gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

DESET GODINA RADA UDRUGE "HRVATSKA ŽENA" OTOK
Utorak, 13.05.2014.

Udruga "Hrvatska žena" Otok održala je godišnju skupštinu i proslavila deset godina rada. Udruga je osnovana 22. 4. 2004. i ima 55 članica. Na skupštini je predsjednica Marija Čepo podnijela izvještaj o radu u proteklih deset godina gdje je spomenula da su imali 290 raznih aktivnosti kao što su humanitarne akcije, organiziranje raznih tribina, edukacije, organizirani odlazak na mamografiju, članice su obilazile zajednicu Cenacolo, staračke domove, dječje domove, Malu Tereziju, prodavali mimoze, narcise, dijelili žito, organizirali pokladne povorke u gradu, bile su mrazice i djecu obradovale poklonima, također su se oblačile u sv. Nikolu i u crkvi djecu darivale, organizirali razne izložbe kako u našem gradu tako i diljem cijele Hrvatske, svake su godine dijele pisanice djeci, organizirale etno modne revije, dječje modne revije, svake su godine sudjelovali na Otočkom proljeću, na Sajmu zdravlja. Organizirale su okrugli stol Može li žena iz ruralnih krajeva biti uspješna poduzetnica. Udruga je bila i organizator rukometnog turnira žena iz naše županije, turnira u pikadu i stolnom tenisu. Vrijedne članice organizirale su i tradicijski običaj u Otoku Kiti bunar Jelo, uređivale su studio Vinkovačke televizije za vrijeme Vinkovačkih jesen. Svakako se posebno ističe i projekt za treću životnu dob gdje su članice radile volonterski.
Predsjednica Čepo je istaknula kako imaju dobru suradnju sa svim udrugama na području Otoka i Komletnica, dobru suradnju sa Crkvom i župnikom Antunom Kneževićem. Što god se organizira na svjetovnoj ili na crkvenoj razini članice Udruge su prisutne i pomažu.
Izuzetno dobru suradnju imaju i sa Gradom Otokom i gradskom upravom. Gradonačelnik Josip Šarić ih podupire u njihovom radu i prepoznaje kvalitete udruge. To je i iskazao dolaskom na skupštinu. Obratio se članicama Udruge i zaželio im još puno uspješnih akcija.
Predsjednica se zahvalila svima koji ih podržavaju, svojim članicama na njihovu požrtvovnom i nesebičnom radu jer nema veće sreće nego davati sebe za druge ali i njihovim obiteljima koje čestoputa trpe zbog aktivnosti svojih majki.
Udruga nastavlja rad i pomagat će i radit i dalje i ostvarivat široku suradnju sa svima dionicima društvenog života grada i okolice.
Povratak na prethodnu stranicu