gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

NASTAVLJA SE PROJEKT "DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE"
Utorak, 17.05.2016.

Obavještavamo umirovljenike i starije osobe grada Otoka da Udruga umirovljenika VSŽ Otok i ove godine nastavlja sa provedbom projekta Dnevni boravak za starije osobe.
Projekt je odobren od Ministarstva socijalne politike i mladih u sklopu Javnog poziva za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Projekt „Dnevni boravak za starije osobe“ izrađen je i prijavljen u suradnji s Otočkom razvojnom agencijom.
Navedeni projekt usmjeren je podizanju kvalitete života osoba starije životne dobi odnosno osoba starijih od 60 godina na području grada Otoka ( naselje Otok i Komletinci) kroz organiziranje dnevnih aktivnosti koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice i poboljšanju kvalitete njihova života. Osobe treće životne dobi na ovaj način mogu aktivno provoditi svoje slobodno vrijeme, družiti se s ostalim korisnicima, stjecati nova znanja i vještine te prenositi već stečena znanja, iskustva i vještine na mlađe generacije, a cijelom se ovom pričom promiče i volonterstvo u našoj lokalnoj zajednici. Vrlo su zanimljivi programi osmišljeni za korisnike, a neki od njih su i mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, pomoć naručivanja kod liječnika, stručna predavanja o zdravstvenim problemima karakterističnim za pripadnike starije dobi, kreativne radionice i sl.
Projekt će provoditi udruga umirovljenika kao nositelj projekta do 1. travnja 2017. godine. godine zajedno s partnerom Gradom Otokom koji sufinancira projekt. Na projektu su zaposlene dvije osobe.

Ovim putem pozivamo sve da se aktivno uključe te tako smanje socijalnu izoliranost i podrže realizaciju projekta. Dnevni boravak je otvoren od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati i nalazi se u Ulici K. P. Krešimira IV 2/1 u Otoku.

 
Povratak na prethodnu stranicu