gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Najava: PREDAVANJE O DEMENCIJI
Ponedjeljak, 09.01.2017.

Gradska udruga umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije Otok poziva vas na Savjetodavno predavanje u sklopu projekta „ Dnevni boravak za starije osobe“ koje će se održati


13. siječnja 2017. godine /PETAK/ U 11, 00 sati
u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe u OtokuPredavanje je na temu „ Demencija u starijoj životnoj dobi“, a održat će ga liječnica Jelena Šarić Sučić.

Demencija je, jednostavno rečeno, gubitak mentalnih sposobnosti poput sposobnosti razmišljanja, pamćenja i logičkog zaključivanja. Taj gubitak sposobnosti mora biti dovoljno ozbiljan da ugrožava svakodnevni život osobe.
Demencija nije bolest nego skupina simptoma koje mogu uzrokovati razne bolesti. Simptomi uključuju i promjene u ponašanju, u karakteru osobe, neočekivane promjene raspoloženja.
Demencija nastaje kada se određeni dijelovi mozga razbole. To su dijelovi koju su uključeni u proces učenja, pamćenja, donošenja odluka, govora.


Predavanje je namijenjeno osobama treće životne dobi i njihovim obiteljima, a naravno i svim ostalim zainteresiranim građanima.

Predavanje je financirano sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i besplatno je za sve sudionike.
Povratak na prethodnu stranicu