gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Logorovanje na jezeru Petnja
Subota, 16.08.2014.


U Savezu izviđača Hrvatske već se nekoliko godina radi na izradi novog izviđačkog programa, a od ove godine nekoliko udruga kreće i sa njegovom primjenom. Iz tog razloga smo odlučili napraviti zajedničko logorovanje koje je ujedno bilo i tečaj za voditelje, a kao lokaciju smo odabrali teren Hrvatskih šuma kod jezera Petnja nedaleko Sibinja. Osim pogodnog terena, u odabiru je pridonijelo i prošlogodišnje pozitivno iskustvo sa Šumarijom Oriovac kao i lokalnom zajednicom.

Logorovanje je trajalo od 25.07. do 10.08.2014. u kojem su sudjelovali izviđači iz Splita, Rijeke, Zagreba, Požege, Slavonskog Šamca, Otoka i Vinkovaca. Naši članovi pokazivali su znanje i vještine iz izrade raznih objekata od drva, kuhanja, orijentacije i još mnogo toga. Na kraju, uz svečanu vatru podijeljena su priznanja za postignuta ostvarenja te obilježen prelazak nekih članova u stariju dobnu skupinu.

Na kraju se želimo zahvaliti Općini Sibinj, Upravi šuma Nova Gradiška - Šumariji Oriovac, DVD Sibinj, HGGS Slavonski Brod, pilani „Lukičević“, pilani „Janković“ te napose gradonačelniku i Gradu Otoku na nesebičnoj pomoći u realizaciji ovoga zahtjevnog projekta.

Do sljedećeg uspješnog druženja uz izviđački pozdrav „Budi pripravan“.


Starješina OI „SUVARA“
Davor IščićPovratak na prethodnu stranicu