gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

NADBISKUP HRANIĆ POSJETIO GRAD OTOK
Srijeda, 18.02.2015.

Gradonačelnik Josip Šarić ugostio je mons. dr. Đuru Hranića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita, koji je 18. veljače došao u cjelodnevni pohod Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku u sklopu kanonske župne vizitacije. U zajedničkoj posjeti gradu bili su i mons. Luka Marijanović, kanonik, te Preč. Antun Knežević, otočki župnik i vlč. Josip Babić, komletinački župnik.
Nadbiskup Hranić istaknuo je kako je župa dio društvenog života koji se reflektira i na život župne zajednice pa je od obostrane koristi razvijanje međusobne suradnje osobito u ovo vrijeme sveopće gospodarske recesije i krize kada sve više mladih ljudi pa i cijele obitelji odlaze sa ovog područja u potragu za radnim mjestom. Raduje me činjenica i izražavam zahvalnost građanima Otoka i Komletinaca koji su u najkritičnijim situacijama tijekom prošlogodišnjih katastrofalnih poplava pokazali visoki stupanj solidarnosti i složnu ujedinjenost u prihvatu, zbrinjavanju i pružanju pomoći evakuiranim osobama sa poplavljenih područja.
Nadbiskup Hranić zanimao se za stanje gospodarstva, a osobito za socijalno stanje građana, pa je gradonačelnik Šarić govorio o Poduzetničkoj zoni kao mjestu gdje bi već ove godine mogla započeti izgradnja još jedne tvornice koja bi, između ostalog, dala određeni doprinos rješavanju socijalnih pitanja. Posjet je završen uz konstataciju nadbiskupa Hranića da je vidljivo da grad Otok vodi primjerenu politiku u rješavanju komunalne i socijalne problematike te aktivnosti koje će doprinijeti određenim pomacima u gospodarskom rastu i razvoju, a sve s ciljem iznalaženja novih radnih mjesta, zaustavljanja trenda iseljavanja i općeg dobra svih građana.
Povratak na prethodnu stranicu