gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

POSJET OTOČKOJ GRADSKOJ UPRAVI
Četvrtak, 11.12.2014.

S ciljem realizacije Građanskog odgoja učenici 2. a i 2. b razreda Osnovne škole Josipa Lovretića u Otoku 9. prosinca posjetili gradonačelnika gospodina Josipa Šarića sa svojim učiteljicama Darijom Gongeta i Marijanom Bošnjak.
Građanskim odgojem i obrazovanjem učenici sustavno uče o tome što je vlast, koja je uloga vlasti, koja su prava i odgovornosti građana u demokraciji te na koji ih način i pod kojim uvjetima mogu koristiti. Ovaj susret gradonačelnika i učenika drugih razreda bio je izravan doprinos kvalitetnom učenju.
Bilo je zanimljivo slušati mališane kako se predstavljaju punim imenom i prezimenom i postavljaju pitanja svom gradonačelniku.
Učenike su zanimali odgovori o rasvjeti, nogostupima, održavanju čistoće nogometnog igrališta s umjetnom travom, tko može postati gradonačelnik i s koliko godina, pa sve do konstatacije da zbog “grbave staze“ jedan učenik često mora mijenjati gumu na biciklu.
Gradonačelnik je strpljivo i na djeci razumljiv način odgovarao na sve njihove upite pa se „službeni“ posjet do konca razvio u jedno spontano i otvoreno druženje.
Više bi ovakvih susreta kod učenika razvijalo samopouzdanje, povjerenje i uzajamno uvažavanje. Zahvaljujući zajedničkoj suradnji dobili smo izravan način kako učenike osposobljavati za aktivne i odgovorne građane koji sudjeluju u razvoju demokratske građanske kulture svoje škole, mjesta, države, Europe i svijeta.

Na kraju susreta učenici su uručili zajedničku čestitku za Božić i Novu godinu.
Povratak na prethodnu stranicu