gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Gradonačelnik Šarić potaknuo smanjenje plaća
Četvrtak, 29.08.2013.

Na prijedlog gradonačelnika Josipa Šarića smanjena je plaća za 10 % gradonačelniku i njegovu zamjeniku. Gradsko je Vijeće na sjednici održanoj 9. kolovoza usvojilo Odluku o izmjeni Odluke o koeficijentu i osnovici za obračun plaće gradonačelnika i njegovog zamjenika čime je omogućeno smanjenje koeficijenta za obračun plaće. Gradonačelnik Šarić je na toj sjednici Vijeća najavio i smanjenje plaća djelatnicima gradske uprave i gradskih ustanova te poduzeća. Svima će se smanjiti plaće za 10% i to već od 1. rujna 2013. godine. Tako će osim gradonačelniku, njegovu zamjeniku te djelatnicima gradske uprave, plaće smanjiti i djelatnicima gradskog poduzeća „Vranjevo“, djelatnicima predškolske ustaove „Pupoljak“ te djelatnicima Gradske knjižnice „Otok“.
Ovih se dana na stolovima čelnika gradskih poduzeća i ustanova našla navedena Odluka gradonačenika i Naputak o smanjenu plaća prema kojem su dužni provesti odgovarajući pravni postupak smanjenja plaća tj. provesti navedenu Odluku do 1. rujna 2013. godine kako bi se već u rujnu proveo novi obračun plaća.
Gradonačelnik Šarić ističe kako živimo u teška vremena kad se treba solidarizirati s građanima koji teško žive. Najavljuje i dodatne mjere štednje te navodi kako je potrebno najprije krenuti od sebe samih.
Ovim se potezima primjenje strogih mjera štednje i racionaliziranja svih troškova, lokalna samouprava Grada Otoka, nakon provedenih izbora u svibnju, svrstava u rijetke u Hrvatskoj koja je najprije odlučila rezati na samima sebi.
 
Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu