gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

UMIROVLJENICI TRADICIONALNO U VUKOVARU
Ponedjeljak, 23.04.2007.

Aktivna Gradska udruga umirovljenika Otok koja broji gotovo tisuću svojih članova iz Otoka i Komletincima u nizu svojih aktivnosti posjećuju i Vukovar. Već od samog početka mirne reintegracije upravo su otočki umirovljenici bili prvi koji su pohodili grad heroj. Ta tradicija se evo nastavlja već devetu godinu.

- Pohvaljujemo Gradsku udrugu umirovljenika koja je izuzetno aktivna, a ponosni smo i na činjenicu da su upravo oni među prvima posjećivali ovaj kraj još od 1998. godine. Time oni doista pokazuju pravi primjer kako se treba odnositi i štovati žrtve Domovinskog rata - naglasio je gradonačelnik Josip Šarić.

Zaista, ove godine najbrojniji posjet od 190 članova, započeo je polaganjem vijenaca podno spomenika Blage Zadre. Položeni su vijenci i kod spomen-doma Ovčara, na groblju Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na spomen-obilježju Ovčara. Umirovljenike su posjetili i crkvu sv. Filipa i Jakova gdje ih je primio gvardijan fra Zlatko Špehar naglasivši svoje zadovoljstvo ovom tradicijom otočkih umirovljenika

- Hvala vam što nas evo već toliko godine pohodite. Posebno smo vam zahvalni što ste predvođeni osobama odnosno čelnicima vašega grada što vašem posjetu daje još jednu veću dimenziju - istakao je fra Zlatko Špehar predajući suvenir kao poklon otočkom gradonačelniku.

Na kraju ovog kratkog izleta predsjednik Gradske udruge umirovljenika Otok Jure Ćutuk pozvao je članove na ručak u hotelu Dunav gdje je naglasio te zahvalio gradskim čelnicima što su im omogućili bez ikakve naknade ovaj prekrasan dan koji će mnogima ostati u trajnom pamćenu.

 

Željko Batarilović
Povratak na prethodnu stranicu