gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Mimohod kulturno-umjetničkih društava na XV. Otočkom proljeću
Ponedjeljak, 18.06.2007.

MIMOHOD KULTURNO-UMJETNIČKIH DRUŠTAVA I REVIJA   

                          SVATOVSKIH ZAPREGA

 

      U Otoku je dana 16. lipnja, u sklopu manifestacije ˝Otočko proljeće˝ održan mimohod kulturno-umjetničkih društava. Na ovogodišnjm mimohodu  nastupilo je sedam kulturno-umjetničkih društava koja su došla iz više slavonskih mjesta, a posebni gosti su bili  KUD ˝Kralj Tomislav˝ iz Tolise i H.K.C. ˝Srijem˝ iz Srijemske Mitrovice koji su svojim dolaskom dali ovogodišnjem mimohodu međunarodni karakter .

 

     Na gradskom trgu, pred okupljenim Otočanima i njihovim gostima, članovi kulturno-umjetničkih društava ukratko su se predstavila u veseloj i raspjevanoj povorci sa tradicijskim plesom i pjesmom svoga kraja.

 

    Nakon mimohoda, KUD-ovi su na pozornici smještenoj također na trgu prikazali kulturno umjetnički program kojeg su pripremili isključivo za otočku manifestaciju. Brojna je publika uživala u širokom spektru narodnih plesova i pjesama uzvraćajući zahvalu za prikazani program sa burnim pljeskom

 

     Također, uz mimohod održana je i tradicionalna Revija svatovskih zaprega koja je oduševila gledatelje svojim brojem i atraktivnošću. Pored svatovskih zaprega sudjelovali su i jahači koji su uz prekrasne konje pokazali zavidne jahačke sposobnosti. I ovaj puta je reviju uspješno organizirala Konjogojska udruga "Otok".

 

     Navečer su svi sudionici i organizatori sudjelovali na zajedničkoj večeri koja je protekla u veselom ozračju i ugodnom druženju svih sudionika ove manifestacije .

 

B.V.

 

Vidi fotografije...
Povratak na prethodnu stranicu