gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽAN RADNI SASTANAK ČELNIKA HŽ INFRASTUKTURE, GRADA OTOKA I OPĆINE PRIVALAKA
Utorak, 09.12.2014.


   Na inicijativu gradonačelnika Josipa Šarića, u Otoku je 9. prosinca održan radni sastanak sa čelnicima HŽ Infrastrukture. Na sastanku su sudjelovali direktor Građenja Željko Dabić, direktor Regionalne jedinice Istok Krunoslav Papić i njegov zamjenik Zlatko Horvat, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, njegov zamjenik Zvonimir Pućo i načelnik Općine Privlaka Darko Galić.
   

   Govorilo se o konkretnim problemima na svim prijelazima u Otoku i Privlaci odnosno sigurnosnim izazovima koje oni predstavljaju za građane. Direktor Građenja Željko Dabić obrazložio je predstavnicima Otoka i Privlake predviđenu dinamiku osiguravanja prijelaza sa svjetlosnim i zvučnim signalima. Sva tri prijelaza u Otoku, i onaj u Privlaci uvršteni su među 50 prijelaza koji će se u idućoj godini u cijeloj Hrvatskoj nadograditi i time poboljšati razina osiguranja. Otok i Privalaka tako su se našli na listi prioriteta za iduću godinu. Osim toga, čelnici su Infrastrukture pohvalili napore koje je Otok još kao Općina, a kasnije kao Grad poduzeo u rješavanju navedene problematike osiguranja prijelaza. Dogovoreno je i osiguranje pješačkih staza preko pružnih prijelaza sa mimoilaznim ogradama.
   

   Sve sudionike u prometu moli se za pojačan oprez prilikom prelaska svih vrsta pružnih prijelaza, kako onih osiguranih polubranicima, tako i onih osiguranih samo znakom Stop i Andrijinim križem.

 

Jelena Zovak 
Povratak na prethodnu stranicu