gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Najava: Svečano otvorenje Otočke razvojne agencije i predavanje EU parlamentarke Ivane Maletić
Četvrtak, 04.12.2014.

 

Dana 5. prosinca 2014. u Gradu Otoku s početkom u 11.00 sati održat će se svečanost otvorenja Otočke razvojne agencije. Agencija je osnovana s ciljem jačanja lokalnoga razvoja, te konkretne pomoći u pripremi i provedbi projekata za Grad Otok. Agencija će imati i važnu ulogu u podršci razvoja civilnog društva, raznih klubova, društava, udruga, a sve s ciljem podizanja kvalitete života stanovnika Grada Otoka te susjednih općina. Također važno je naglasiti da je primarni cilj otvaranja agencije privlačenje investicija i stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.
Ciljevi agencije:
-strateško planiranje i provođenje svih razvojnih projekata Grada Otoka
-stvaranje djelotvornog alata za poticanje lokalnog razvoja kroz pripremu i provedbu projekata usmjerenih stvaranju pogodnih uvjeta za privlačenje ulaganja, razvoj turizma i poduzetništva.
-što aktivnije sudjelovanje u korištenju fondova Europske unije i nacionalnih izvora financiranja razvoja
-jačanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prvenstveno kroz podršku u pripremi i provedbi projektnih prijedloga za EU fondove
-razvoj i jačanje obrta i tradicijskih obrta

Svečanost otvorenja Otočke razvojne agencije pobudilo je veliko zanimanje ne samo u otočkom kraju, već i na razini županije, te se očekuje veliki broj uzvanika. Pozivu gradonačelnika Josipa Šarića odazvala se Zastupnica u Europskom parlamentu gđa Ivana Maletić. Ona će u okviru programa održati predavanje o značaju lokalnog razvoja u sveukupnom regionalnom razvoju RH, s naglaskom na mogućnosti korištenja EU fondova.


Povratak na prethodnu stranicu