gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OBAVIJEST O PODUZETNIČKOM INKUBATORU
Utorak, 31.03.2015.
Poštovani,

obavještavamo Vas da Grad Otok u suradnji s Otočkom razvojnom agencijom priprema projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora u poduzetničkoj zoni Otok te ovim putem pozivamo sve potencijalne poduzetnike koji su zainteresirani za otvaranje poduzeća i bavljenje s nekom proizvodnom ili uslužnom djelatnošću da nam se obrate. Radi potreba samoga projekta vršimo istraživanje poduzetničkog potencijala i zainteresiranosti građana grada Otoka .

Što je poduzetnički inkubator ?

Poduzetnički inkubatori okupljaju male poduzetnike koji tek počinju poslovati ili su u fazi rasta i razvoja i nemaju vlastiti prostor. Upravo inkubatori omogućuju poduzetnicima korištenje poslovnog prostora po vrlo povoljnim uvjetima (bez najamnine ili uz smanjenu najamninu) ograničen broj godina. Osim poslovnog prostora, korisnicima su na raspolaganju poslovna infrastruktura, intelektualne i poslovne usluge i dr. u razdoblju inkubacije nakon čega bi trebali postati samostalni i prepustiti mjesto u inkubatoru drugom poduzeću. Poduzetnički inkubator se sastoji od većeg broja manjih poslovnih jedinica na jednom mjestu, koje se nude poduzetnicima, najčešće poduzetnicima početnicima uz povoljnije uvjete zakupa prostora od tržišnih uz mogućnost lake preinake prostora.
Cilj je poduzetničkih inkubatora ponajprije generiranje novih malih tvrtki na temelju inovacijskih ili poduzetničkih projekata koji se razvijaju u samom inkubatoru. 
Ciljevi i zadaci Poduzetničkog inkubatora su između ostaloga:
• sudjelovati u ekonomskom razvoju regije
• promovirati lokalno poduzetništvo i pomoći u razvoju novih tvrtki
• povećati broj tvrtki koje opstaju na tržištu
• smanjiti vrijeme potrebno za osnivanje i rast tvrtki 
• pružati poslovne, tehničke, obrazovne i druge usluge klijentima inkubatora i malim i srednjim poduzetnicima 
• poticati inovativnost i razvoj novih tehnologija
• smanjiti stopu nezaposlenosti i zadržati kvalificiranu radnu snagu 


Svi zainteresirani mogu se javiti u Otočku razvojnu agenciju (Trg kralja Tomislava 6/A II kat) ili na tel:032/396-932 kako bi dobili detaljnije informacije.


Povratak na prethodnu stranicu