gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

IZGRADNJA PROMETNICA NA PODRUČJU GRADA OTOKA
Četvrtak, 11.05.2017.

10. svibnja 2017. godine u prostorijama gradske uprave Grada Otoka održan je radni sastanak predstavnika Hrvatskih cesta i Grada Otoka na kojem se raspravljalo o izgradnji državne ceste Otok-Slakovci.
Sastanku su, također, nazočili predstavnici Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša VSŽ te predstavnici projektne tvrtke „Svod“ d.o.o. Osijek.
Glavni projekt za navedeni zahvat je izrađen, ishođena je lokacijska dozvola, a ishođenje građevinske dozvole predviđeno je u lipnju 2017. godine. Prema riječima predstavnika Hrvatskih cesta Marinka Pleše, šefa odjela za projektiranje i upravni postupak, sredstva su za tu investiciju osigurana u proračunu za 2017. godinu.
Nakon ishođenja građevinske dozvole slijedi postupak odabira izvođača radova sukladno Zakonu o javnoj nabavi, a potom sklapanje ugovora o izvođenju radova. Za očekivati je da bi radovi na izgradnji ceste započeli u jesen ove godine.
Za rekonstrukciju dijela ceste 4172 kroz Otok (od benzinske postaje do spomenika sv. Jakova) već je proveden postupak javne nabave i odabran je izvoditelj Cestorad d.o.o. Vinkovci. 25. svibnja 2017. godine potpisuje se ugovor o građenju, a potom se izvođač uvodi u posao. Vrijednost ove investicije koja obuhvaća izgradnju kružnog toka u središtu Otoka iznosi 7.500.000,00 kuna.

 




Povratak na prethodnu stranicu