gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

IX. ZLATNE GRIVE - KONJIČKA MANIFESTACIJA
Ponedjeljak, 11.06.2007.

 

 

U sklopu Otočkog proljeća već se devetu godinu održava konjička, sportska i gospodarska manifestacija Zlatne grive

DEVETE ZLATNE GRIVE U ZNAKU BJELOVARČANINA SAŠE TORREA

 

Na žalost domaćina ovogodišnja je manifestacija održana bez konja Konjogojske udruge Otok koji su ostali u svojim konjušnicama prema preporuci veterinarske inspekcije zbog ugroženosti područja na kojem se nalaze, a koju je izazvala svinjska kuga

 

OTOK - I u sklopu ovogodišnjeg Otočkog proljeća, na hipodromu Čistine, nadomak Spačvanskog bazena, u organizaciji Konjogojske udruge Otok održana je konjička, sportska i gospodarska manifestacija Zlatne grive. Ovo deveto izdanje sadržajno je bilo nešto siromašnije jer konji Konjogojske udruge Otok na preporuku veterinarske inspekcije ove godine nisu sudjelovali na natjecanjima.

Udruga inače ima 60-ak rasnih grla i 50-ak članova koji njeguju slavonsku tradiciju te aktivno sudjeluju u mnogim sportskim i kulturnim manifestacijama diljem Hrvatske. Predsjednik udruge Mato Bošnjak gotovo se čitav život bavi konjogojstvom pa je očito njegovo razočaranje zbog posljedica koje je izazvala svinjska kuga.

- Ove godine prezentaciji i natjecanju nisu mogli pristupiti konji s ugroženoga područja, tako da program nije išao prema predviđenome protokolu. Nakon što je program odobren, tiskan te pozivnice poslane, izrečena je zabrana. Prema sugestijama veterinarske inspekcije, nije održana ni izložba golubova, ukrasne peradi i ostalih kućnih ljubimaca, pa ovogodišnje Zlatne grive nisu imale čar i ljepotu koju su mogle imati, tvrdi predsjednik Bošnjak. Članice pjevačkog zbora Gracija izvele su hrvatsku himnu i nekoliko lijepih pjesama, a u pozdravnoj riječi nazočnima otočki je gradonačelnik Josip Šarić iskazao ponos zbog višegodišnjeg održavanja tradicionalne konjičke, sportske i gospodarske manifestacije Zlatne grive, koja se već dvet godina održava na otočkom hipodromu, ali i tugu što je ovogodišnja manifestacija ostala zakinuta za nastup domaćih konja.

Kako je programom i predviđeno, nakon otvorenja IX. zlatnih griva i predstavljanja sudionika, održana je preponaška utakmica "Rastuće poteškoće" poslije koje je odigrano drugo kolo kupa Slavonije i Baranje u preponskom jahanju, a grupa Showtime Capriolle sve je nazočne zabavila svojim show programom.

Organizaciju ove tradicionalne konjičke, sportske i tradicijske manifestacije potpomoglo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Grad Otok, Vukovarsko-srijemska županije, Hrvatske šume, HDZ Vukovarsko-srijemske županije i mnogi drugi.

Mirela Martinović

 

 

U privitku dajem prikaz rezultata utakmica u preponskom jahanju - II. kola kupa Slavonije i Baranje.

 

Tablica s rezultatima.

 

Vidi fotografije...
Povratak na prethodnu stranicu