gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Premijer u Komletincima i poduzetničkoj zoni
Petak, 01.04.2016.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u petak je, drugoga dana posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Komletincima obišao svinjogojsko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mije Rajića, koji ga je u kraćem razgovoru upozano s problemima na koje nailazi, a premijera je zanimalo kako bi Vlada mogla pomoći stočarima u Slavoniji.
Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rajić je 50-ak krmača s oko 250 prasaca, za čiju prodaju ima osigurano tržište. Rajić je rekao kako je zadovoljan dosadašnjom proizvodnjom, ali uz uvjet da i dalje nastavi obrađivati 40 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je uzeo u zakup od države. Zakup istječe iduće godine, a bez te zemlje, kazao je, njegova proizvodnja dolazi u pitanje. "Bez te zemlje moja prozvodnja bi bila krajnje upitna jer bez vlastite hrane nemoguće je danas imati prizvodnju vlastite stoke", rekao je premijeru Rajić.
Gradonačelnik Šarić pozvao je premijera u otočku poduzetničku zonu u kojoj mu je ukratko predstavio sve "stanare", ali isto tako, zatražio i pomoć za buduće investicije.

 

Fotografije pogledajte OVDJE.
Povratak na prethodnu stranicu