gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Grad Otok prijavio projekt „Vrata spačvanskog bazena“ vrijednosti preko 25.000.000,00 kuna
Četvrtak, 13.04.2017.

Projekt pod nazivom „Vrata spačvanskog bazena“ - Izgradnja i opremanje Bioekološko edukacijskog centra Virovi prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Promicanje održivog razvoja prirodne baštine (referentni broj: K:K:06.1.2.02) .
Vrijednost je projekta 25.595.341,55 kuna. Obuhvaća razne aktivnosti, od izgradnje turističke i komunalne infrastrukture do održavanja raznih edukacija i promocija s ciljem razvoja kontinentalnog turizma i turističke valorizacije Virova kroz promicanje održivog razvoja prirodne baštine.
Nositelj je projekta jest grad Otok, a partneri su na projektu Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VSŽ, Turistička zajednica VSŽ i Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. S obzirom na zanimljivost projekta i bogatstvo aktivnosti koje će se provoditi tijekom samog projekta, a svakako i poslije njegove realizacije, kao suradnici će u projektu sudjelovati Otočka razvojna agencije, Općina Bošnjaci, Javna ustanova Kopački rit, Odred izviđača Suvara te Športsko-ribolovne udruge i društva ŠR„Starovirac“, ŠRD „Virovi“, ŠRD „ Brežnica.
Provedba projekta imat će utjecaj na razvoj gospodarstva ne samo grada Otoka, nego i cijele Vukovarsko-srijemske županije stvaranjem novog turističkog proizvoda. Gospodarska se važnosti projekta ogleda i kroz otvaranje 13 novih radnih mjesta, koliko se predviđa provedbom ovog projekta.
Povratak na prethodnu stranicu