gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

U OTOKU OBILJEŽEN DAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE
Srijeda, 12.11.2014.


   Otok je ove godine bio domaćin svečane sjednice povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije 11. studenog na blagdan sv. Martina, biskupa. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće podno biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i spomenika poginulim zrakoplovcima i braniteljima iz Domovinskog rata, te je služena sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog. Misno je slavlje predvodio đakovačko – osječki nadbiskup i metropolit dr. Đuro Hranić. Domaći je župnik preč. Antun Knežević prigodnim riječima pozdravio nadbiskupa i metropolita dr. Đuru Hranića, sve predstavnike društveno političke zajednice Županije i Republike Hrvatske, zaželio im dobrodošlicu u otočku župu i naglasio: „Neka ovo misno slavlje bude naša zajednička molitva Bogu za njegovo milosrđe i zajednička hvala za sva blaga koja nam je dao“.
Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom u Domu kulture. Nakon što je predsjednik Županijske skupštine pozdravio sve uvažene goste, vijećnike i ovogodišnje nagrađene, uslijedilo je prikazivanje dvadesetominutnog filma u kojem je dan pregledsvih događanja u Županiji u protekloj godini. Župan Božo Galić osvrnuo se na katastrofalne popolave koje su našu Županiju pogodili u svibnju ove godine i istaknuo kako je Grad Otok i u vrijeme Domovinskog rata pokazao da se može obraniti svoj dom, a danas je pokazao kako se može pomoći ljudima kad im prijeti poplava, zahvalio se i svim ostalima koji su svesrdno pomagali u vrijeme poplava. Govorio je i o teškoj gospodarskoj situaciji te nagalasio kako su najbolji projekt Županije posljednjih godina ljudi, odnosno ljudski potencijal, dodavši kako danas na razini Županije imam pedeset visokoobrazovanih ljudi koji znaju aplicirati, pripremati i provoditi europske projekte. Govorio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak.
Počast Vukovarsko-srijemske županije dodijeljena je mr.sc. Vesni Bosanac, spec. pedijatrici, za izniman doprinos u području zdravstva i humanitarnog djelovanja.
Nagradu za životno djelo dobili su akademik Slavko Matić, prof. emeritus, dr. h.c., za izniman doprinos na afirmaciji šumarstva Vukovarsko-srijemske županije i mr. sc. Veri Erl za izniman doprinos u području znanosti, kulture i knjižničarstva.
Godišnje nagrade za doprinos gospodarskom razvitku Županije dobile su tvrtke Sokol d.o.o. Vinkovci, Gutić d.o.o. Gunja i Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar.
Povelja Županije povodom 250 godina rada i doprinosa u području prosvjete i obrazovanja dodijeljena je OŠ “August Cesarec” iz Ivankova, KUD –u “Branimir” povodom 100 godina rada i doprinosa očuvanju tradicije, Općinskoj organizaciji Crvenog križa Bošnjaci povodom obilježavanja 100 godina rada i doprinosa u humanitarnom djelovanju, Kazalištu “Mika Živković” Retkovci za dugogodišnje uspješno njegovanje kazališnog amaterizma, Udruzi slijepih VSŽ-a povodom 60 godina rada i doprinosa u području zdravstva i socijalne skrbi, KUD-u Filipovčice Komletinci povodom obilježavanja 50 godina rada i doprinosa očuvanju tradicije, Ivici Azeniću iz Vukovara povodom 35 godina humanitarno volonterskog rada, Mariji Dugalić, ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Županja za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja.
Županijska skupština u 2014. godini dodijelila je četiri izvanredne Godišnje nagrade za izniman doprinos u pružanju pomoći stradalnicima poplava te humanitarno djelovanje, i to Oružanim snagama Republike Hrvatske, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj i Društvu Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.
U ime nagrađenih govorila je mr. sc.Vera Erl, a u ime izvanredno nagrađenih Otočanin, načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Drago Lovrić.
Tim je povodom u Otoku upriličen i taktičko-tehnički zbor pa su se Otočani i njihovi gosti mogli pobliže upoznati s opremom i naoružanjem Oružanih snaga RH.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

                                          

                                                                                                   Jelena Zovak 
Povratak na prethodnu stranicu