gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 32. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA
Utorak, 08.05.2007.

U ponedjeljak 7. svibnja u Otoku je održana 32. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Otoka. Na sjednici su podnesena izvješća Predškolske ustanove Pupoljak te Gradskog komunalnog poduzeća Vranjevo. Katica Pućo, ravnateljica Predškolske ustanove Pupoljak je naglasila odličnu situaciju u vrtiću glede financijskog stanja te broja polaznika. Ove je godine upisan rekordan broj djece u povijesti ove ustanove, 64 polaznika podijeljenih u dvije skupina, a već je za jesen predbilježeno još 24 djece pa se tako pojavljuje nedostatak prostora. Otočki gradonačelnik Šarić je pohvalio već tradicionalno dobre vijesti koje stižu iz otočkog vrtića te istakao kako je potrebito načiniti troškovnik te preurediti još jednu prostoriju adekvatnu za rad, a Gradsko će poglavarstvo i u toj prigodi pomoći. Gradski su čelnici također dobrim ocijenili i izvješće direktora Gradskog komunalnog poduzeća Vranjevo Zvonka Jelića jer poduzeće posluje pozitivno.

- Nakon desetak godina postojanja Vranjeva, vrijeme je da se ova gradska tvrtka još više stabilizira i kadrovski ojača. Grad Otok zajedno s još tri jedinice lokalne samouprave s područja naše županije moći će koristiti sredstva fonda Svjetske banke u ukupnom iznosu od čak sedam milijuna eura koja će se već na godinu moći koristiti. Stoga je prijeko potrebno Vranjevo osposobiti na način da može prihvatiti odnosno biti sudionikom natječaja u izgradnji kanalizacije i sličnim zadaćama. Dakako, to će iziskivati i potrebu novih radnih mjesta i još bolju osposobljenost u svim vidovima - rekao je gradonačelnik Josip Šarić.

Na Poglavarstvu je bilo i izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture za 2006., te izvješće o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture u 2006. godini. Naglašeno je kako se radi o značajnim sredstvima, a pohvalno je što u svim poslovima 80 posto sredstva dolazi iz državnog proračuna, a svega 20 posto iz proračuna Grada. Tako je trenutačno u provedbi natječaj iz programa EIB II za asfaltiranje cesta u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Gradski su čelnici raspravljali i o natječaju za osnivanje prava građenja na građevinskom zemljištu u poduzetničkoj zoni. Na ovaj natječaj pristigla je ponuda tvrtke Furnir koja bi u zoni ulagala oko 61 milijun kuna i zaposlila 109 radnika. Ponuda je ocjenjena pravovremenom i sadrži sve zakonski propisane priloge. Na otvoreni natječaj za prodaju zemljišta u poduzetničkoj zoni pristigle su dvije ponude. Tvrtka Cezareja po poslovnom planu namjerava u zoni izraditi pakirnicu poljoprivrednih kultura, skladište za mineralno gnojivo i ostali poljo-materijal, dok tvrtka Ivkom želi ulagati u proizvodnju piljene građe te bi uposlila još 25 novih djelatnika.

Kako se približava Otočko proljeće, Gradsko poglavarstvo je razmatralo i prijedloge ugovora za izvedbu koncerata za mlade u Otoku te tamburaški koncert u Komletincima. U planu je da se za crkveni god održi koncert Crvene jabuke, a za Dan grada koncert Colonie. U Komletincima bi se u sklopu Otočkog proljeća održao tamburaški koncert Zvonka Bogdana. U sklopu Otočkog proljeća provest će se i akcija „Otok cvijeća" u kojoj bi se birale najuređenije površine i okućnice u Otoku i Komletincima. Za Otočko proljeće bit će otvorenje i malonogometnog igrališta s umjetnom travom. Kako je Grad poštovao svoje ugovorne obveze prema Hrvatskom nogometnom savezu i Svjetske nogometne federacije glede sufinanciranja, igralište bi trebalo biti završeno do kraja lipnja.

 

Željko Batarilović
Povratak na prethodnu stranicu