gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

GRAD OTOK I VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA PREDSTAVILI SE TALIJANSKIM INVESTITORIMA
Petak, 24.03.2017.

S ciljem povezivanja gospodarstvenika hrvatskih županija sa proizvođačima i potencijalnim ulagačima iz Italije, 21. ožujka u talijanskom je gradu Santa Lucia di Piave organizirana konferencija pod nazivom „Potencijali, poticaji i izgledi za trgovinu i gospodarski rast u poljoprivrednom i drvnom sektoru“, između regije Veneto i Republike Hrvatske.

Konferencija je organizirana u suradnji sa generalnim konzulatom RH u Trstu, Velesajmom grada Santa Lucia di Piave (najstariji sajam poljoprivrede u Italiji) te Jadransko-ekonomskim savezom.
Na konferenciji su se predstavile dvije hrvatske županije, Varaždinska i Vukovarsko-srijemska.
Grad Otok i Otočka razvojna agencija koordinirali su odlazak u ime Vukovarsko-srijemske županije. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljali su zamjenik župana Željko Cirba, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Ivan Bosančić, direktor HGK Vukovar Ivan Marijanović, rukovoditeljica službe sustava upravljanja PIK-a Vinkovci Mirela Periškić, direktor PMT-a (Poljoopskrba Međunarodna trgovina d.o.o.) Franjo Dominković, voditeljica OPG-a Vlado Ferbežar Ksenija Banović, Tihomir Sotinac, OPG Sotinac, Exotic Pannonia , Josip Šarić, direktor Autokuće Šimun, ravnateljica Marija Čolaković, Otočka razvojna agencija te Viša savjetnica za opće i pravne poslove Ksenija Huber i Viša savjetnica za poduzetništvo i investicije Otočke razvojne agencije Melita Meštrović.
Tijekom konferencije predstavljeni su razvojni projekti Vukovarsko-srijemske županije, s posebnim naglaskom na razvojne projekte grada Otoka te mogućnosti ulaganja na ovom području. Kao primjer su dobre prakse predstavljeni OPG Ferbežar Otok, OPG Sotinac Otok, Poljoopskrba Međunarodna trgovina d.o.o. te PIK Vinkovci.
Gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić naglasio je i mogućnosti ulaganja u Poduzetničku zonu grada Otoka i pomoć regionalne i gradske uprave prilikom realizacije ulaganja.
Na konferenciji je sudjelovalo i 30 najvećih talijanskih poduzetnika iz sektora poljoprivredne, prehrambene, šumarske i tekstilne industrije. Ostvareni su kontakti i dogovorena suradnja na konkretnim projektima. Dogovoren je i posjet talijanske delegacije Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Otoku u travnju.
22. ožujka organiziran je i posjet tvornici AIA koja je jedna od najvećih europskih prehrambenih grupa te je održan sastanak s upravom grupe AIA.

Posjet je posebno popraćen od strane talijanskih medija koji su Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Otok proglasili „novim perspektivnim partnerom“.

 

 
Povratak na prethodnu stranicu