gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 11. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
Srijeda, 13.06.2007.

 

 

 

Gradsko vijeće je na svojoj 11. sjednici razmatralo izvršenje Proračuna, niza komunalnih programa te financijska izvješća gradskog komunalnog poduzeća i dječjeg vrtića za 2006. godinu. Doneseno i niz odluka usmjerenih na daljnji razvoj otočke poduzetničke zone, a odlukom o dodijeli priznanja Grad Otok je započeo pripreme za svečanost obilježavanja svog dana - 13. srpnja.

Ponajprije je usvojen Godišnji obračun Proračuna Grada Otoka za 2006. godinu, te izvršenje Programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture i utroška sredstava šumskog doprinosa. Također su vijećnici prihvatili financijska izvješća Predškolske ustanove "Pupoljak" i gradskog poduzeća "Vranjevo" d.o.o. za komunalne djelatnosti za 2006. godinu.

U sklopu usvajanja dopune Programa razvoja otočke poduzetničke zone, obzirom da je zona sa 13 ha povećana na 61 ha, Gradsko je vijeće poduzelo i niz konkretnih predradnji u prilog zainteresiranih ulagača a s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Tako će odlukom vijeća Grad Otok biti suosnivač dioničkog društva "Sinteza" d.o.o. za proizvodnju sintetskog dizela iz biomase s ciljem realiziranja jedinstvenog projekta u jugoistočnom dijelu Europe a gdje se očekuje upošljavanje više od 100 radnika. Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta u Otoku je 117 milijuna eura. U Nadzorni odbor ove tvrtke imenovan je Zvonimir Pućo, zamjenik gradonačelnika.

Prema riječima gradonačelnika Josipa Šarića, navedeni projekt, uz projekt izgradnje tvrtke "Furnir" Otok koji je u završnoj fazi ishođenja građevne dokumentacije dok, a gdje će biti uposleno također stotinjak radnika, Grad Otok će u velikoj mjeri u dogledno vrijeme riješiti nezaposlenost.

Gradsko vijeće je donijelo odluku o dodijeli niza plaketa, medalja i priznanja zaslužnima za stjecanje statusa Grada, a koja će biti uručena uz Dan Grada.

 

M.
Povratak na prethodnu stranicu