gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

TRIBINA O NAVODNJAVANJU
Petak, 11.05.2007.

U Otoku je 9. svibnja održana tribina Navodnjavanje. Skup se održao u restoranu Lombarović pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva grada Otoka koji je ujedno i organizator u suradnji sa HZPSS-om, stručnom savjetnicom VVV. dipl. ing. agr. Ljiljanom Bačvanski.

Na tribinu su pozvani proizvođači voća i povrća kao i OPG. i svi organizatori proizvodnje u gradu Otoku i okolnim općinama. Nazočnima se obratio dogradonačelnik grada Otoka Zvonimir Pućo, ing., koji je pozdravio sve prisutne i zaželio ugodan boravak Otoku.

 

Predavači su bili prof. Josip Marušić, redovni profesor Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatske vode, radna skupina za provedbu NAPNAV (Zdenka Beljo i Anita Brajković ) , Ministarstvo poljoprivrede - Elizabeta Kos, načelnica odjela za melioracijsko navodnjavanje, Uprave gospodarenja vodama, Ana Dobrinić, stručni suradnik, Uprave gospodarenja vodama, pomoćnik pročelnika ureda za gospodarstvo VSŽ Darko Juzbašić,  pročelnik HZPSS-a VSŽ. Stjepan Fodor.

 

Nakon iscrpne i nadasve kvalitetne prezentacije nazočni su postavljali pitanja u svezi sa projektima navodnjavanja. Najveći interes iskazan je u svezi projekta navodnjavanja grada Otoka.

 

Odsjek HZPSS-a Vukovarsko-srijemske županije

Ljiljana Bačvanski, dipl. ing. agr. , stručni savjetnik za VVV.
Povratak na prethodnu stranicu