gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Koncert Zagrebačkih solista u Otoku
Utorak, 26.06.2007.

   

 

KONCERT ZAGREBAČKIH SOLISTA U CRKVI SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG U OTOKU

Madridski program ispunio crkvu do posljednjeg mjesta

 

Otočki se koncert održao uz potporu župnika župe sv. Antuna padovanskog u Otoku, Hrvatskih šuma, Uprave šuma Vinkovci, Gradskog poglavarstva Otoka i Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

OTOK - U nedjelju, 24. lipnja u crkvi svetog Antuna Padovanskog nastupio je jedan od vodećih komornih orkestara svijeta, zagrebački solisti. Njihov bogat repertoar sadrži barokna, klasična, romantična i suvremena djela, a posebnu pozornost posvećuju stvaralaštvu hrvatskih autora iz minulih, ali i iz suvremenih razdoblja. Iz svog bogatog programa za ovaj su koncert između ostalog izdvojili djela F. Mendelssohna, K. Atterberga i P. I. Čajkovskog.

Koncert je trajao sat vremena, a isti program za nekoliko će dana Zagrebački solisti izvesti u Madridu, rekao je Antun Knežević, župnik crkve svetog Antuna Padovanskog i dodao da je crkva bila popunjena do posljednjeg mjesta, odnosno da su Otočani bili jako zainteresirani za ovaj koncert.

Svi se članovi ansambla odlikuju virtuoznošću i disciplinom muziciranja te iznimnim entuzijazmom i zaljubljenošću u komorno muziciranje. Ansambl Zagrebački solisti osnovan je 1953. godine u sklopu Radiotelevizije Zagreb pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista i dirigenta Antonia Janigra. Ansambl Zagrebački solisti uspio je upornim radom i iskrenom predanošću glazbi postići svoj cilj - postati jednim od vodećih komornih orkestara svijeta. Dosad su održali više od 3.000 koncerata na svim kontinentima, stječući najlaskavije pohvale i priznanja u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Tijekom Domovinskog rata Zagrebački solisti također su bili aktivni te su održali sedamdesetak dobrotvornih i niz svečanih koncerata u povodu predstavljanja nove hrvatske države.

Ž. Čagalj

Vidi fotografije...
Povratak na prethodnu stranicu