gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Župan Božo Galić održao sastanak s izaslanstvom Grada Otoka
Četvrtak, 02.03.2017.

Župan Božo Galić, zajedno sa svojim suradnicima, održao je danas u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru radni sastanak s gradonačelnikom Grada Otoka Josipom Šarićem i njegovim suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o različitim temama i projektima iz područja cestovne infrastrukture, školstva, zdravstva, vodovoda i kanalizacija te prirode i zaštite okoliša.

Iz projekata cestovne infrastrukture istaknuta je sadašnja Šokačka magistrala koja je odnedavno klasificirana kao Državna cesta D-537, a izgradnja dionice Slakovci - Otok trebala bi započeti tijekom ove godine što je izuzetno važno za bolju povezanost rubnih naselja sa sjedištem županije u Vukovaru. Isto tako, riječi je bilo o projektu izgradnje ceste Otok – Bošnjaci, kao i izgradnji kružnog toka u središtu grada Otoka koji treba započeti ovoga ljeta.

O projektu Srednje škole Otok na sastanku je istaknuto kako se ide u pravcu organiziranja nastave srednjoškolskog obrazovanja u zgradi osnovne škole u Otoku za koju je potrebna suglasnost resornog ministarstva za rad škole.

Osnivanje tima zdravstvene zaštite predškolske djece predviđeno je u obnovljenoj zdravstvenoj ambulanti u Otoku te Ministarstvo zdravstva treba još dati suglasnost o minimalnim tehničkim uvjetima za rad. Opremu je moguće osigurati, ali ukazan je veliki problem osiguravanja kadrova tj. liječnika specijalista općenito u Hrvatskoj, a posebno u ovom kraju Slavonije jer sve više mladih liječnika odlazi te ih je potrebno dodatno potaknuti kako bi došli, ostali i radili na ovom području. Bez sustavnog rješavanja tog problema od strane Vlade RH i Ministarstva zdravstva, neće se moći privući i zadržati liječnike za rad u manjim mjestima. Zaključeno je da će Županija intervenirati kako bi se što prije osigurala suglasnost Ministarstva zdravstva.

Problematika opskrbe pitkom vodom na području grada Otoka, odnosno naselja Komletinaca riješit će se privremeno ubrzanim vodnim zahvatima u roku od dva mjeseca za što je Vinkovački vodovod osigurao sredstva Hrvatskih voda. Konačno rješenje bit će izgradnja priključka na regionalni vodovod i na taj će se način omogućiti bolja opskrba pitkom vodom stanovnicima koji žive na tom području.

Razgovaralo se i o projektu „Vrata Spačvanskog bazena“, u sklopu kojega je stavljanje u funkciju Virova kao zaštićenog krajolika te Loža kao zaštićenog šumskog posebnog rezervata. Cijeli je projekt zamišljen kao bioekološki centar, u sklopu kojega je i multimedijalna dvorana i hotel koji će, uz prirodne ljepote, privući turiste u ovaj kraj. Projekt je vrijedan oko 25 milijuna kuna te je predviđeno zapošljavanje oko 14 osoba.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja izvrsna suradnja na svim zajedničkim projektima županije i grada Otoka.
Povratak na prethodnu stranicu