gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN HRANE I DAN KRUHA
Petak, 16.10.2015.

U Gradskoj je vijećnici danas prigodnim programom obilježen Svjetski dan hrane i Dan kruha. Za organizaciju se pobrinula Ivana Blašković s Gradskom udrugom umirovljenika i Udrugom "Hrvatska žena" Otok, a posebnu su radost donijela djeca drugih razreda Osnovne škole Josipa Lovretića sa svojim učiteljicama Anom Meseljević, Anicom Novoselac i Jasnom Klarić. 

Svjetski dan hrane (World Food Day, WFD) utemeljen je od zemalja članica Organizacije za prehranu i poljoprivredu (FAO) na dvadesetoj konferenciji Organizacije za prehranu i poljoprivredu u studenome 1979. godine.

Odabrani datum, 16. listopada, obljetnica je osnutka te organizacije.

Posebno veseli to što su u ovom događaju sudjelovale sve dobne skupine kako bi se naglasilo koliko nam je hrana važna i posebna, a ono što je u središtu, svakako je kruh. Na tu je temu bila i izložba krušnih proizvoda, tradicijskih jela, ali i mali kutak sa starinama vezanim za naš kraj. Nakon prigodnog je umjetničkog programa u izvedbi učenika uslijedila degustacija svih delicija koje su priredile vrijedne mame i članice udruge žena. 

Fotografije možete pogledati ovdje.
Povratak na prethodnu stranicu