gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA POKAZNA VJEŽBA "LOVAKOVICA 2013.-PRONALAŽENJE NESTALE OSOBE (TURISTA-LOVCA)"
Nedjelja, 22.09.2013.


U subotu je 21. rujna 2013. u Otoku održana pokazna vježba „Lovakovica 2013.-pronalaženje nestale osobe (turista-lovca)“. Pokazna se vježba izvodila u dijelu Spačvanske šume u lovištu „Lovakovica“, površine 4677 ha, u kojem su ovlaštenici prava lova lovačka društva „Jelen“ Otok i „Jelen“ Komletinci. Šuma je u tom dijelu gusta i ispresijecana prosjekama tako da je preglednost mala, a mogućnost komuniciranja mobilnim telefonima otežana, a ponegdje i nemoguća. Uvjeti na lokaciji vježbe omogućuju uvježbavanje u potrazi, pronalasku i izvlačenju zalutalog stranog turista (uz to i ozlijeđenog).

Tema je vježbe bila aktiviranje  i koordinacija rada Stožera zaštite i spašavanja grada Otoka u potrazi za zalutalim stranim turistom - lovcem te provjera sustava pozivanja žurnih službi i drugih sudionika u akciji traganja i spašavanja  i praktični rad u provođenju mjera pretrage terena. Osnovni je cilj vježbe da se simulacijskom i pokaznom vježbom na terenu izvrši provjera i  ocijeni osposobljenost, uvježbanost i koordinacija rada gradskog stožera zaštite i spašavanja i operativnih snaga te angažiranih udruga građana.

Organizatori su pripreme i sudionici vježbe bili: Područni ured  za zaštitu i spašavanje Vukovar (pročelnik Zdenko Lovrić),  Stožer za zaštitu i spašavanje grada Otoka (načelnik Zvonimir Pućo), DVD Otok (zapovjednik Ivica Barnjak), DVD Komletinci (zapovjednik Antun Zrno), Policijska postaja Otok (načelnik Tomislav Dežić), HGSS – stanica Vinkovci (tajnik Zlatko Becić), Zavod za hitnu medicinu VSŽ-ispostava Otok (liječnik Ivan Marojević), Hrvatske šume – šumarija Otok (šumarski tehničar Niko Peranović), Lovačko društvo „Jelen“ Otok (predsjednik Martin Sotinac), Lovačko društvo „Jelen“ Komletinci (predsjednik Darko Krajčir), Ribička udruga „Starovirac“ Otok (član Upravnog odbora Željko Jurić), Vranjevo d.o.o. za komunalne djelatnosti Otok ( tehnički direktor Ivan Dabro).

Fotografije s pokazne vježbe možete pogledati OVDJE.
Povratak na prethodnu stranicu