gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE
Petak, 26.06.2015.

Projekt "Dnevni boravak za starije osobe" iz područja socijalne skrbi usmjeren unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici predviđen za osobe treće životne dobi započeo je sa radom 1. ožujka 2015. godine.
Projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih te sufinanciran od strane grada Otoka, koji je ujedno i partner na projektu.
U proteklom razdoblju organizirali smo različite aktivnosti kako one svakodnevne tako i neke na tjednoj ili mjesečnoj bazi. Svakim danom imamo sve veći broj korisnika koji se žele uključiti u aktivnosti i rad dnevnog boravka.
Dnevni boravak im je pružio priliku da se uključe u život zajednice, da se osjećaju korisno i da daju svoj doprinos zajednici.
Starije osobe su osjetljiva skupina društva te im treba omogućiti da im te godine zaista budu zlatne i da osjete da su nekome važni, što im mi ovim projektom želimo omogućiti.
U prostoru Dnevnog boravka organiziraju se različite radno-okupacijske, kreativne radionice, savjetodavna predavanja, zabavni sadržaji koje omogućavaju aktivno provođenje slobodnog vremena i potiču socijalno uključivanje starijih. Svakodnevno se okupljaju stariji građani gdje se zajednički druže uz tople napitke, dnevni tisak, TV program ili društvene igre. Svima zainteresiranima omogućeno je mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Korisnicima, koji u svojim domovima nemaju osigurane uvjete, omogućeno je održavanje osobne higijene u kupaonici Dnevnog boravka, kao i usluge pranja i sušenja rublja.
U mjesecu travnju organizirali smo posjet Sajmu zdravlja u Vinkovcima na koji se odazvao velik broj naših korisnika.
Također ističemo kvalitetnu suradnju sa udrugom Hrvatska žena Otok bez čijih volonterki neke od aktivnosti ne bismo uspješno odradili.
Kroz različite dnevne, tjedne i mjesečne aktivnosti koje planiramo provoditi u narednim mjesecima želimo nastavit dosadašnja druženja korisnika kako onih koji su nas posjetili i sudjeluju u našem radu tako i onih novih koji nam se žele pridružiti, jer nam sami korisnici ističu kako im međusobna druženja pomažu u prevladavanju usamljenosti, druženja ih potiču na komunikaciju i slijedom toga osjećaj vlastite vrijednosti.
Stoga Vam zahvaljujemo i ujedno pozivamo da nam se pridružite i uključite u aktivnosti dnevnog boravka za starije osobe.

 
Povratak na prethodnu stranicu