gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

VEZENKE NA PRIREDBI "K NEBU LETI, PJESMO MOJA" U BOŠNJACIMA
Utorak, 12.08.2014.

U čast ukazanja Majke Božje u Bošnjacima u subotu 9. kolovoza 2014. godine u crkvi sv. Martina održana je sedma po redu priredba pod geslom  „K nebu leti, pjesmo moja“. Organizatori su koncerta marijanskih pučkih pjesama i ove godine bili članovi KUD-a „Branimir“ iz Bošnjaka, a u programu je sudjelovalo sedam pjevačkih skupina: MPS „Baće“ iz Bošnjaka, ŽPS „Snaše“ iz Bošnjaka, ŽPS „Snaše“ iz Štitara, ŽPS „Vezenke“ iz Otoka, MPS „Biđani“ iz Bickog Sela, ŽVA „Nene“ iz Bošnjaka i ŽPS „Privlačanke“ iz Privlake.

„Vezenke“ su prije koncerta posjetile Gospino svetište i mjesto ukazanja Drage Gospe Bošnjačke gdje ih je dočekao i o svetištu i ukazanjima , zanimljivo i nadahnuto, govorio gospodin Vinko Juzbašić, bošnjački katolički intelektualac i autor knjige „Draga Gospa Bošnjačka“. Nakon molitve u svetištu, „Vezenke“ su se pridružile ostalim sudionicima manifestacije na sv. misi u bošnjačkoj crkvi. Misno je slavlje započelo u 19 sati, a  predvodili su  ga bošnjački župnik vlč.  Vladimir Mikrut i župni vikar u bošnjačkoj crkvi, Otočanin Vedran Mešanović.

Nakon sv. mise  skupine su se predstavile  a capella pjevanjem, izvođenjem marijanskih  napjeva iz svojih župa.

Osim što smo uživali u lijepim starim pjesmama, bio je ovaj koncert i oku ugodan jer svi su pjevači nastupili u prekrasnome starom ruhu, rukotvorinama koje čuvamo u  ormarima  baka i prabaka.

Odlazak u Bošnjake organiziran je u suradnji s KUD-om „Josip Lovretić“ Otok.

A. Valenćik

 
Povratak na prethodnu stranicu