gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

VIJESTI IZ TAEKWONDO KLUBA OTOK
Ponedjeljak, 30.11.2015.

21. Croatia Open - najveće taekwondo-natjecanje u ovom dijelu Europe

 


21. Croatia Open, najveće međunarodno taekwondo-natjecanje u ovom dijelu Europe, ove je godine održano 7. i 8. studenog u Varaždinu. Croatia Open s 1393 prijavljena sportaša iz 55 zemalja svijeta ulazi u top 5 G1 turnira u 2015. godini.

Gradska je dvorana Varaždin ugostila najveće zvijezde taekwondoa u svijetu. U subotu su i nedjelju na sportska borilišta izašli sportaši svjetskoga glasa, poput naših Lucije i Ane Zaninović, ali i velik broj svjetskih taekwondo-boraca kao što su Servet Tazugel, Milica Mandić te Joel Gonzalez Bonilla, svi redom aktualni olimpijski pobjednici. Osim njih, svoje je vještine pokazao velik broj natjecatelja koji su u top 5 olimpijskog rankinga: Chanatip Sonkham, Yasmina Aziez, Hedaya Malak, Yun-wen Huang, Elin Johansson, Anastasiia Baryshnikova, Bianca Walkden, Jackie Galloway, Farzan Ashourzadeh Fallah, Rui Braganca, Levent Tuncat, Lee Dae-Hoon, Jaouad Achab, Mahdi Khodabakhshi, Lutalo Muhammad, Masoud Hajizavareh, Anthony Obame i Cha Dong-min.

S obzirom da se radi o predolimpijskoj godini i jednom od zadnjih bodovnih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., dva smo bili svjedoci vrhunskog sportskog nadmetanja, a vrhunac natjecanja bio je u subotu popodne kada su se održavale finalne borbe.
Na natjecanju je nastupala naša Katarina Cvitić, seniorka Taekwondo kluba Otok. Nažalost, izgubila je prvu borbu od 7. nositeljice Jamile Tanna iz reprezentacije Brazila, a koju je kasnije porazila naša Ana Zaninović.

 

 

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou

 

Rijeka i Opatija 13. studenog bili su domaćini Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou. Više od 130 natjecatelja s 46 sveučilišta iz 16 zemalja u isto su se toliko kategorija nadmetali za titulu najboljeg na starom kontinentu.
Svečanost otvaranja održala se u opatijskom hotelu Ambasador, a natjecanja su se održala u u atletskoj dvorani Kantrida u Rijeci. Svi su natjecatelji bili smješteni u Opatiji gdje su se svaku večer održavali društveni programi namijenjeni studentima.
Na natjecanju je nastupala i naša studentica Katarina Cvitić koja je natjecanje otvorila odličnom borbom i pobjedom protiv predstavnice Njemačke.
Kako je organizator natjecanja (vjerojatno nije iz taekwondoa) podijelio kategoriju u dvije grupe te borbom svatko sa svakim, moramo priznati više nalikuje nekom ekipnom natjecanju ( rukomet, nogomet, ....), iako i oni imaju pauzu između utakmica. Odmah poslije prve borbe, Katarina je bez odmora morala odraditi još dvije borbe gdje su je čekale odmornije natjecateljice iz Španjolske i Portugala. Kako je već bila iscrpljena, iz prve je borbe Katarina povela protiv Španjolke, ali je na kraju izgubila 7:5, a od predstavnice Portugala izgubila je u zadnjim sekundama rezultatom 2:1, te se tako nije uspjela plasirati u polufinale.
Čestitamo Katarini na borbenosti i nadamo se da će organizacija na sljedećem prvenstvu biti po sustavu taekwondoa.

 

Odličan nastup Otočana na Jastreb openu 2015.


28. studenog u zagrebačkom se Domu sportova održao veliki međunarodni taekwondo-turnir Jastreb open 2015. na kojem je sudjelovalo 1030 natjecatelja iz 8 država. Natjecanje je otvorila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
Otočki su borci u jakoj konkurenciji ostvarili odličan uspjeh:
Sportske borbe:
- Antonela Abramović, kadetkinja A (nastupaju samo crveni i crni pojasevi), 3. mjesto
- Leo Lagančić, mlađi kadet od 5. od 8. mjesta
Kick:
- Dino Ozdanovac, 2. mjesto
- Manuel Pavić, 3. mjesto
- Ivana Jozić, 3. mjesto
- Stela Jozić, od 5. do 8. mjesta
Ekipu je vodila trenerica Ivana Bošnjak. Čestitke svima.

 

 

Priredio: Milan Vukelić
Povratak na prethodnu stranicu