LAGANČIĆ, DOMAGOJ SPAJIĆ,
                                  MIHAEL PERKOVIĆ, IVAN IVANKOVIĆ i MANUELA ČIČIĆ. 
Za 8.kup položila je: ANTONIA GRABOVČIĆ. 
Za 7.kup položili su: RENATO BENKO, ANTONIO BENKO i MARTINA TEŠIĆ. 
Za 6.kup položili su: IVANA BERTIĆ, TIN ABAZA, HRVOJE JOZIĆ, STELA JOZIĆ i 
                                ANTONIO JELIĆ. 
Za 5.kup položili su:TINA MATANOVIĆ, DAVOR ČELEBIĆ, LEA ŠOLA, 
                                LUKA VARGA iROBERT BABIĆ. 
Za 4.kup položili su:PETRA MARAS, IVA MARAS, HRVOJE KUVEŽDIĆ, 
                                JAN MALNAR, EVA VARGA, i SAUL HORVAT.

ČESTITAMO, BILI STE ODLIČNI!


2. KUP NOVE GRADIŠKE


Nova Gradiška je 26.10.2013. godine ugostila brojne sportaše i ljubitelje taekwondo sporta. U organizaciji taekwondo kluba „Vukovi“ održan je taekwondo turnir „2. kup Nove Gradiške“. Na turniru je nastupilo 56 klubova, sa 326 natjecatelja u sportskim borbama. U natjecanju KICK za djecu od 5 do 10 godina nastupilo je 60 natjecatelja.
Za taekwondo klub „Otok“ nastupili su :
U sportskim borbama:
Juniori/ juniorke : - Antonio Bošnjak, 5.mjesto
- Ivana Vukelić, od 5.-8. mjesta

Mlađi kadeti/ kadetkinje : - Lea Šola, 2. mjesto
- Tina Matanović, 3. mjesto
- Robert Babić, od 5.- 8.mjesta
Kadetkinje : - Antonela Abramović, 3.mjesto
- Eva Varga, od 5. – 8. mjesta
U KICK-u :
- Stela Jozić, 2.mjesto
- Manuela Čičić, 3.mjesto
- Ivana Jozić, 2.mjesto
- Luka Varga, od 5. – 8. mjesta
U ukupnom poretku djevojčice u KICK-u su osvojile 2.mjesto.

 

Video zapis 1.
Video zapis 2.
Video zapis 3.

"2. VUKOVAR OPEN 2013."

Međunarodnim memorijalnim taekwondo turnirom „ 2. Vukovar Open 2013.“ održanim 23.11.2013. godine u vukovarskoj sportskoj dvorani Borovo naselje završen je program „Dani sjećanja na žrtve Vukovara 1991. – 2013.“.
Program Međunarodnog memorijalnog taekwondo turnira
„ 2. Vukovar Open 2013.“ posvećen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991. godine u organizaciji Taekwondo kluba “Otok“ i Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske trajao je dva dana 22. i 23.11. 2013. godine.

22.11.2013. godine organizatori, glavna tajnica Hrvatskog taekwondo saveza gospođica Mihaela Štrok, glavni sudac natjecanja gospodin Anđelko Vučenik, suci, mnogi predstavnici taekwondo klubova zajedno s natjecateljima iz Hrvatske i BiH obišli su Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata, Opću bolnicu Vukovar, Spomen dom hrvatskih branitelja, te polaganjem vjenaca i paljenjem svijeća odali počast svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine.
23.11.2013. godine u lijepoj vukovarskoj sportskoj dvorani Borovo naselje održano je natjecanje u sportskim borbama i KICK –u. 
Na natjecanju je nastupilo 377 natjecatelja iz 45 klubova iz Hrvatske i 
3 kluba iz BiH ( Orašje, Poskok – Posušje, i Šujica – Tomislavgrad).
Hrvatski taekwondo savez je „2.Vukovar Open 2013.“ proglasio kriterijskim turnirom za kandidate za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih koje će se održati u 2014. godini. 
Na Svečanoj ceremoniji otvaranja natjecanja gosti su bili: 
zamjenik veleposlanika Republike Koreje gospodin Kim Deuk Hwan sa suprugom i tajnicom gospođom Junghyun Park, predstavnici Hrvatskog taekwondo saveza predsjednik gospodin Franjo Prot, prof. dr.sc., glavna tajnica gospođica Mihaela Štrok, koordinator reprezentacija gospodin Petar Josipović, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije gospodin Nikola Volarević, izaslanik gradonačelnika Vukovara gospodin Vjekoslav Karaula. Natjecanje je otvorio zamjenik veleposlanika Republike Koreje gospodin Kim Deuk Hwan.
Rezultati „ 2. Vukovar Open 2013.“

Ukupni poredak sportske borbe + KICK :
1. Taekwondo klub Osijek
2. Taekwondo klub Brod
3. Taekwondo klub Sajnami
4. Taekwondo klub Otok
5. Taekwondo klub Cro – Cop

Ukupni poredak KICK :
1. Taekwondo klub Otok
2. Taekwondo klub Brod
3. Taekwondo klub Osijek
4. Taekwondo klub Sajnami
5. Taekwondo klub Tigar Županja

Ukupni poredak sportske borbe: 
1. Taekwondo klub Osijek
2. Taekwondo klub Cro – Cop
3. Taekwondo klub Marjan
4. Taekwondo klub Sajnami
5. Taekwondo klub Brod

Sportske borbe mlađi kadeti / kadetkinje:
1. Taekwondo klub Osijek
2. Taekwondo klub Omega
3. Taekwondo klub Brod
4. Taekwondo klub Kondor
5. Taekwondo klub Ogrc Novska

Sportske borbe kadeti/ kadetkinje:
1. Taekwondo klub Osijek
2. Taekwondo klub Vukovi
3. Taekwondo klub Alfa Brod
4. Taekwondo klub Sajnami
5. Taekwondo klub Brod

Sportske borbe juniori/ juniorke:
1. Taekwondo klub Marjan
2. Taekwondo klub Osvit
3. Taekwondo klub Dubrava
4. Taekwondo klub Rugvica
5. Taekwondo klub Jastreb

Sportske borbe seniori/ seniorke:
1. Taekwondo klub Cro – Cop
2. Taekwondo klub Sajnami
3. Taekwondo klub Master
4. Taekwondo klub Otok
5. Taekwondo klub Orka AS

Za Taekwondo klub „Otok“ medalje su osvojili :
Seniori: - Ivana Bošnjak 2. mjesto
- Katarina Cvitić 2.mjesto
- Valentina Marić 2.mjesto
- Nikola Cvitić 2.mjesto

Juniori: - Matej Ilijević 3.mjesto 

Kadeti : - Iva Maras 2.mjesto 
- Jan Malnar 2.mjesto
- Antonela Abramović 3.mjesto
- Bruno Kolarević 3.mjesto 
- Antonio Bošnjak 3.mjesto

Mlađi Kadeti: - Branimir Kuveždić 1.mjesto, ujedno najbolji mlađi kadet 
- Lea Šola 2.mjesto
- Robert Babić 3.mjesto 
- Hrvoje Kuveždić 3.mjesto

KICK: - Ivana Jozić 1.mjesto 
- Stela Jozić 2.mjesto
- Manuela Čičić 3.mjesto
- Martina Tešić 3.mjesto

Organizatori se zahvaljuju na pomoći u organizaciji natjecanja:
- Veleposlanstvu Republike Koreje, 
- Ministarstvu obrane RH, Glavnom stožeru OS RH, GOMBR-i HKoV
- Županij Vukovarsko- srijemskoj,
- Gradu Vukovaru, 
- Gradu Otoku, 
- Intercommerce exsport – import d.o.o., Umag,
- Buje – exsport d.o.o., Buje,
- Trgovački obrt Karate Shop, Nedelišće,
- Caffe Bar „Moris“, Vukovar 
- Sanitet 32 d.o.o., Vukovar
- Caffe Bar Colosseum, Vinkovci
- Istraživač d.o.o., Nuštar,
- Begić d.o.o., Otok
- Svečana dvorana ELEGANT, Otok
- Pekarski obrt Besi, Otok
- Osoblju sportske dvorane Borovo naselje
- Mnogim prijateljima Taekwondo kluba „Otok“ i UMDDRH. 


Organizacijski odbor
Predsjednik
Milan VukelićPrvenstvo Slavonije i Baranje 2014.

U sportskoj je dvorani Srednje škole Novska 22.02.2014. godine održano Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondou. Organizator je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin je natjecanja bio Taekwondo klub Ogrc iz Novske. Na natjecanju je nastupilo 11 klubova sa 228 natjecatelja.

Taekwondo klub „Otok“ nastupio je sa 17 natjecatelja u sportskim borbama i 6 natjecatelja u KICK-u.


Ekipno odlične rezultate ostvarili su :
Seniorke 1. mjesto
Juniori 2. mjesto
Juniorke 3. mjesto
KICK ženske 1.mjesto

Pojedinačni rezultati :
KICK muški/ženski
STELA JOZIĆ, 1.mjesto,u kategoriji Ž2 i pehar za najboljeg natjecatelja u
KICK-u, u svim kategorijama sa 74 udarca u vreću za 20sekundi.
IVANA JOZIĆ, 1.mjesto u kategoriji Ž3
MANUELA ČIČIĆ, 2.mjesto Ž2
LEO LAGANČIĆ, 3.mjesto u kategoriji M1
ANTE DRAGUN, 3.mjesto u kategoriji M1
LEONARDO KATIČIĆ, izgubio u borbi za medalju u kategoriji M1

Mlađi kadeti / kadetkinje:
BRANIMIR KUVEŽDIĆ, 2.mjesto kategorija - 33kg,
ROBERT BABIĆ, kategorija - 33kg, izgubio u borbi za medalju
LUKA VARGA, kategorija - 33kg izgubio u borbi za medalju
(njegovo prvo natjecanje)
HRVOJE JOZIĆ, 1. mjesto kategorija - 39kg, ½ finale pobjeda 16:2,
finale pobjeda 9:1 (njegovo prvo natjecanje)
SAUL HORVAT, kategorija - 43kg, izgubio u borbi za medalju
HRVOJE KUVEŽDIĆ, kategorija - 30kg, u borbi za medalju poraz na zlatni
bod u produžetku borbe kod rezultata 15:15.

Kadeti / Kadetkinje:
DAVOR ČELEBIĆ, 2. mjesto kategorija - 45kg,
ANTONELA ABRAMOVIĆ, 3.mjesto kategorija -47kg.
Juniori/ Juniorke;
MATEJ ILIJEVIĆ, 1. mjesto u kategoriji - 78kg,
ANTONIO BOŠNJAK, 2. mjesto kategorija +78kg, u finalu kod rezultata
3:3 zbog ozljede je morao odustati,
IVANA VUKELIĆ, 2. mjesto u katergoriji - 59kg,
DOMAGOJ KUVEŽDIĆ, izgubio u borbi za medalju.

Seniori / Seniorke:
JOSIPA MARELJIĆ, 1. mjesto kategorija -57kg,
IVANA BOŠNJAK,1. mjesto u kategoriji +73 kg,
VALENTINA MARIĆ, 2.mjesto u kategoriji +73 kg,
NIKOLA CVITIĆ, 2.mjesto u kategoriji -58kg,
izgubio u zadnjim sekundama borbe rezultatom 3:2,
TIN ABAZA, 3. mjesto u kategoriji -58kg.

Svi zainteresirani za treniranje olimpijskog taekwondoa mogu se javiti na trening u Otoku: ponedjeljak, srijeda u 20,00sati,
Komletincima: utorak, četvrtak u 19,30 sati.
Sa sobom ponijeti sportsku opremu: donji dio trenirke, majca, preobuća patike za dvoranu ili bos.

Milan Vukelić


Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2014.


U organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza 8. ožujka 2014. u sportskoj dvorani “Marvinci” u Čavlama održano je taekwondo Prvenstvo Hrvatske 2014. za seniore i seniorke.
Na natjecanju je nastupilo 180 natjecatelja iz 43 kluba.
Iz Taekwondo kluba „Otok“ pod vodstvom trenera Josipa Ilijevića na natjecanje su otišli: Katarina Cvitić, Ivana Bošnjak, Josipa Mareljić, Valentina Marić i Nikola Cvitić. Senior Nikola Cvitić zbog ozljede nije mogao nastupiti.
Našim natjecateljima ovo je bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske. Iako nitko od naših natjecatelja nije uspio doći do medalje stekli su veliko iskustvo koje će im poslužiti u nadolazećim natjecanjima. U ukupnom poretku u konkurenciji 43 kluba zauzeli su 20. Mjesto.

 

Milan Vukelić

Memorijalni taekwondo turnir "Josip Jović"

Proteklog se vikenda, 22.03.2014. u Imotskom se održao Memorijalni taekwondo turnir „Josip Jović“ koji je okupio 430 natjecatelja iz 3 države, Slovenije, BiH i Hrvatske.

Takewono klub „Otok“ nastupio je sa 4 člana (2 kadetkinje i 2 juniora) te osvojio 3 medalje.

Junior  Antonio Bošnjak osvojio je srebrnu medalju u kategoriji +78.

Junior  Matej Ilijević osvojio je brončanu medalju u kategoriji +78.

Kadetkinja  Maras Iva osvojila je brončanu medalju u kategoriji -41 kg.

Kadetkinja  Antonela Abramović izgubila je prvu borbu od članice Taekwondo „Zadra“ koja je na kraju bila prva u kategoriji -47.

 

Članovi su našeg kluba 21.03.2014. bili gosti Taekwondo kluba Poskok- Posušje, a zajedničko druženje su nastavili i u subotu nakon natjecanja. U nedjelju su posjetili  Mostar te krenuli put Otoka.

 10. memorijalni turnir "BLJESAK 1995"


Pod pokroviteljstvom Grada Novske, Taekwondo klub "OGRC" iz Novske,  26. travnja 2014. godine (subota), u sportskoj dvorani Srednje škole Novska, organizirao je 10. Memorijalni turnir "Bljesak 1995.".Natjecanje je posvećeno svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, i 19. obljetnici vojno-redarstvene operacije Bljesak kojom je područje grada Novske oslobođeno od srbo-četnickog agresora.


Taekwondo klub OTOK na natjecanju je nastupio sa šest natjecatelja koji su ostvarili dobre rezultate;


  • Tin Abaza, senior kategorija -58kg, srebrna medalja

  • Matej Ilijević, junior kategorija -78kg, zlatna medalja

  • Domagoj Kuveždić, junior kategorija -59kg, brončana medalja

  • Antonela Abramović, kadetkinja -47kg, brončana medalja

  • Stela Jozić, katergorija kick Ž-2, brončana medalja

  • Leo Lagančić, kategorija kick M-1, četvrto mijesto


 


Čestitamo natjecateljima na ostvarenim rezultatima!


 

11. SUSRET PRIJATELJSTVA

24. svibnja u Slavonskom Brodu održano je taekwondo natjecanje „11. SUSRET PRIJATELJSTVA“. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Brod. Na natjecanju je nastupilo 164 natjecatelja iz 26 klubova.
Taekwondo klub Otok nastupio je s 10 natjecatelja koji su osvojili 10 medalja. Također TKD Otok osvojio je prvo mjesto u ukupnom poretku klubova na natjecanju i prvo mjesto u ukupnom poretku KICK-ova.
Za TKD Otok su nastupili:
U sportskim borbama:
- Robert Babić, mlađi kadet, osvojio je 1. mjesto u kategoriji -33kg
- Branimir Kuveždić, mlađi kadet, osvojio je 3. mjesto u kategoriji -33kg
- Hrvoje Kuveždić, mlađi kadet, osvojio je 3. mjesto. u kategoriji -30kg
- Hrvoje Jozić, mlađi kadet, osvojio je 3. mjesto u kategoriji -39kg
U KICK-u:
- Martina Tešić, osvojila je 1. mjesto u kategoriji KICK – Ž1
- Stela Jozić, osvojila je 1. mjesto u kategoriji KICK-Ž2
- Ivana Jozić, osvojila je 1. mjesto u kategoriji KICK-Ž3
- Leo Lagančić, osvojio je 2. mjesto u kategoriji KICK-M1
- Manuela Čičić je osvojila 2. mjestou kategoriji KICK – Ž1
- Ante Dragun, osvojio je 3. mjesto u kategoriji KICK-M2
Natjecatelje su vodili treneri Robert Džinić i Katarina Cvitić. Čestitke i jednima i drugima! Taekwondo klub Otok se od prvog trenutka uključio u pružanje pomoći i smještaju obitelji evakuiranih iz poplavljenih područja Gunje, Rajevog Sela, Račinovaca, Posavskih Podgajaca, Vrbanje, Drenovaca, Strošinaca, Đurića i Topole koji su smješteni u Otoku, Komletincima i Donjem Novom Selu. Ovaj odlični rezultat osvjećujemo svim stradalnicima od poplava u Hrvatskoj!
Sportski pozdrav!

Predsjednik TKD Otok
Milan Vukelić


"AUSTRIAN OPEN 2014."

Proteklog vikenda 31.05. i 01.06.2014.god. u Innsbrucku je održan G-1 taekwondo turnir „Austrian Open 2014.“ koji se boduje za nastup na sljedećim Olimpijskim igarama. Organizator je turnira Austrian Taekwondo Federation. Na turniru je nastupilo 1702 natjecatelja u sportskim borbama, a među njima i većina najboljih natjecatelja iz europskih nacionalnih selekcija.
Na turniru je nastupio i Taekwondo klub „Otok“ s ciljem stjecanja iskustva nastupa na vrlo jakim međunarodnim turnirima, te pokušajem osvajanja jedne od medalja.
Ekipa Taekwondo kluba „Otok“ nakon odrađenih priprema za natjecanje 29. je svibnja ujutro krenula na put u Innsbruck. Treneri su Josip Ilijević i Robert Džinić na natjecanje poveli slijedeće natjecatelje:
- kadetkinja Antonela Abramović, kategorija-47kg
- kadet Domagoj Kuveždić, kategorija -59kg
- juniorka Ivana Vukelić, kategorija -55kg
- junior Matej Ilijević, kategorija -78kg
- junior Antonio Bošnjak, kategorija +78kg
- seniorka Ivana Bošnjak, kategorija -73kg
- senior Nikola Cvitić, kategorija -58kg
U vrlo jakoj konkurenciji do medalje je uspio doći Matej Ilijević osvojivši 3.mjesto, ostali natjecatelji iako su pokazali želju, znanje i borbenost nažalost nisu uspjeli doći do medalje.
Uprava kluba pohvaljuje trenere i natjecatelje na ostvarenom cilju i dostojanstvenom sportskom predstavljanju Grada Otoka.
Ujedno se zahvaljujemo našim prijateljima u Innsbrucku, na smiještaju i gostoprimstvu.

 Vijesti iz TK "Otok": sudački seminar

U organizaciji HTS-a 13. i 14. rujna u Zagrebu je održan seminar za suce u 2015. godini. Na sudačkom seminaru su bili i članovi Taekwondo Kluba "Otok" Nikola Cvitić (crni pojas 1. dan) i Ivana Bošnjak (crni pojas 1. dan). Ivana i Nikola uspješno su pred sudačkom komisijom HTS-a položili praktični i pismeni ispit, te će u 2015. godini na borilišta izlaziti u odjelima i kravatama.

Čestitamo Ivani i Nikoli na uspješno položenom ispitu i želimo im uspješnu sudačku karijeru!

Predsjednik TK "Otok"
Milan Vukelić


"VINKOVCI OPEN 2014."

U Vinkovcima je 27.9. u organizaciji Taekwondo kluba Sajnami održan "III. Vinkovci open 2014.".

Na natjecanju je nastupilo 192 natjecatelja. Za Taekwondo klub „Otok“ su nastupili:
seniorka Ivana Bošnjak - 3.mjesto
senior Tin Abaza - 2.mjesto
juniorka Ivana Vukelić - 3.mjesto
junior Matej Ilijević - 2.mjesto
junior Antonio Bošnjak - 3.mjesto
kadetkinja Antonela Abramović - 2.mjesto
mlađi kadet Branimir Kuveždić - 2.mjesto
kadetkinja Lea Šola - 3.mjesto
mlađi kadet Robert Babić - 4.mjesto

Rezultati su mogli biti i bolji. Svakako bi i bili da smo mogli trenirati u sportskoj dvorani u Otoku međutim prije natjecanja smo odradili samo šest taktičko-tehničkih treninga u sportskoj dvorani u Komletincima.

Predsjednik TK "Otok"
Milan Vukelić


KOREJSKI NACIONALNI DAN

Na poziv njegove ekselencije gospodina Hyung- won Suha veleposlanika Republike Koreje članovi su Taekwondo kluba „Otok“ bili gosti na obilježavanju Korejskog nacionalnog dana koji se održao u Gradskom muzeju Vukovar 9. listopada 2014.godine.

Prigodom svečanog otvaranja njegova ekselencija gospodin Hyung- won Suh je naglasio da se obilježavanje Korejskog nacionalnog dana ne održava slučajno u Vukovaru te da hrvatski i korejski narod imaju dosta sličnosti kroz povijest, njegovanje kulturne baštine, začinjenu hranu i piće. Poseban je naglasak stavio na želju za gospodarskim povezivanjem Republike Koreje i Republike Hrvatske, te taekwondo borilačke vještine koja je olimpijski sport i sve je popularnija u svijetu, a posebno u Hrvatskoj.

Župan vukovarsko-srijemski gospodin Božo Galić prigodnim je govorom čestitao veleposlaniku Republike Koreje njihov nacionalni dan.
U sklopu obilježavanja korejskog nacionalnog dana održan je i korejski kulturni program: „Taepyungmu“ kraljevski dvorski ples kojim se priziva vladavina mira, „ Gayageum“ najpoznatiji korejski tradicionalni gudački istrument, „Sarangga-chum“, ples za ljubavnu pjesmu koja je dio Chunhyangjeona, jedne od najpoznatijih korejskih ljubavnih i narodnih priča. Na prijemu su uz piće, posluženi i vrlo ukusni tradicionalni specijaliteti bogate korejske kuhinje.
Naši su članovi proveli jedno ugodno i vrlo zanimljivo posljepodne u društvu prijatelja.

Predsjednik TK "Otok"
Milan Vukelić
3.KUP NOVE GRADIŠKE

Nova Gradiška je 25.10.2014. godine ugostila brojne sportaše i ljubitelje taekwondo sporta. U organizaciji Taekwondo kluba „Vukovi“, održan je taekwondo turnir „3. kup Nove Gradiške“. Na turniru je nastupilo 39 klubova sa 344 natjecatelja u sportskim borbama i natjecanju KICK za djecu od 5 do 10 godina.

 

Za Taekwondo klub „Otok“ su nastupili:
- u sportskim borbama:
mlađi kadeti: - Branimir Kuveždić, kategorija -36kg, od 5. – 8. mjesta
- Hrvoje Kuveždić,kategorija -30kg, od 5. – 8. Mjesta
kadetkinja A : - Antonela Abramović, kategorija -51kg, 2.mjesto
junior: - Matej Ilijević, kategorija +78kg, 2.mjesto
- u KICK-u :
- Stela Jozić, 3.mjesto
- Leo Lagančić, 3.mjesto
- Ivana Jozić, 2.mjesto
- Ante Dragun, 2.mjesto

 

Predsjednik Taekwondo kluba "Otok"
Milan Vukelić 


VUKOVAR OPEN 2014, 1. KUP KOREJSKOG AMBASADORA


U sklopu programa obilježavanja „DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2014.“, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske i Taekwondo klub „Otok“ organizirali su treće po redu memorijalno međunarodno taekwondo natjecanje „VUKOVAR OPEN 2014, 1. KUP KOREJSKOG AMBASADORA“, posvećeno svim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine.
21. studenog taekwondo klubovi iz Hrvatske i BIH su polaganjem vijenaca odali počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine na mjestima stradavanja Spomen domu Ovčara, Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, Općoj bolnici Vukovar, Spomen domu hrvatskih branitelja.
U posljepodnevnim satima sudionici su razgledali centar Vukovara.

22.studenog u sportskoj dvorani Borovo naselje održano je taekwondo
natjecanje na kojem je nastupilo 22 kluba iz Hrvatske i 4 kluba iz BIH, sa ukupno
269 natjecatelja. Natjecanje je otvorio Nj.E. Suh Hyung-Won, Veleposlanik Republike
Koreje u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje ja održano u sportskim borbama, i KICK-u.
Rezultati KICK:
1. Taekwondo klub Otok
2. Taekwondo klub Vinkovci
3. Taekwondo klub Brod
Najbolji natjecatelj u KICK-u je Mihael Palčec iz Taekwondo kluba Brod, a najbolja natjecateljica Ena Daskijević iz Taekwondo kluba Omega.
Rezultati sportske borbe
Ukupni poredak;
1. Taekwondo klub Activ
2. Taekwondo klub Sajnami
3. Taekwondo klub Osijek

Seniori/ seniorke:
1. Taekwondo klub Cro-Cop Privlaka
2. Taekwondo klub Otok
3. Taekwondo klub Šujica – Tomislavgrad
Najbolji senior je Juraj Pintarić iz Taekwondo klub Cro-Cop Privlaka, a najbolja seniorka Ivana Bošnjak iz Taekwondo klub Otok.

Juniori / juniorke:
1. Taekwondo klub Poskok Posušje
2. Taekwondo klub Gacka
3. Taekwondo klub Sajnami
Najbolji junior je Marin Begić iz Taekwondo kluba Poskok Posušje,a najbolja juniorka
Mija Valinčić iz Taekwondo kluba Gacka.
Kadeti / kadetkinje:
1. Taekwondo klub Activ
2. Taekwondo klub Osijek
3. Taekwondo klub Sajnami
Najbolji kadet je Matija Črep iz Taekwondo kluba Activ, a najbolja kadetkinja Rea Bede iz
Taekwondo kluba Osijek.

Mlađi kadeti – mlađe kadetkinje
1. Taekwondo klub Activ
2. Taekwondo klub Cro-Cop Privlaka
3. Taekwondo klub Sajnami
Najbolji mlađi kadet je Leon Filić iz Taekwondo kluba Cro-Cop Privlaka, najbolja mlađa kadetkinja Ela Jelić iz Taekwondo kluba Omega.


Natjecanje je počelo u 9,30 sati, a završilo je u 18,00 sati, cijelo vrijeme natjecanja
posjećenost gledatelja je bila velika.


Taekwondo klub „Otok“
Predsjednik
Milan Vukelić

"Lino višebojac"

U četvrtak, 27. studenoga 2014. u osnovnoj školi „Josip Lovretić“ Otok, se održala sportska priredba: „Lino višebojac“, čiji je osnovni cilj poticati razvoj školskog sporta, razvijati sportske navike kod djece i promicati uljudno ponašanje i kulturno navijanje.

U uvodnom dijelu programa taekwondo klub Otok se predstavio prezentacijom taekwondo olimpijskog sporta. Ekipu našeg kluba su činili učenici otočke osnovne škole: Iva Maras, Petra Maras, Robert Babić, Hrvoje Jozić, Anamaria Marjančević, Stela Jozić, Ante Dragun, Ivana Jozić, Tina Matanović, Martina Tešić, Antonela Marjančević, i Mihael Perković.


Milan Vukelić3. prvenstvo Hrvatske za studente i studentice 2014


29. studenog 2014. godine u sportskoj dvorani srednje škole "Ban Jelačić" u Zaprešiću održano je taekwondo natjecanje „3. prvenstvo Hrvatske za studente i studentice“. Organizatori natjecanja su Hrvatski taekwondo savez i Hrvatski akademski sportski savez, a domaćin taekwondo klub Zaprešić.
Na natjecanju je nastupila i naša studentica Katarina Cvitić, te osvojila srebrnu medalju.
Čestitamo Katarini i želimo joj još mnogo uspješnih natjecanja, te da uspješno završi matematički studij.
Milan Vukelić


16. JASTREB OPEN, LIMAČ OPEN 2014

29.11.2014. godine u Domu sportova "Zagreb" na Trgu Krešimira Ćosića 11 u Zagrebu, a u organizaciji Taekwondo kluba „Jastreb“ održan je međunarodni taekwondo turnir „16. JASTREB OPEN, LIMAČ OPEN 2014“ na kojem je nastupilo preko 800 natjecatelja iz 60 klubova. Natjecanje je održano u sportskim borbama, formama i kick disciplinama. Taekwondo klub „Otok“ je sa mladim natjecateljima nastupio u Kick disciplini. U jakoj konkurenciji Ivana Jozić je osvojila brončanu medalju, još su nastupili Stela Jozić, Leo lagančić, Anamaria Marjančević, Ante Dragun i Antonela Marjančević. Voditeljica ekipe bila je Ivana Bošnjak.

Milan VukelićBOŽIĆ U TAEKOWONDO KLUBU „OTOK“

Dok su članovi Taekwondo kluba „Otok“ marljivo trenirali u sportskoj dvorani OŠ Komletinci i isprobavali nove klupske trenirke na vratima dvorane pojavio se Djed Božićnjak.
Djeca su u nevjerici gledala što se događa, Djed Božićnjak ulazeći u dvoranu svojim je jakim i veselim glasom rekao:“Ho- ho- ho, kad sam saonicama preletio ovu dvoranu vidio sam da u njoj ima puno dobre djece pa sam stao da vam osobno uručim darove jer ste cijelu godinu bili dobri!“.
U dvorani je zavladalo pravo božićno veselje u druženju sa Djedom Božićnjakom. Nakon podjele darova, djeca su djedu otpjevala „Dolove i brijeg zabijelio je snijeg ...“ i obećala da će biti dobra i slijedeću godinu. Ovdje pogledajte FOTOGRAFIJE.

Svim prijateljima, građanima Otoka i Komletinaca, želimo čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu!

U tijeku je i upis novih članova u Taekwondo klub „Otok“. Svi zainteresirani mogu se upisati na treningu u sportskoj dvorani OŠ Otok (ponedjeljak i srijeda od 20 sati) i sportskoj dvorani OŠ Komletinci (utorak i četvrtak od 19,30 sati). Obvezno doći u trenirci.

Informacije na mob: 099 2134 309
"KUP OTOKA 2015."


21.veljače 2015.godine u Otoku je održano „KICK“ taekwondo natjecanje pod nazivom „KUP OTOKA 2015.“. Na natjecanju je nastupilo 137 učenica i učenika od
I. – IV. razreda OŠ „Vladimir Nazor“ Komletinci i OŠ „Josip Lovretić“ Otok.
Cilj natjecanja bilo je druženje kroz sportsko natjecanje i poticaj djeci za sportskim aktivnostima.
Rezultati:
I.razredi, učenice : 1. Ivana Jozić
2. Vanesa Peranović
3. Lana Znahor
3. Tamara Gajić

I.razredi, učenici : 1. Ivano Bertić
2. Manuel Pavić
3. Ivo Lovrić Jovanović
3. Domagoj Lukinac

II.razredi, učenice : 1. Antonela Marjančević
2. Ena Malnar
3. Ivana Tadić
3. Ella Lojna

II.razredi, učenici : 1. Dino Ozdanovac
2. Ivan Dragun
3. Zvonko Jurić
3. Antonio Novoselac

III.razredi, učenice : 1. Stela Jozić
2. Mirna Stjepanović
3. Ana Zoraja
3. Nikolina Šer

III.razredi, učenici : 1. Ante Dragun
2. Branko Gugić
3. Gabrijel Gajić
3. Noa Vujica

IV.razredi, učenice : 1. Tina Matanović
2. Martina Tešić
3. Sonja Jurić
3. Anamaria Marjančević

IV.razredi, učenici : 1. Josip Mareljić
2. Vedran Ivanković
3. Petar Jurić
3. Matej Vidović

Za osvojeno 1., 2., i 3. mjesto dodjeljene su zlatne, srebrne, i brončane medalje.

Zahvaljujemo se na pomoći i odličnoj suradnji ravnateljicama škola, nastavnicima i Krešimiru Sučiću profesoru tjelesnog odgoja.
Zahvaljujemo se svim natjecateljima i roditeljima na ugodnom druženju i sportskom natjecanju.

Milan Vukelić


"PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE 2015"

7. ožujka 2015. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Kozarca“, Nijemci pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, općine Nijemci i Grada Otoka, te organizatora Taekwondo kluba “Otok“ održano je regionalno taekwondo natjecanje „Prvenstvo Slavonije i Baranje 2015.“.
Na natjecanju u sportskim borbama i kicku nastupilo je 179 natjecatelja iz 10 klubova.
Gosti na svečanom otvaranju natjecanja bili su:
- gospodin Ivica Klem, načelnik općine Nijemci- domaćin
- Nj. E. Suh Hyung-Won, veleposlanik Republike Koreje
- gospodin Željko Cirba, zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije
- gospodin Josip Šarić, gradonačelnik Grada Otoka.

Prigodnim kulturno- umjetničkim programom na svečanom otvaranju natjecanja nastupili su članovi KUD-a pri DVD-u Nijemci .
Taekwondo klub “Otok” zahvaljuje se svima koju su pružili potporu i pomoć pri organizaciji natjecanja.
Medalje za Taekwondo klub “Otok” u sportskim borbama osvojili su :
ZLATNA : HRVOJE KUVEŽDIĆ, LUKA VARGA, BRANIMIR KUVEŽDIĆ,
DAVOR ČELEBIĆ, JAN MALNAR, MATEJ ILIJEVIĆ, IVANA BOŠNJAK
SREBRNA: ANTONELA ABRAMOVIĆ, ANTONIO BOŠNJAK
BRONČANA: SAUL HORVAT, NIKO MARJANČEVIĆ, ILIJA MARJANČEVIĆ,
LEA ŠOLA, IVA MARAS
U sportskim su borbama još nastupili: HRVOJE JOZIĆ izgubivši u borbi za treće mjesto, te LEO LAGANČIĆ izgubivši u borbi za treće mjesto.

Medalje za Taekwondo klub “Otok” u KICK-u osvojili su :
ZLATO: DAVID ILIJEVIĆ, STELA JOZIĆ
SREBRO: ANTONELA MARJANČEVIĆ
BRONCA: BONO JURIĆ, ZVONKO JURIĆ, IVANA TADIĆ, KARLA ČENGIĆ, i
ANA LOVRIĆ-JOVANOVIĆ
Utješne medalje u KICK-u osvojili su :
IVANA JOZIĆ, VANESA PERANOVIĆ, ENA JELIĆ, MANUEL PAVIĆ, NIKOLA ŠER, NOA VUJICA, IVO LOVRIĆ-JOVANOVIĆ, i DINO OZDANOVAC.

Rezultati natjecanja:
Ukupni poredak sportska borba i KICK:
1. Taekwondo klub OSIJEK
2. Taekwondo klub SAJNAMI
3. Taekwondo klub OTOK
4. Taekwondo klub CRO-COP
5. Taekwondo klub OGRC NOVSKA
6. Taekwondo klub VINKOVCI
7. Taekwondo klub BROD
8. Taekwondo klub SLATINA
9. Taekwondo klub KNEŽEVI VINOGRADI
10. Taekwondo klub DONJI MIHOLJAC

Sportska borba (nastupilo 9 klubova):
1. Taekwondo klub OSIJEK
2. Taekwondo klub SAJNAMI
3. Taekwondo klub CRO-COP
4. Taekwondo klub OTOK
5. Taekwondo klub OGRC NOVSKA
6. Taekwondo klub BROD
7. Taekwondo klub VINKOVCI
8. Taekwondo klub KNEŽEVI VINOGRADI
9. Taekwondo klub DONJI MIHOLJAC

KICK (nastupilo 5 klubova):
1. Taekwondo klub OTOK
2. Taekwondo klub OSIJEK
3. Taekwondo klub VINKOVCI
4. Taekwondo klub SLATINA
5. Taekwondo klub KNEŽEVI VINOGRADI

Najbolji natjecatelji pojedinačno :
- kikc dječaci LUKA VREŠ, iz Taekwondo klub SLATINA
- kick djevojčice VALENTINA PLAŠĆ, iz Taekwondo kluba VINKOVCI
- mlađi kadet FILIP ZAHIROVIĆ, iz Taekwondo kluba OSIJEK
- mlađa kadetkinja GABRIJELA PLAŠĆ, iz Taekwondo kluba VINKOVCI
- kadet MARIO KNEŽEVIĆ, iz Taekwondo kluba BROD
- kadet LUCIJA BEDE, iz Taekwondo kluba OSIJEK
- junior BAJRAM KAHRIĆ, iz Taekwondo klub OGRC NOVSKA
- juniorka LAURA ZAHIROVIĆ, iz Taekwondo kluba OSIJEK
- senior JURAJ PINTARIĆ, iz Taekwondo klub CRO-COP
- seniorka IVANA BOŠNJAK, iz Taekwondo klub OTOK
Veleposlanik Republike Koreje donirao je prigodne darove za najbolje natjecatelje u sportskim borbama.

Milan Vukelić

"12. SUSRET PRIJATELJSTVA"


21.3.2015. godine u sportskoj dvorani Vijuš, Slavonski Brod, održano je taekwondo natjecanje „12. SUSRET PRIJATELJSTVA“. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub „Brod“. Na natjecanju je u sportskim borbama nastupilo 335 natjecatelja iz 57 klubova i 64 natjecatelja iz 7 klubova u kicku.


Taekwondo klub „Otok“ je u ukupnom ekipnom poretku osvojio 5. mjesto, u kategoriji muški kadeta 1. mjesto, dok su u ukupnom poretku kadeta i kadetkinja osvojili 3. mjesto. I naši najmlađi natjecatelji su bili odlični, u kategoriji kickova djevojčice su osvojile 1. mjesto.


Medalje su osvojili:


Zlatna:     VUJICA FLORIAN, IVANA TADIĆ


Srebrna:  HRVOJE KUVEŽDIĆ, SAUL HORVAT, BRANIMIR KUVEŽDIĆ,       


               DAVOR ČELEBIĆ, JAN MALNAR, ANA LOVRIĆ-JOVANOVIĆ


 


Brončana: NIKO MARJANČEVIĆ, ILIJA MARJANČEVIĆ, STELA JOZIĆ,


                  ANTONELA MARJANČEVIĆ, ENA JELIĆ


 


Na natjecanju je sudio i naš sudac Nikola Cvitić, a natjecatelje su bodrili i mnogi roditelji.


U našem klubu su u tijeku intezivne pripreme za odlazak na nadolazeća natjecanja.


 


Svi od 5 godina i stariji koji nam se žele pridružiti, mogu nas pronaći ponedjeljkom i srijedom od 20,00 sati u sportskoj dvorani u Otoku, te utorkom i četvrtkom od 19,30 sati u sportskoj dvorani Komletinci.


 


Sportski pozdrav!


Milan Vukelić
Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2015.

 

Međunarodni taekwondo turnir „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2015.“ održan je u subotu, 4.4.2015. godine u zagrebačkoj sportskoj dvorani "Sutinska vrela". Na turniru je u sportskim borbama i kicku nastupilo 504 natjecatelja iz 65 klubova.

 

Taekwondo klub „Otok“ nastupio je na turniru sa četiri natjecatelja u kicku, te u ukupnom poretku kickova zauzeo 4. mjesto. Djevojčice su osvojile 3. mjesto.

Za Otok su nastupili:
- Stela Jozić, zlatna medalja
- Karla Čengić, srebrna medalja
- Ivo Lovrić Jovanović, brončana medalja
- Ivana Jozić, 4. mjesto

 

Čestitamo našim natjecateljima na borbenosti i izvrsnom rezultatu.

 

ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA „OTOK“ ŽELE VAM SRETAN USKRS !

 

Video 1

Video 2 
9. Tomislav Open 2015.

Prošlog petka, 10. travnja 2015. godine ekipa Taekwondo kluba „Otok“ krenula je na put do kraljevskog grada Tomislavgrada. U njemu je u subotu u lijepoj Gradskoj športskoj dvorani održano međunarodno taekwondo natjecanje „ 9. Tomislav Open 2015.“. Na natjecanju je nastupilo 197 kadeta iz 20 klubova i četiri zemlje BiH, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.
Odličan domaćin i organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Koryo koji natjecanje organizira u spomen na stradanja hrvatskih branitelja na Kupreškoj visoravni 1992. godine. Natjecanje je otvorio predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrada Mate Kelava koji je u toj ulozi već sedmi put. Medijski pokrovitelji bili su Radio Tomislavgrad i Tomislavcity.
Članovi Taekwondo kluba „Otok“ pod vodstvom trenera Josipa Ilijevića ostvarili su odličan rezultat:
- Antonela Abramović, 1. mjesto zlatna medalja
- Hrvoje Kuveždić, 2. mjesto, srebrna medalja
- Branimir Kuveždić, 3. mjesto, brončana medalja
Nadamo se da ćemo slijedeće godine uspjeti osigurati prijevoz za više natjecatelja jer osim natjecanja koristimo priliku družiti se sa prijateljima iz taekwondo klubova Koryo iz Tomislavgrada i Poskok iz Posušja.

Milan Vukelić

TAEKWONDO VIKEND

Prošlog vikenda održana su dva taekwondo natjecanja.
U subotu, 25.travnja u Rugvici je održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupila naša seniorka Katarina Cvitić, izgubila je u 1. borbi od Gabrijele Jurišić iz Zaprešića koja je na kraju osvojila 2. mjesto.
U nedjelju, 26.travnja 2015. u Novskoj je održan 11. MEMORIJALNI TURNIR „BLJESAK 1995.“, organizator je bio taekwondo klub „Ogrc“.
Na natjecanju je nastupilo 197 natjecatelja iz 22 kluba.

Za Taekwondo klub „Otok“ nastupili su:
Juniori:
- MATEJ ILIJEVIĆ, 1.mjesto
- ANTONIO BOŠNJAK, 3.mjesto

Kadeti:
- BRANIMIR KUVEŽDIĆ, 1.mjesto
- ANTONELA ABRAMOVIĆ, JAN MALNAR, DAVOR ČELEBIĆ, 2.mjesto
- HRVOJE JOZIĆ, 3.mjesto
Još je nastupio : ROBERT BABIĆ.
Mlađi kadeti:
- LUKA VARGA, 1.mjesto
- SAUL HORVAT, 2.mjesto
- TINA MATANOVIĆ, LEO LAGANČIĆ, 3.mjesto
Još je nastupio : HRVOJE KUVEŽDIĆ.
Kick:
- KARLA ČENGIĆ, 2.mjesto
- LANA ZNAHOR, NOA VUJICA , 3. mjesto
Još su nastupili : DINO OZDANOVAC, ANTE DRAGUN, MANUEL PAVIĆ, NIKOLA ŠER, STELA JOZIĆ, IVANA JOZIĆ, MONIKA PERKOVIĆ, ENA JELIĆ, VANESA PERANOVIĆ, i IVANA TADIĆ.
Taekwondo klub „Otok“ je u ukupnom poretku osvojio 3. mjesto, te su u kategoriji Kick naši najmlađi natjecatelji osvojili ekipno 3. mjesto.

"14. Gacka open 2015."

Pod pokroviteljstvom grada Otočca, u subotu 2.5.2015. u športskoj dvorani Srednje škole Otočac u Otočcu održan je taekwondo turnir "14. Gacka open 2015.", organizator i odličan domaćin je bio Taekwondo klub „Gacka“. Na natjecanju je nastupilo 274 natjecatelja iz 33 kluba i 3 države.
Iz Taekwondo kluba „Otok“ nastupili su :
- Matej Ilijević, 3.mjesto
- Branimir Kuveždić, 3.mjesto
- Leo Lagančić
- Hrvoje Kuveždić
- Antonela Abramović
Zahvaljujemo se Taekwondo klubu „Gacka“ na odličnom prijemu i smiještaju naše ekipe, te uspješnoj organizaciji natjecanja.

Milan VukelićSUSEDGRAD - SOKOL POKAL 2015

Taekwondo turnir "Susedgrad - Sokol pokal 2015." održan je u subotu 9.5.2015. godine u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" u Zagrebu. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub „Susedgrad Sokol“. Na natjecanju u formama, sportskoj borbi i kicku nastupilo je preko 750 natjecatelja iz 70 klubova, iz više država.
Za Taekwondo klub „Otok“ nastupili su:
Formame: Petra Maras, Ivana Bertić, i Iva Pezo
Sportske borbe: Leo Lagančić, i Ivana Vukelić
Kick: Stela Jozić
Najmlađa Stela Jozić je bila i najuspješnija, pobjedila je tri protivnice, u finalu je napravila čak 74 udarca u 20 sekundi, te zasluženo osvojila zlatnu medalju.

 

Milan Vukelić 


1. Lekenik Open 2015

U subotu, 16.5.2015. godine u dvorani OŠ "Mladost" Lekenik održan je taekwondo turnir "1. Lekenik Open 2015". Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub „Lekenik“. Na natjecanju u kicku i sportskim borbama za mlađe kadete/mlađe kadetkinje i kadete/kadetkinje nastupilo je 110 natjecatelja iz 15 klubova.
Rezultati u ukupnom ekipnom poretku:
1. „OTOK“ iz Otoka
2. „FENIKS-VUKOMEREC“ iz Zagreba
3. „BAN KEGLEVIĆ“ iz Zagreba

Borci iz Taekwondo kluba „Otok“ su odlično odradili svoje borbe, te zasluženo osvojili 1. mjesto u ukupnom ekipnom poretku. Pod vodstvom voditeljice Ivane Bošnjak nastupili su:
Kick:
Ženske 2007 – 2008.godište
- KARLA ČENGIĆ – 1.mjesto, te najbolja djevojčica u kicku
- IVANA JOZIĆ – 2.mjesto
- LANA ZNAHOR – 3.mjesto

Ženske 2005 – 2006.godište
- STELA JOZIĆ – 1.mjesto

Muški 2007 – 2008.godište
- IVO LOVRIĆ-JOVANOVIĆ – 1.mjesto, te najbolji dječak u kicku

Muški 2005 – 2006.godište
- ANTE DRAGUN – 3.mjesto
- DINO OZDANOVAC - 4.mjesto

Sportske borbe:
Mlađi kadeti/kadetkinje
- LUKA VARGA – 1.mjesto
- TINA MATANOVIĆ - 2.mjesto ( izgubila u finalu na zlatni bod )

Kadeti
- ROBERT BABIĆ - 1.mjesto
- HRVOJE JOZIĆ - 2.mjesto

Čestitke svima, bili su NAJBOLJI!

Milan Vukelić
CROATIA KARLOVAC OPEN 2015

23. 5. 2015. godine u sportskoj dvorani "Mladost" u Karlovcu održano je međunarodno taekwondo natjecanje 'CROATIA KARLOVAC OPEN 2015'. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub „Karlovac“. Na natjecanju je nastupilo 805 natjecatelja iz 84 kluba, te 11 država.
Taekwondo klub „Otok“ je pod vodstvom voditelja Nikole Cvitića nastupio u disciplini kick i sportska borba, te u velikoj konkurenciji ostvario odličan rezultat.
Kick:
- Dino Ozdanovac – 3. Mjesto
- Ana Lovrić Jovanović – 3.mjesto
Sportska borba:
- Antonela Abramović – 3.mjesto
- Luka Varga – 3.mjesto
Nastupili su i: kick Ivo Lovrić Jovanović i u sportskoj borbi Leo Lagančić.


Čestitamo ekipi na borbenosti!
18. Fojnica Open


6.6.2015. godine u Fojnici je održan međunarodni taekwondo turnir „18. Fojnica Open“ na kojem je nastupilo 227 natjecatelja. Organizator je bio Taekwondo klub „Hvojnica“ iz Fojnice.

 

Na natjecanju su nastupili i članovi Taekwondo kluba „Otok“ i to:

 

- mlađi kadet Luka Varga, 2.mjesto

 

- kadetkina Antonela Abramović, 2.mjesto

 

- kadet Branimir Kuveždić, izgubio u borbi za medalju

 

Zahvaljujemo se taekwondo klubu „Hvojnica“ i obitelji
Puljić na odličnom smještaju i gostoprimstvu!

 

Milan Vukelić


Demonstracija olimpijskog taekwondo sporta

31.5.2015. godine u centru grada Otoka, u sklopu Otočkog proljeća, Taekwondo klub je organizirao Demonstraciju olimpijskog taekwondo sporta. Članovi kluba su prikazali demonstraciju: taekwondo formi, sportske borbe, samoobrane, lomljenje dasaka specijalnom tehnikom, a najmlađi članovi uz forme su izveli i demonstraciju kicka.
Nakon demonstracije olimpijskog taekwondo sporta, povodom proslave 19 godina rada kluba, u Domu kulture održana je Svečana sjednica Taekwondo kluba „Otok“ na kojoj su gosti, i članovi upoznati sa početcima taekwondo sporta u Otoku od 1996.godine, radom kluba, brojnim članovima, rezultatima, organizacijom natjecanja, predstavljanjem Grada Otoka i Vukovarsko – srijemske županije na međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posebnu pozornost i emocije su unijeli naši pojedini članovi svojim predstavljanjem i govorom o svom sportskom putu, odricanju, upornosti, dostignućima, prijateljstvima, putovanjima.
Druženje i zabava je nastavljena u Lovačkom domu na Otočkim virovima.

 

Milan Vukelić16. Korčula Open 2015


Nakon kvalitetnih ljetnih priprem Taekwondo klub „OTOK“ nastupio je na međunarodnom taekwondo natjecanju „16. Korčula Open 2015.“.

 

Ono se održalo 22., i 23. kolovoza 2015. godine u Korčuli. Organizator i domaćin natjecanja je bio Taekwondo kluba „Forteca“ iz Korčule.

 

Na natjecanju u disciplinama sportska borba, forme i kick nastupilo je 334 natjecatelja iz 31kluba iz 7 država.

 

Natjecanje je specifično jer se održava na otvorenom, u centru grada Korčule.

 

Taekwondo klub „OTOK“ je nastupio s 6 natjecatelja u sportskim borbama, te ostvario odličan rezultat,
medalje su osvojili:

 

Mlađi kadeti : - Luka Varga – 43kg, brončana medalja

 

- Leo Lagančić – 36kg, brončana medalja

 

Kadetkinja Antonela Abramović – 51kg, srebrna medalja

 

Junior Matej Ilijević +78kg,
srebrna medalja

 

Juniorka Iva Maras -52kg,
srebrna medalja

 

Seniorka Ivana Vukelić
-57kg, brončana medalja

 

Čestitamo natjecateljima na borbenosti i odlično odrađenom natjecanju.

 

Zahvaljujemo se svim prijateljima kluba koji su pomogli u prijevozu i smiještaju na natjecanju.

 

 

Taekwondo klub „OTOK“

Predsjednik

 Milan Vukelić

 

 

 Kondor open 2015.

U subotu 3. listopada 2015. godine u zagrebačkoj je sportskoj dvorani „Sutlinska vrela“ u organizaciji Taekwondo kluba Kondor održano međunarodno taekwondo natjecanje „Kondor open 2015.“.
Na natjecanju je u sportskim borbama i kicku nastupalo 478 natjecatelja iz 63 kluba.
Taekwondo kub Otok nastupao je u sportskim borbama i kicku.
U sportskim je borbama srebrnu medalju osvojio Matej Ilijević, a još su nastupali mlađi kadeti Luka Varga i Leo Lagančić.
U kicku je zlatnu medalju osvojila Karla Čengić, dok je srebrnom odlikovana Ivana Jozić.
Karla Čengić u ukupnom je poretku djevojčica najbolja u kicku.
Karla i Ivana ekipno su osvojile 1. mjesto u kategoriji djevojčica te u sveukupnom poretku ( dječaci/ djevojčice) 3. mjesto.4. kup Nove Gradiške

24. listopada 2015. godine u Novoj Gradiški održan je taekwondo turnir 4. kup Nove Gradiške. Organizator turnira bio je Taekwondo klub „Vukovi“ iz Nove Gradiške.
Na turniru je nastupalo 257 natjecatelja iz 26 klubova.
Za Taekwondo klub Otok nastupali su:
Sportske borbe: - LEO LAGANČIĆ, mlađi kadeti -36, 3. mjesto
- ROBERT BABIĆ, kadeti B -41, 1. mjesto
- HRVOJE JOZIĆ, kadeti B -45. 2. mjesto
- ANTONELA ABRAMOVIĆ, kadetkinje A -55, 3. mjesto

KICK: - IVANA JOZIĆ, 1. mjesto, najbolja djevojčica u kicku
- LANA ZNAHOR, 4. mjesto
- KARLA ČENGIĆ, 4. mjesto
- IVO LOVRIĆ-JOVANOVIĆ, 4. mjesto


Studeni 2015.

21. Croatia open - najveće taekwondo-natjecanje u ovom dijelu Europe

 


21. Croatia open, najveće međunarodno taekwondo-natjecanje u ovom dijelu Europe, ove je godine održano 7. i 8. studenog u Varaždinu. Croatia Open s 1393 prijavljena sportaša iz 55 zemalja svijeta ulazi u top 5 G1 turnira u 2015. godini.

Gradska je dvorana Varaždin ugostila najveće zvijezde taekwondoa u svijetu. U subotu su i nedjelju na sportska borilišta izašli sportaši svjetskoga glasa, poput naših Lucije i Ane Zaninović, ali i velik broj svjetskih taekwondo-boraca kao što su Servet Tazugel, Milica Mandić te Joel Gonzalez Bonilla, svi redom aktualni olimpijski pobjednici. Osim njih, svoje je vještine pokazao velik broj natjecatelja koji su u top 5 olimpijskog rankinga: Chanatip Sonkham, Yasmina Aziez, Hedaya Malak, Yun-wen Huang, Elin Johansson, Anastasiia Baryshnikova, Bianca Walkden, Jackie Galloway, Farzan Ashourzadeh Fallah, Rui Braganca, Levent Tuncat, Lee Dae-Hoon, Jaouad Achab, Mahdi Khodabakhshi, Lutalo Muhammad, Masoud Hajizavareh, Anthony Obame i Cha Dong-min.

S obzirom da se radi o predolimpijskoj godini i jednom od zadnjih bodovnih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., dva smo bili svjedoci vrhunskog sportskog nadmetanja, a vrhunac natjecanja bio je u subotu popodne kada su se održavale finalne borbe.
Na natjecanju je nastupala naša Katarina Cvitić, seniorka Taekwondo kluba Otok. Nažalost, izgubila je prvu borbu od 7. nositeljice Jamile Tanna iz reprezentacije Brazila, a koju je kasnije porazila naša Ana Zaninović.

 

 

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou

 

 

Rijeka i Opatija 13. studenog bili su domaćini Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou. Više od 130 natjecatelja s 46 sveučilišta iz 16 zemalja u isto su se toliko kategorija nadmetali za titulu najboljeg na starom kontinentu.
Svečanost otvaranja održala se u opatijskom hotelu Ambasador, a natjecanja su se održala u u atletskoj dvorani Kantrida u Rijeci. Svi su natjecatelji bili smješteni u Opatiji gdje su se svaku večer održavali društveni programi namijenjeni studentima.
Na natjecanju je nastupala i naša studentica Katarina Cvitić koja je natjecanje otvorila odličnom borbom i pobjedom protiv predstavnice Njemačke.
Kako je organizator natjecanja (vjerojatno nije iz taekwondoa) podijelio kategoriju u dvije grupe te borbom svatko sa svakim, moramo priznati više nalikuje nekom ekipnom natjecanju ( rukomet, nogomet, ....), iako i oni imaju pauzu između utakmica. Odmah poslije prve borbe, Katarina je bez odmora morala odraditi još dvije borbe gdje su je čekale odmornije natjecateljice iz Španjolske i Portugala. Kako je već bila iscrpljena, iz prve je borbe Katarina povela protiv Španjolke, ali je na kraju izgubila 7:5, a od predstavnice Portugala izgubila je u zadnjim sekundama rezultatom 2:1, te se tako nije uspjela plasirati u polufinale.
Čestitamo Katarini na borbenosti i nadamo se da će organizacija na sljedećem prvenstvu biti po sustavu taekwondoa.

 

 

Odličan nastup Otočana na Jastreb openu 2015.

 


28. studenog u zagrebačkom se Domu sportova održao veliki međunarodni taekwondo-turnir Jastreb open 2015. na kojem je sudjelovalo 1030 natjecatelja iz 8 država. Natjecanje je otvorila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
Otočki su borci u jakoj konkurenciji ostvarili odličan uspjeh:
Sportske borbe:
- Antonela Abramović, kadetkinja A (nastupaju samo crveni i crni pojasevi), 3. mjesto
- Leo Lagančić, mlađi kadet od 5. od 8. mjesta
Kick:
- Dino Ozdanovac, 2. mjesto
- Manuel Pavić, 3. mjesto
- Ivana Jozić, 3. mjesto
- Stela Jozić, od 5. do 8. mjesta
Ekipu je vodila trenerica Ivana Bošnjak. Čestitke svima.

 

Priredio: Milan Vukelić

VUKOVAR OPEN 2015.- II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA

U sklopu obilježavanja „DANI SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2015.“, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske i Taekwondo klub OTOK 20.i 21.11. 2015. godine organizirali su 4. memorijalno međunarodno Taekwondo natjecanje „VUKOVAR OPEN 2015., II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA“, posvećeno svim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991. godine.
20.11. 2015. godine Hrvatski taekwondo savez, Taekwondo klubovi iz zemlje i inozemstva sudjelovali su na 8. mimohodu pod nazivom "Vi ste naš ponos - mi smo vaša snaga", u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koji je organiziran u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje.
21.11.2015. godine u sportskoj je dvorani Borovo naselje održano 4. memorijalno međunarodno taekwondo natjecanje „VUKOVAR OPEN 2015., II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA“. Na natjecanju u sportskim borbama i kicku
nastupalo je 29 klubova iz Hrvatske i 4 kluba iz BiH, sa 356 natjecatelja. Na svečanom je otvaranju natjecanja gostima i sudionicima natjecanja pročitano pismo potpore predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a prigodnim su se govorom obratili predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić, dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Nikola Pemper, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, a natjecanje je otvorio veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Suh Hyung-Won.
Sa svečanog će otvaranja natjecanja svima u sjećanju ostati i odličan nastup Dječjeg zbora “Vukovarski golubići” i Mažoretkinja grada Vukovara, državnih prvakinja u kategoriji seniorki.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji natjecanja: Veleposlanstvu Republike Koreje, njegovoj ekselenciji Suh Hyung-Won, županiji Vukovarsko- srijemskoj, gradu Vukovaru, gradu Otoku i medijima koji su popratili natjecanje.

Rezultati natjecanja:
Sportske borbe:
Ekipni pobjednici:
1. Taekwondo klub SAJNAMI, Vinkovci
2. Taekwondo klub SPIRITUS, Zagreb
3. Taekwondo klub OMEGA, Bjelovar
4. CASPER
5. OSIJEK
6. ŠUJICA, TOMISLAVGRAD
7. SUSEDGRAD SOKOL
8. PLITVICE
9. DUGO SELO
10. KONDOR
11. CRO-COP
12. GACKA
13. POSKOK POSUŠJE
14. MUNGOS
15. OTOK
16. VINKOVCI
17. BROD
18. HTKD HVOJNICA
19. COMBAT ZAGREB
20. NAŠICE
21. OGRC NOVSKA
22. FOX
23. CROSTAR MOSTAR
24. ROVINJ
25. ZAPREŠIĆ
26. VUKOVI
27. KNEŽEVI VINOGRADI
28. BORIK ĐURĐEVAC
29. LEKENIK
30. OGULIN

Najbolji senior : Juraj Pintarić iz Taekwondo kluba Cro – Cop, Privlaka
Najbolja seniorka: Karla Krsnik iz Taekwondo kluba Dugo Selo
Najbolji junior: Filip Jelovšek iz Taekwondo kluba Osijek
Najbolja juniorka : Lea Leljak iz Taekwondo kluba Fox, Bjelovar
Najbolji kadet: Karlo Martinčević iz Taekwondo kluba Kondor, Zagreb
Najbolja kadetkinja : Nika Prpić iz Taekwondo kluba Gacka
Najbolji mlađi kadet: Petar Glavočević iz Hrvatskog Taekwondo kluba Hvojnica iz
Fojnice BIH
Najbolja mlađa kadetkinja, Veronika Bundalo iz Taekwondo kluba Spiritus, Zagreb

KICK:
Ekipni pobjednici: 1. Taekwondo klub BROD, Slavonski Brod
2. Taekwondo klub OTOK, Otok
3. Taekwondo klub SLATINA, Slatina
4. ŠKORPION GORNJA VRBA
5. KNEŽEVI VINOGRADI
6. VINKOVCI
7. OSIJEK
8. SAJNAMI
9. OMEGA
10. SUSEDGRAD SOKOL
11. DUGO SELO
12. CROSTAR MOSTAR
13. NAŠICE
14. PLITVICE

Najbolji kick dječaci: Mihael Palčec iz Taekwondo kluba Brod
Najbolji kick djevojčice : Uma Milaščević iz Taekwondo kluba Slatina.

Ekipnim pobjednicima i najboljim natjecateljima i natjecateljicama u dobnim kategorijama dodjeljeni su pehari „Vukovarski vodotoranj“, a najboljim natjecateljima i natjecateljicama u težinskim kategorijama dodjeljene su zlatne, srebrne i brončane medalje.


Organizatori:

Taekwondo klub OTOK
KUPDRGV-Vukovar
UMDDRRH-Vukovar
Stručni seminar i polaganje za crne pojaseve

23. i 24. siječnja 2016. godine u Zagrebu je u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održan stručni seminar za trenere, voditelje i ispitivače taekwondoa te polaganje za crne pojaseve ispred stručne komisije HTS-a.
Naš je klub na trenerski i ispitivački seminar poslao trenera Josipa Ilijevića, a na voditeljski seminar poslani su Ivana Bošnjak, Iva Pezo i Ivana Vukelić. Svi su uspješno položili seminar i dobili licence Hrvatskog taekwondo saveza.
Pred stručnu komisiju HTS-a na ispit iz polaganja za crne pojaseve izašli su:
- Petra Maras, kadetkinja, uspješno položila za 1. poom
- Mirna Miljević, kadetkinja, uspješno položila za 1. poom
- Iva Maras, juniorka, uspješno položila za 1. dan
- Antonela Abramović, nije položila za 2. dan, novo polaganje je u lipnju 2016. god.
- Ivana Vukelić, seniorka, uspješno položila za 3. dan

Čestitamo svima na uspješno odrađenom seminaru i polaganju za majstorska
taekwondo zvanja, vjerujemo da će Antonela uspješno položiti za 2. dan u lipnju 2016.

Jedan od pokazatelja da Taekwondo klub Otok uspješno radi i u ovim kriznim vremenima i taj što u svom sastavu sada ima 11 nositelja crnih pojaseva.
Vjerujemo da će ih u lipnju 2016. godine biti još više.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu s nama trenirati ovaj prekrasni olimpijski sport, s posebnim naglaskom na sport koji dokazano uveliko utječe na pravilan i zdrav psihofizički razvoj djece ( smanjenje pretilosti, zdrav krvožilni sustav, pravilan rast i razvoj, koncentracija, smirenost, samokontrola, koordinacija, pažnja, socijalizacija, radne navike, samostalnost). Djeca koja se bave sportom manje vremena provode ispred televizora, računala, na ulici, u izlascima u kafiće, a više putuju i stječu nove prijatelje sportaše koji im uveliko pomažu kod dolaska u novu sredinu, npr. dolazak na fakultet bilo gdje u Hrvatskoj.
U klub se mogu upisati i djeca od 5 godina!

 


Prvenstvo Slavonije i Baranje 2016.

13. veljače 2016. godine u Slavonsko Brodu održano je Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondou.
Domaćin natjecanja bio je Taekwondo klub „Brod“ iz Slavonskog Broda. Na natjecanju je u sportskim borbama nastupalo 100 natjecatelja iz 9 slavonsko-baranjskih klubova, nažalost neki se klubovi nisu mogli odazvati na natjecanje.
Taekwondo klub Otok zbog bolesti i ozljeda nije nastupao u punom sastavu, a na natjecanje je poslao ekipu od 10 boraca koje je vodio trener Josip Ilijević. Iako malobrojni, Otočani su ostvarili odličan rezultat te osvojili 9 medalja:
- ANTONELA ABRAMOVIĆ, juniorka, 1. mjesto, najbolja juniorka natjecanja
- MIRNA MILJEVIĆ, kadetkinja, 1. mjesto, najbolja kadetkinja natjecanja
- BRANIMIR KUVEŽDIĆ, kadet, 1. mjesto
- LUKA VARGA, mlađi kadet, 1. mjesto
- IVA MARAS, juniorka, 2. mjesto
- LEO LAGANČIĆ, mlađi kadet, 2. mjesto
- HRVOJE KUVEŽDIĆ, kadet, 2. mjesto
- HRVOJE JOZIĆ, kadet, 2. mjesto
- ROBERT BABIĆ, kadet, 3. mjesto
- DAVID ILIJEVIĆ, mlađi kadet, 4. mjesto

U ekipnom je poretku ukupno naš klub zauzeo 4. mjesto, samo bod razlike između
trećeg Ogrca iz Novske. U ekipnom su poretku muški osvojili treće mjesto, dok su kadeti/kadetkinje na 2. mjestu.

 

Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2016.

U zagrebačkoj kultnoj taekwondo dvorani Sutlinska vrela 2. travnja 2016. godine održan je međunarodni taekwondo turnir „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2016.“ . Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Zaprešić. U sportskim borbama, sportskim borbama limača i kicku nastupala su 72 kluba sa 626 natjecatelja.
Ekipa Taekwondo kluba Otok, pod vodstvom voditeljica Ivane Vukelić i Ivane Bošnjak, nastupala je u sljedećem sastavu:
- mlađi kadet Luka Varga – zlatna medalja
- mlađi kadet Leo Lagančić – brončana medalja
- mlađa kadetkinja Stela Jozić izgubila u borbi za medalju, prvi nastup u sportskim borbama
- junior Matej Ilijević – brončana medalja
- juniorka Antonela Abramović – brončana medalja
- limačica Lana Znahor – brončana medalja, prvi nastup u sportskim borbama

Čestitamo voditeljicama i svim borcima na borbenosti i odličnom rezultatu.


Uspješni Otočani na 10. Tomislav openu 2016.

Taekwondo natjecanje 10. Tomislav openu 2016. održano je 9. travnja 2016. godine u gradskoj sportskoj dvorani "Tomislavgrad" u Tomislavgradu. Organizator natjecanja je Taekwondo klub "Koryo", a pokrovitelji općina Tomislavgrad i TKD savez FBIH. Nastupalo je 214 natjecatelja iz 21 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Ekipa Taekwondo kluba Otok, pod vodstvom trenera Josipa Ilijevića, ostvarila je odličan rezultat. Kadetkinje su osvojile ekipno 3. mjesto, a pojedinačno je mlađi kadet Leo Lagančić osvojio zlato kroz četiri uvjerljive pobjede. Kadetkinja Mirna Miljević osvojila je zlato te pehar za „ferplej“ i najbolje ponašanje na borilištu, poštivanje protivnika, trenera i sudaca.
Kadetkinja Tina Matanović osvojila je srebro, dok je kadet Branimir Kuveždić odlikovan broncom, isto kao i kadet Hrvoje Jozić.
Još je nastupali mlađa kadetkinja Stela Jozić i kadet Hrvoje Kuveždić.
Čestitamo treneru i natjecateljima na odličnom rezultatu, borbenosti i na predstavljanju grada Otoka u Posušju i Tomislavgradu.
Zahvaljujemo se obitelji Maras na smještaju, a mamama na ukusnim domaćim specijalitetima iz slavonske kuhinje.


Novosti iz Taekwondo kluba Otok

Otvoreno taekwondo prvenstvo Federacije BiH

 


U subotu 23. travnja 2016. godine u Posušju je održano Otvoreno taekwondo prvenstvo Federacije BiH na kojem je sudjelovalo 415 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Odličan je domaćin natjecanja bio naš prijateljski taekwondo klub Poskok iz Posušja.
Na tom su jakom natjecanju Taekwondo klub Otok predstavljale:
- kadetkinja Mirna Miljević, 1. mjesto u kategoriji +59 kg
- juniorka Antonela Abramović, 3. mjesto u kategoriji -55 kg
- juniorka Iva Maras, 3. mjesto u kategoriji -59 kg

Čestitamo našim natjecateljicama i treneru Josipu Ilijeviću na odličnom rezultatu.

 

 

2. Lekenik Open

 


Taekwondo turnir za mlađe kadete, kadete i kick 2. Lekenik open 2016. održan je u subotu 23. travnja 2016. godine u dvorani OŠ "Mladost" Lekenik. Organizator natjecanja je Taekwondo klub Lekenik iz Lekenika.
Velika je konkurencija između 176 natjecatelja iz 21 kluba bila prilika i za mlađe članove Taekwondo kluba Otok da pokažu što znaju.
Njihovi su dolasci, rad i zalaganje na treningu dali su rezultate jer su se vratili sa pregršt osvojenih medalja i peharom za ekipno 2. mjesto.
Pod vodstvom su voditeljice Ivane Bošnjak i Ive Pezo medalje osvojili:
U kategoriji kick:
- Karla Čengić 1. mjesto, ZLATO
- Ivana Jozić 1. mjesto, ZLATO
- Manuel Pavić 1. mjesto, ZLATO
- Ena Jurić Jelić 2. mjesto, SREBRO
- Lana Znahor 2. mjesto, SREBRO

Sportske borbe:

- kadet, Branimir Kuveždić 1. mjesto, zlato, kategorija -41 kg
- kadet, Hrvoje Jozić 1. mjesto, zlato, kategorija -45 kg
- kadet, Robert Babić 2. mjesto, srebro, kategorija -45 kg
- mlađi kadet, Leo Lagančić 2. mjesto, srebro, kategorija -36 kg
- kadetkinja, Sonja Jurić 3. mjesto, bronca, kategorija -59 kg
- kadet, Hrvoje Kuveždić, 3. mjesto, bronca, kategorija -37 kg
- mlađa kadetkinja, Stela Jozić 3. mjesto, bronca, kategorija -36 kg

Čestitamo cijeloj ekipi na borbenosti i odličnom predstavljanju kako našeg kluba, tako i grada Otoka.

 

 

4. prvenstvo Hrvatske za studente i studentice

 


30. travnja 2016. godine u Dom sportova (Dvorana 2) u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održano je
4. taekwondo Prvenstvo Hrvatske za studente i studentice. Organizator natjecanja bio je Hrvatski taekwondo savez i Hrvatski akademski sportski savez. Domaćin natjecanja bio je Taekwondo klub Čigra.
Članica Taekwondo kluba Otok studentica Katarina Cvitić osvojila je brončanu medalju.

Velike čestitke našoj Katarini na osvojenoj medalji koja uz obveze, predavanja, učenja i pripremu ispita na studiju, marljivo trenira i priprema se za natjecanja.

 

 

15. Gacka open 2016.

 


7. svibnja 2016. pod pokroviteljstvom grada Otočca u Otočcu je održano taekwondo natjecanje 15. GACKA OPEN 2016. Odličan domaćin i organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Gacka. Za natjecanje u sportskim borbama prijavljen je 291 natjecatelj iz 38 klubova.
Za Taekwondo klub Otok, pod vodstvom voditeljice Ivane Vukelić, medalje su osvojili:
- Junior Matej Ilijević – zlato
- Juniorka Antonela Abramović – bronca
- Juniorka Iva Maras – bronca
- Kadetkinja Mirna Miljević – srebro
Još su nastupali: Stela Jozić, Leo Lagančić i Branimir Kuveždić.
Na svečanom otvaranju natjecanja predsjednik Taekwondo kluba Gacka gospodin Nikola Pemper obećao je da će Taekwondo kluba Gacka, uplatiti donaciju za obnovu vukovarskog Vodotornja - simbola hrvatskoga zajedništva.

 

14. svibnja 2016. u Zagrebu je održano Međunarodno taekwondo natjecanje SUSEDGRAD - SOKOL POKAL 2016 na kojem je nastupalo preko 900 natjecatelja iz 79 klubova iz 4 države. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Susedgrad- Sokol. Pod vodstvom voditeljice Ivane Bošnjak na ovom velikom natjecanju i vrlo jakoj konkurenciji borci Taekwondo kluba OTOK ostvarili su odličan rezultat:
- kadet Hrvoje Jozić – 1. mjesto
- mlađi kadet Luka Varga – 3. mjesto
- juniorka Antonela Abramović – 3. mjesto
Još su nastupali Leo lagančić, Hrvoje Kuveždić, Mirna Miljević i Noa Vujica.

 FOJNICA OPEN 2016.

5. lipnja 2016. godine u Fojnici je održano taekwondo natjecanje „Fojnica Open 2016.“. Organizator natjecanja bio je Hrvatski taekwondo klub Hvojnica, a na natjecanju je nastupalo 236 natjecatelja iz 21 kluba iz BiH i Hrvatske.
Taekwondo klub Otok nastupao je s pet natjecatelja pod vodstvom voditeljice Ivane Vukelić. Naši su natjecatelji bili vrlo uspješni. Ekipno su mlađi kadeti/kadetkinje osvojili 3. mjesto. Pojedinačno medalje su osvojili:
- Leo Lagančić 1. mjesto
- Lana Znahor 1. mjesto
- Stela Jozić 2. mjesto
- Robert Babić 3. mjesto
- Hrvoje Jozić 3. mjesto

Čestitamo cijeloj ekipi i na su ovom natjecanju stvarili zapažen rezultat.
Zahvaljujemo se Hrvatskom taekwondo klubu Hvojnica na odličnom gostoprimstvu i organizaciji natjecanja.

 Zadar open 2016.

18. lipnja 2016.godine u Zadru je održano međunarodno taekwondo natjecanje „Zadar open 2016.“ na kojem je nastupalo 493 natjecatelja iz 39 klubova. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Plovanija iz Zadra.
Za Taekwondo klub Otok nastupali su Leo Lagančić koji je osvojio 3. mjesto te Dino Ozdanovac, Robert Babić i Hrvoje Jozić. Voditeljica na natjecanju bila je Ivana Bošnjak.

20 GODINA KLUBA

U sklopu Otočkog proljeća 9. srpnja 2016. godine (subota), Taekwondo klub Otok svečano je obilježio 20 godina rada.
Program je počeo u 11 sati kod spomenika u središtu Otoka odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Vijence su položili Hrvatski taekwondo savez, Zagrebački taekwondo savez, Taekwondo klub Osijek, Taekwondo klub Otok i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Molitvu za poginule branitelje predvodio je naš župnik Antun Knežević.
U nastavku programa članovi Taekwondo kluba Otok demonstrirali su olimpijski taekwondo prikazom tehnike, sportske borbe, samoobrane, lomljenje dasaka. Naši najmlađi članovi osim tehnike demonstrirali su i natjecanje u kicku.
Na svečanoj sjednici održanoj u otočkom Domu kulture osim članova kluba nazočili su i gosti: Josip Šarić, gradonačelnik grada Otoka, Grga Krajina, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara predvođeni predsjednikom Franjom Šoljićem, Ivica Blatančić, izaslanik Hrvatskog taekwondo saveza, Anđelko Vučenik, tajnik Zagrebačkog taekwondo saveza, članovi Taekwondo kluba Osijek predvođeni trenerom Damirom Zahirovićem, članovi Taekwondo kluba Sajnami predvođeni trenericom Jasminom Lucić, Ivica Zupković, trener Taekwondo kluba Vinkovci.
Tijekom sjednice prisjetili smo se samih početaka rada 1996. godine, prvih istaknutih članova Tomislava Jurića, Hrvoja Kušete, trenerice Jasmine Lucić, tajnika Ljube Mijatovića, predsjednika Zvonka Ukića te razvoja, rada i sportskih postignuća kluba do danas kad Klub broji 75 članova, 13 nositelja crnih pojaseva, licencirane i uspješne trenere Josipa Ilijevića, Ivanu Bošnjak, Ivu Pezo, Ivanu Vukelić. Natjecatelji kluba osvajaju medalje i pehare na mnogim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Od 2012. godine klub organizira Memorijalno međunarodno taekwondo natjecanje „Vukovar open“, „Prvenstvo Slavonije i Bartanje 2015.“ i mnoga druga natjecanja s učenicima u osnovnim školama „Josip Lovretić“ Otok i „Vladimir Nazor“ Komletinci.
Povodom 20. obljetnice osnutka i djelovanja Taekwondo klub Otok dodijelio je zahvalnice i plakete:
Zahvalnice za sportska postignuća, vjernost, i razvoj kluba uručene su:
- Ivani Bošnjak, nositeljici crnog pojasa 1. DAN, članici kluba od 1. rujna 2005. godine, natjecateljici i voditeljica u klubu.
- Ivani Vukelić, nositeljici crnog pojasa 3. DAN, članici kluba od 1. veljače 2004. godine, natjecateljici i voditeljici u klubu.
Zahvalnice za nesebičnu suradnji i pruženu potporu u radu kluba uručene su:
- Hrvatskom taekwondo savezu
- Županiji Vukovarsko-srijemskoj
- Gradu Vukovaru
- Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara
Plakete za sportska postignuća, rad i razvoj kluba uručene su:
- Jasmini Lucić, trenerici u klubu od 1996. do 2006. godine.
- Milanu Vukeliću, član kluba od 1. veljače 2004., predsjedniku od 2006.do 2016. godine.
Plakete za nesebičnu suradnju i pruženu potporu u radu kluba uručene su:
- Veleposlanstvu Republike Koreje u Republici Hrvatskoj
- Gradu Otoku
Nakon dodjela zahvalnica i plaketa, nazočnima se prigodnim govorom obratio
Josip Šarić, gradonačelnik Grada Otoka, u kojem je pohvalio rad kluba na čelu sa
predsjednikom Milanom Vukelićem te naglasio da je Taekwondo klub Otok jedan
od najuspješnijih sportskih klubova u gradu Otoku i primjer kako se radi sa djecom i
mladima te svojim odličnim sportskim rezultatima i postignućima u radu uspješno
predstavlja grad Otok na mnogim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.
Po završetku svečane sjednice članovi kluba zajedno sa gostima proveli su dan u
ugodnom druženju u Lovačkom domu na otočkom Virovima.
Taekwondo Klub Otok zahvaljuje se svima koji su pružili potporu u
organizaciji te svojim uslugama i radom omogućili prekrasno obilježavanje 20 godina
rada Taekwondo kluba Otok.


2. Casper open - 2. Casper limač kup.

24. rujna 2016. godine u zagrebačkoj sportskoj dvorani „Sutinska vrela“ održana su taekwondo natjecanja 2. Casper open i 2. Casper limač kup na kojima je nastupalo 227 natjecatelja iz 25 klubova.
Na prvom su jesenskom natjecanju članovi Taekwondo kluba Otok ostvarili odličan rezultat osvojivši 6 medalja, dok su mlađi kadeti ekipno zauzeli 3. mjesto na 2. Casper limač kupu.
Medalje su osvojili:
- Ivana Jozić, mlađa kadetkinja – 2. mjesto
- David Ilijević, mlađi kadet - 2. mjesto
- Noa Vujica, mlađi kadet - 3. mjesto
- Stela Jozić, mlađa kadetkinja – 3. mjesto
- Branimir Kuveždić, kadet – 3. mjesto
- Antonela Abramović, juniorka 3. mjesto
- Leo Lagančić, mlađi kadet 4. mjesto
Natjecatelje je vodila trenerica Ivana Bošnjak.
11. KONDOR OPEN 2016.

11. KONDOR OPEN 2016.
Međunarodni taekwondo turnir "11. Kondor open 2016." i "3. KONDOR KIDS OPEN 2016." održan je u subotu 8.listopada 2016. godine u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" u Zagrebu. Organizator natjecanja bio je Taekwondo klub Kondor koji ove godine obilježava 20 godina rada. Na natjecanju je nastupalo 605 natjecatelja iz 63 kluba iz zemlje i inozemstva.
Naša trenerica Iva Pezo na borilište je izvela mlađeg kadeta Luku Vargu koji je osvojio 1. mjesto. Druga je bila mlađa kadetkinja Antonela Marjančević, dok je 4. mjesto zauzeo Mauel Pavić.
Čestitke ekipama na dobrom rezultatu.
2. ADIDAS - BRINJE OPEN

2. ADIDAS - BRINJE OPEN
Taekwondo klub Brinje u subotu 8. listopada 2016. bio je domaćin taekwondo natjecanja "2. Adidas – Brinje open". Natjecanje se održalo u OŠ Luka Perković u Brinju. Nastupala su 143 natjecatelja iz 16 klubova i 2 države.
Natjecanje se održavalo u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora. Svoju su priliku dobili i MALI OLIMPIJCI ( 2007. do 2009. godišta) gdje je većina po prvi put ušla u borilište.
Ekipu Taekwondo kluba Otok vodio je trener Josip Ilijević, a nastupali su:
- Lana Znahor, male olimpijke A – 1. mjesto
- David Ilijević, mali olimpijci A -2. mjesto
- Ivana Jozić, male olimpijke A – 3. mjesto
- Stela Jozić, mlađa kadetkinja – 2. mjesto
- Ante Dragun, mlađi kadet – 4. mjesto
Male olimpijke A ekipno su zauzele 2. mjesto.


21. LIVNO OPEN 2016

U subotu 22. listopada 2016. godine održano je međunarodno taekwondo natjecanje „21. Livno open 2016“. Organizator je bio Taekwondo klub „Magone“ iz Livna.
Na natjecanju je nastupalo 318 natjecatelja u muškim i ženskim kategorijama mlađih i starijih kadeta te juniora.
Za Taekwondo klub Otok nastupali su :
- Matej Ilijević, junior – 1. mjesto
- Leo Lagančić, mlađi kadet – 1. mjesto
- Antonela Abramović, juniorka -3. mjesto
- Lana Znahor, mlađa kadetkinja – 3. mjesto
Još su nastupale Iva Maras i Stela Jozić.
Svi su borci odradili odlične borbe.
Borce su vodili treneri Josip Ilijević i Ivana Bošnjak.
Članovi i vodstvo kluba zahvaljuju se obitelji Maras na smještaju, prijateljskom Taekwondo klubu „Poskok“ na ugodnom druženju i domaćinu na gostoprimstvu.

8. Mostar open 2016.

U subotu 5. studenog 2016. u Mostaru u dvorani na Bijelom brijegu održao se 8. Mostar open, veliki međunarodni taekwondo turnir na kojem je ove godine sudjelovalo 600 natjecatelja iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Organizator turnira je Taekwondo klub „Cro star“ Mostar.
Za Taekwondo klub Otok pod vodstvom trenera Josipa Ilijevića nastupali su:
- Antonela Abramović, 1. mjesto
- Luka Varga, 1. mjesto
- Mirna Miljević, 3. mjesto
- Leo Lagančić, 3. mjesto
Još su nastupali David Ilijević i Hrvoje Kuveždić.