gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

U OTOKU ODRŽAN SEMINAR "IZRADA I PROVEDBA PROJEKATA FINANCIRANIH IZ FONDOVA EU"
Srijeda, 22.10.2014.


U razdoblju od 13. do 17. listopada 2014. u Gradskoj vijećnici u Otoku održan je drugi dio seminara „Izrada i provedba projekata financiranih iz fondova EU“.
Seminar je organizirao LAG-a „Bosutski niz“ i na njemu je sudjelovalo 12 članova LAG-a, pri čemu je vođeno računa o jednakoj zastupljenosti svih općina i grada Otoka u LAG-u.
Prvi je dio seminara održan u lipnju 2014. kada su se polaznici upoznali s tematikom EU fondova te pravilnim popunjavanjem prijavnih obrazaca i cjelokupne projektne aplikacije. Drugi dio seminara bio je orijentiran na provedbu projekata, s posebnim naglaskom na probleme i najčešće greške koje se javljaju u provedbi. Koncept seminara temelji se na praktičnim primjerima te samostalnom i grupnom radu polaznika.
Tijekom cijelog seminara polaznici su prošli kroz sljedeće module:
- Pristup logičke matrice projekta
- Izrada detaljnih aktivnosti, proračuna i projektne aplikacije
- Izrada proračuna projekta
- Osnove uspješne provedbe projekata
- Osnove uspješne provedbe projekata kroz primjere uspješnih projekata iz prakse
Trenutno su u tijeku konzultacije polaznika s mentorima i izrade završnih radova, nakon čega će uslijediti obrana radova tijekom mjeseca studenog. Nakon obrane polaznici će dobiti certifikate s pravom upisa u radnju knjižicu – Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz Europske unije, čime će steći pretpostavke za aktivno sudjelovanje u razvoju područja te samostalnu izradu razvojnih projekata i aplikacija.Povratak na prethodnu stranicu