gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

„U OTOKU MOBA“
Srijeda, 10.07.2013.


Četvrta se smotra radnog slavonskog ruha „U Otoku moba“ održala 6. srpnja u novoizgrađenom Domu kulture u Otoku. Smotru je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Otoka organizirala novoosnovana Udruga „Pisanac“.


„U Otoku moba“ je smotra natjecateljskog karaktera. Poznavanje i predstavljanje ruha te zavičajni govor cura, snaša i momaka – baja ocjenjivala je Prosudbena komisija koju su činili Josip Forjan, profesor iz Međunarodnog centra za usluge u kulturi, Zagreb, Katarina Bušić, viša kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu i voditeljica Odjela zbirke narodnih nošnji Slavonije, Baranje i Srijema te Marija Raguž, etnologinja iz Vrpolja, predsjednica Prosudbene komisije.


Predstavili su se natjecatelji iz Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske te Vukovarsko-srijemske županije. U kategoriji cura (djevojaka) natjecalo se 11 predstavnica. Pobjedu je odnijela djevojka koja je krenula na guvno noseći paužinu, Sanja Kovač iz Rokovaca, predstavnica KUD-a „Slavko Janković“ . Kod momaka-baja najboljim je proglašen Vlado Klanfar iz Bekteža u konkurenciji 9 natjecatelja. Najboljom od osam predstavljenih snaša proglašena je Vrbanjka Martina Šabić, predstavnica KUD-a Posavac.


U zabavnom dijelu programa su sudjelovali: Zvonimir Kulundžić, samičar Komletinci, Ines Kovačić i Valentina Goreta iz Otoka, MPS Kud Filipovčice Komletinci, ŽPS iz Antunovca i Kaniže, TS Direktori Lipovac.

Fotogalerija.


Jelena ZovakPovratak na prethodnu stranicu