gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

VELIKO SRCE OTOKA
Nedjelja, 13.07.2014.


U znak zahvalnosti volonterima iz Otoka i Komletinaca koji su dali svoj doprinos u zbrinjavanju osoba sa poplavljenih područja Grad Otok organizirao je koncerte i sportska događanja pod geslom VELIKO SRCE OTOKA. Program je trajao dva dana, a sastojao se od brojnih događaja, večeri volontera, malonogometnog turnira i tamburaško-koncertnog spektakla.

Večer volontera započela je 11. srpnja večerom i dodjelom zahvalnica. Petstotinjak volontera iz Otoka i Komletinaca, te dragih gostiju koji su nam bezrezervno priskočili u pomoć zabavljao je otočki glazbenik Ivan Stapić i njegovi prijatelji do kasno u noć. Zbog vremenskih je neprilika otkazan predviđeni koncert Opće opasnosti, no dečki su ipak poput Otočana pokazali veliko srce i odsvirali nekoliko svojih hitova u sali Elegant gdje se večera za volontere odvijala. Osim vrijednih volontera zahvalnice su dodjeljene i svima onima koji su na bilo koji način pomogli Otočanima u danima prihvata najvećeg broja stanovnika s poplavljenih područja.
Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zvonimir Pućo uručio je zahvalnicu predstavnicima Grada Nove Gradiške Vladi Radošiću i Jasminki Žužić. Đurđi Silađi za neizmjeran angažman Radija Nova Gradiška oko izvještavanja o događajima u Otoku u vrijeme prihvata dvije tisuće ljudi, Dubravki Kovačić u ime svih volontera iz Nove Gradiške i okolice koji su danima fizički pomogali u Otoku, JVP-i i DVD-u Nova Gradiška. Zahvalnice su uručene i djelatnicima HRT-ovog Centra u Osijeku, Renati Ostović i Željku Kovačeviću. Otočani su se zahvalili i Općini Velika Kopanica, KUD-u Ivan Filipović iz Velike Kopanice i župi Kuševac. Veliki su posao tih dana odradili ronioci Grada Zagreba koji su bili smješteni u Komletincima, svi su oni primili zahvalnice Stožera zaštite i spašavanja Grada Otoka. Zahvalnica je uručena i portalu ZAGREBinfo čiji su novinari prvih dana stigli u Otok i donijeli donacije svojih čitatelja.

U subotu 12. srpnja program Velikog srca Otoka nastavljen je u popodnevnim satima sportskim događajem, malonogometnim turnirom na kojem su nastupile ekipe Grada Otoka, Ministarstva obrane, Veterani NK Jadran iz Gunje, Županijski stožer, Otočki volonteri i Zvijezde Radija Panonije. Turnir koji je trajao nešto više od tri sata osvojila je ekipa MORH-a koja je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Županijskog stožera. Treće mjesto osvojili su Voloteri Otoka, četvrto Veterani NK Jadran iz Gunje, peto Grad Otok, a šesto Zvijezde Radija Panonije. Nakon nogometa uslijedio je i tamburaško-koncertni spektakl. Pozornica je postavljena u centru Otoka, vrijeme je ovaj put bilo milosrdno prema Otočanima i njhovim gostima pa otkazivanja nije bilo. Okupilo se više stotina ljudi za koje su pravi spektakl priredili voditelji Goran Ivanović Lac i Ivica Oršolić Iva, Tamburaški sastavi “Slavonci”, “Zvona” iz Đakova, “Patria”, Šima Jovanovac, Željko Lončarić Žec, Stjepan Jeršek Štef i otočki brend kako ih je najavio voditelj, najpoznatiji zabavni dvojac bać Roka i did Tunja iz Otoka. Gradonačelnik Šarić čestitao je svim građanima i građankama Dan Grada, te istaknuo kako je ovogodišnja proslava Dana Grada u potpunosti u znaku volontera kojima se na ovaj način želi iskazati zahvalnost. Bogat, sadržajan i zabavan program koncerta potrajao je više od tri sata. Završen je pjesmom Ne dirajte mi ravnicu svih izvođača. No, kako je publika pozvala na bis, domišljati su tamburaši izveli još oveći broj bećaraca na koje je publika spremno odgovorila zaplesavši nekoliko kola.

                                                                                                                             Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu