gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

KOREJSKI NACIONALNI DAN
Subota, 11.10.2014.

   Na poziv njegove ekselencije gospodina Hyung- won Suha veleposlanika Republike Koreje članovi su Taekwondo kluba „Otok“ bili gosti na obilježavanju Korejskog nacionalnog dana koji se održao u Gradskom muzeju Vukovar 9. listopada 2014.godine.


    Prigodom svečanog otvaranja njegova ekselencija gospodin Hyung- won Suh je naglasio da se obilježavanje Korejskog nacionalnog dana ne održava slučajno u Vukovaru te da hrvatski i korejski narod imaju dosta sličnosti kroz povijest, njegovanje kulturne baštine, začinjenu hranu i piće. Poseban je naglasak stavio na želju za gospodarskim povezivanjem Republike Koreje i Republike Hrvatske, te taekwondo borilačke vještine koja je olimpijski sport i sve je popularnija u svijetu, a posebno u Hrvatskoj.


    Župan vukovarsko-srijemski gospodin Božo Galić prigodnim je govorom čestitao veleposlaniku Republike Koreje njihov nacionalni dan.
U sklopu obilježavanja korejskog nacionalnog dana održan je i korejski kulturni program: „Taepyungmu“ kraljevski dvorski ples kojim se priziva vladavina mira, „ Gayageum“ najpoznatiji korejski tradicionalni gudački istrument, „Sarangga-chum“, ples za ljubavnu pjesmu koja je dio Chunhyangjeona, jedne od najpoznatijih korejskih ljubavnih i narodnih priča. Na prijemu su uz piće, posluženi i vrlo ukusni tradicionalni specijaliteti bogate korejske kuhinje.
Naši su članovi proveli jedno ugodno i vrlo zanimljivo posljepodne u društvu prijatelja.

 

Predsjednik TK "Otok"
Milan Vukelić 
Povratak na prethodnu stranicu