gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Održana četvrta sjednica Gradskog vijeća
Četvrtak, 07.11.2013.

Četvrta se sjednica Gradskoga vijeća Grada Otoka održala 6. studenog 2013. godine. Na dnevnom se redu našao niz točaka. Vijećnici su ponajprije upoznati s inicijativom gradonačelnika Šarića o pokretanju rada pogona HEP d. d. u Otoku. U travnju je novom reorganizacijom unutar poduzeća HEP d. d. došlo do zatvaranja pogonsko-poslovne zgrade u Otoku otvorene 2009. godine. Nastojeći osigurati građanima Otoka što kvalitetniju razinu života, gradonačelnik je pokrenuo inicijativu za ponovno stavljanje u pogon novoizgrađenog objekta. Vijećnicima se obratio i direktor HEP d. o. o. Elekte Vinkovci Damir Čalić obrazloživši razloge zatvaranja pogonsko-poslovne zgrade u Otoku. Čalić je istaknuo kako je novom organizacijom društva prema načelu racionalizacije poslovanja odlučeno da širenje na još jedan pogon nije prema zadanim kriterijima. Također je istaknuo kako zgrada u Otoku u smislu organizacijske jedinice pogona nikada nije niti funkcionirala. Zaključno za ovu točku dnevnog reda jest da je incijativa u svakom slučaju poželjna i da će se nastaviti raditi u smjeru ponovnog pokretanja rada pogonsko-poslovne zgrade HEP d. d. u Otoku iako oporbeni vijećnici nisu odobrili ovu incijativu pa ona nije donesena konsenzusom svih vijećnika Gradskoga vijeća. Vijećnici su osim ove incijative razmatrili prijedlog Ugovora o osnivanju prava služnosti na nekretninama u k.o. Otok u svrhu postavljanja i održavanja podzemnih kabela HEP d.d. te ga usvojili, a usvojili su i zamolbu HEP d.o.o. Elektra Vinkovci za osnivanje prava građenja.
Vijećnici su razmotrili peticiju građana iz Ulice Andrije Hebranga u Otoku i Ulice Matije Gupca u Komletincima za postavljanje „ležećih policajaca“. Odlučeno je da će se prioniti ka izradi prometnih rješenja koje će se potom dostaviti Uredu za županijske ceste.
Na sjednici je donesena Odluka o raspisivanju javnog natječaja za izbor ravnatelja Gradske knjižnice Otok. Usvojene su i izmjene Odluke o imenovanju Stožera zaštite i spašavanja te izmjene Odluke o imenovanju Zapovjedništva civilne zaštite grada Otoka prema kojoj je načelnik Zapovjedništva civilne zaštite grada po funkciji pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela.
Vijećnici su usvojili Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Otoka za 2013. godinu sa programima.
U aktualnom je satu gradonačelnik Šarić govorio o finalizaciji tri velika projekta sustavu kanalizacijske mreže, pročistaču otpadnih voda te završetku dionice „šokačke magistrale“. Upoznao je vijećnike s projektom prekogranične suradnje u kojem Otok sudjeluje s Općinom Gunja i Općinom Kalesija (BiH, Tuzla) vrijednog milijun kuna. Napomenuo je kako je pokrenuta inicijativa za uredovnim danima javnog bilježnika na što Otok ima pravo. A zaključio s Poduzetničkom zonom Otok naglasivši da je novi vlasnik tvrtke Furnir izrazio želju za kupnjom još jednog dijela zemljišta u zoni te da će tvrtka Terebro započeti s radom na proljeće.

 

 

Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu