gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA LIKOVNA RADIONICA NA OTOČKOM TRGU
Ponedjeljak, 11.06.2007.

 

Udruga likovnih umjetnika "OTOČKI VIR" je u povodu XV. "Otočkog proljeća" je upriličila tri kulturna zbivanja. Već su u sklopu manifestacije održane dvije uspješne aktivnosti udruge. Najprije je Komletincima 26. svibnja u holu Osnovne škole "Vladimir Nazor" Komletinci upriličena izložba, a 9. lipnja organizirana je likovna radionica na Trgu kralja Tomislava u središtu Otoka.

Ovogodišnja, druga u nizu Likovna radionica pod nazivom "OTOK 2007." Okupila je 12 autora, slikara i kipara, iz Osijeka, Ernestinova, Županje, Vinkovaca i Otoka. To su Mato Tijardović, Ivica Tolić, Siniša Tešankić, Ruzvelt Kapović - Dodo, Pero Avranović, Ivan Lončar - Žan, Pero Beuk, Antun Ferbežar - Tonča, Ružica Hraško, Perica Strinić, Jure Milan Todorić i Josip Božičević.

Umjetnici su, stvarajući svoja djela na otočkom Trgu i u dvorištu Dječjeg vrtića "Pupoljak" Otok, brojnim zaljubljenicima i prijateljima umjetnosti, prezentirali nastajanje svojih radova s motivima našeg kraja u skulpturi, duborezu, intarziji te ulju na platnu.

U ovoj Likovnoj radionici ostvareno je 16 radova od kojih će jedan dio sačinjavati fundus buduće Otočke galerije a jedan dio donirat će se u dobrotvorne svrhe.

 

Vidi fotografije...
Povratak na prethodnu stranicu