gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTVORENA OTOČKA RAZVOJNA AGENCIJA
Nedjelja, 07.12.2014.


   5. je prosinca u Domu kulture u Otoku svečano otvorena Otočka razvojna agencija. Otvorenju su prisustvovali brojni gosti iz javnog i civilnog sektora, župan Božo Galić, predstavnici razvojnih agencija Vukovarsko-srijemske županije, županijskog odjela za međunarodnu suradnju, LAG-ova, udruga, OPG-ova, te zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić.

 

   Okupljenima se obratio gradonačelnik Šarić, pozdravivši uvažene goste, obrazložio je motive otvaranja agencije te naglasio kako je želja da sve razvojne projekte Grada, kojih sada ima dvadesetak vodi Agencija. Istaknuo je također kako nema novoga zapošaljavanja, jer su djelatnicima Agencije postali troje zaposlenika gradske uprave koji su već stekli velika znanja upravljanju projektima i imaju potrebno iskustvo.
   

   Župan Božo Galić, čestitao je na organizaciji te poželio da županijska razvojna agencija“ Hrast“ i ostale gradske i općinske agencije dobro surađuju, te nagasio kako je Grad Otok ovih godina radio dobro, izgradio infrastrukturu i zonu, a sada je došlo vrijeme za korištenje sredstava iz EU fondova i osnivanje Agencije.
  

   Ravnateljica Agencije Marija Čolaković prisutne je upoznala s ciljevima osnivanja Agencije, a to su provođenje svih razvojnih projekata Grada Otoka, jačanje lokalnog razvoja, izrade i vođenje projektata za Grad Otok, kako onih financiranih iz EU fondova tako i onih iz vlastitih sredstava. Agencija će imati i važnu ulogu u razvoju civilnog društva, a sve s ciljem podizanja kvalitete života u Otoku. Misija je Agencije poduprijeti rast i razvoj svih dionika lokalne zajednice kroz učinkovito korištenje EU fondova, djelovati na privlačenju domaćih i stranih investicija, te zajedničkom suradnjom s drugim subjektima stvoriti plodnu poduzetničku klimu. Vizija je Agencije postati inicijator razvojnih aktivnosti Grada Otoka kroz izradu i implementaciju projekata iz dostupnih fondova te doprinijeti održivom razvoju i podizanju životnog standarda građana. Područje rada Agencije podijeljeno je u četiri grane, strateško planiranje, razvoj poduzetništva, poljoprivredni i ruralni razvoj i razvoj civilnog društva. Neki od već započetih projekata, ali i planiranih projekata su proširenje infrastrukture u poduzetničkoj zoni, izgradnja reciklažnog dvorišta, obnavljanje tradicijske kuće u Komletincima, poučna staza Virovi i poučna staza Lože te izgradnja znanstveno-istraživačkog centra, izgradnja Poduzetničkog inkubatora, sanacija ciglane koje je danas divlje odlagalište, a sve s ciljem izgradnje kupališta i sportsko-rekreacijskih sadržaja, proširenje dječjeg vrtića, izgradnja Doma kulture u Komletincima, dovršetak sustava odvodnje na području Otoka, projekt navodnjavanja Ervenica, projekt u suradnji sa Hrvatskim vodama, VSŽ i Općinom Privlaka, projekt odvodnje površinskih voda u Gradu Otoku, ekološka javna rasvjeta, obnova kapelice na groblju Komletinci, obnova Vatrogasnog doma u Otoku, izgradnja biciklističke staze između Otoka i Komletinaca i drugi.
   

   Ivana Maletić, zastupnica u EU parlamentu, izrazila je zadovoljstvo što je pozvana u Otok na otvorenje Agencije. „Rad Agencije, bit će Vaš zajednički rad i svi rezultati koje će Agencija postići, bit će rezultati Vašeg zajedničkog rada i to je bit razvojnih agencija na lokalnoj razini kao institucija koje objedinjavaju različite segmente društva“, istaknula je. Zastupnica Maletić potom je održala predavanje o značaju lokalnog razvoja i mogućnosti njegovog financiranja iz EU fondova. 

Fotografije s otvorenja pogledajte OVDJE.   

                                                                                                                        Jelena Zovak
Povratak na prethodnu stranicu