gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Otoka obilježen Dan grada
Petak, 14.07.2017.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Otoka održana je u povodu Dana grada 13. srpnja u Domu kulture. Prije sjednice položeni su vijenci i zapaljene su svijeće podno spomenika poginulim zrakoplovcima, braniteljima i civilnim žrtvama rata. Program svečane sjednice započeo je himnom u izvedbi Zbora mladih Gracija, a nakon minute šutnje sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Otoka Milenko Drljepan. Na sjednici je prikazan kratki dokumentarni film o aktivnostima u proteklih godinu dana, na što se u svom pozdravnom govoru osvrnuo i gradonačelnik Šarić. Enea Codacci, zamjenik gradonačelnika Vodnjana, pozdravio je sve u ime gradova prijatelja. Kristina Bilić, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja prenijela je pozdrave ministrice Žalac i pohvalila brojne projekte na kojima Grad Otok trenutno radi, ali je i obećala potporu kako bi se oni i realizirali. U posljednje su vrijeme ugovoreni brojni projekti koji se tiči cestovne infrastrukture pa se nazočnima obratio i državni tajnik za infrastrukturu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihatić koji je naglasio kako su ministarstvo i Hrvatske ceste dali potporu izgradnji Šokačke magistrale na dionici od Otoka do Slakovaca u što se ubraja i kružni tok u središtu Otoka. Župan Božo Galić bio je izaslanik predsjednika Vlade Rh i predsjednika Hrvatskoga sabora. Župan je naglasio kako Vukovarsko-srijemska županija daje potporu radu Grada Otoka i kako će se to nastaviti i dalje.
Nikolina Tomić na klaviru je izvela skladu Claudea Debussyja Clair de lune.
Javna priznanja Grada Otoka, sukladno odluci Gradskog vijeća, uručili su Milenko Drljepan, predsjednik Gradskog vijeća i Josip Šarić, gradonačelnik grada Otoka.
Priznanja u obliku povelje dodijeljena su na prijedlog gradonačelnika učenicama 5. i 6. razreda Osnovne škole Josipa Lovretića koje su državne prvakinje u krosu.
Carmen Drnasin, Laura Rajčić, Patricija Gotovac i Marija Idžanović učenice 5. i 6. razreda Osnovne škole Josipa Lovretića ekipne su državne prvakinje u krosu koji je održan 9. svibnja u Poreču. Ove su se otočke atletičarke popele na najviše državno postolje, a zasluge za ovaj uspjeh možemo pripisati i treneru Mirko Martinoviću.
Priznanje je dodijeljeno i Carmen Drnasin za postignute rezultate na državnom klupskom i školskom natjecanju u atletici i krosu na prijedlog gradonačelnika. Carmen Drnasin, članica Atletskog kluba Otok, dvostruka je državna prvakinja Hrvatske i najbrža hrvatska atletičarka do 14 godina u disciplini 400 i 600 metara, na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja koje je održano 24. i 25. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku.
Priznanjem je uručeno i Bruni Bertiću na prijedlog gradonačelnika za postignute rezultate na državnom školskom natjecanju. Bruno je državni prvak iz kemije kao učenik Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci. Priznanjem je odlikovan i Petar Škrobo za postignute rezultate na međunarodnom školskom natjecanju. Petar Škrobo, učenik 1. razreda Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, kao član tročlanog hrvatskog tima osvojio je zlatnu medalju na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije koja je održana u Danskoj u kategoriji učenika do 16 godina u znanju iz fizike, kemije i biologije. Ovaj je hrvatski tim po prvi put za Hrvatsku osvojio zlatnu medalju na ovom natjecanju.
Željku Dvorskom uručeno je priznanje na prijedlog Nogometnog kluba Otok za doprinos razvoju športa među mladima. Željko Dvorski rođen je 1952. godine. Trener je juniora u NK Otok u kojem je aktivan 35 godina. Priznanje je dobio i Zvonko Tominac na prijedlog Kluba nezavisnih vijećnika Grada Otoka za doprinos razvoju športa među mladima. Zvonko Tominac uspješni je dugogodišnji trener s mlađim dobnim kategorijama nogometaša. U protekloj sezoni pod njegovim trenerskim vodstvom pioniri NK „Slavonac“ iz Komletinaca postali su prvaci županijske nogometne lige. Priznanje je primio i Nogometni klub Otok na prijedlog gradonačelnika za postignute športske rezultate. NK Otok prešao je u viši rang natjecanja i od jeseni će se natjecati u 4. hrvatskoj ligi pod pokroviteljstvom HNS-a.
Jakobu Mamuziću dodijeljeno je priznanje na prijedlog DVD-a Otok za doprinos razvoju vatrogastva. Jakob Mamuzić rođen je 1943. godine, član DVD-a Otok od 1961. godine. Voditelj je mladeži, a dugi niz godina isticao se kao vatrogasac u gašenju požara, spašavanju ljudi i njihove imovine te u razvoju vatrogastva i protupožarne preventive. Odlikovan je brojnim vatrogasnim priznanjima, a prošle je godine imenovan počasnim zapovjednikom DVD-a Otok.
Na prijedlog DVD-a Komletinci priznanje je uručeno i Tihomiru Mirčetiću za doprinos razvoju vatrogastva. Tihomir Mirčetić rođen je 1961. godine. Aktivni je član društva od 1975. godine. Poseban doprinos daje unaprjeđenju, razvoju vatrogastva i djelatnosti zaštite od požara na području mjesta Komletinaca.
Zboru mladih Gracija uručeno je priznanje za doprinos razvoju kulture i glazbene umjetnosti. Zbor mladih Gracija vokalno je instrumentalni sastav koji više od 15 godina okuplja mlade ljubitelje glazbe. Njihov se rad manifestira u redovitom nedjeljnom liturgijskom pjevanju za vrijeme misnih slavlja, a sudionici su i većine kulturnih i humanitarnih priredbi u gradu Otoku. Mateo Čelebić dobio je priznanje na prijedlog KUD-a „Filipovčice“ Komletinci i na prijedlog Vijeća mjesnog odbora Komletinci za doprinos njegovanja tradicijske kulture. Rođen je 1996. godine i veliki je zaljubljenik u etnologiju. Njeguje tradicijski govor, a član je KUD-a „Filipovčice“ Komletinci već 15 godina u kojem pleše, svira, ali i brine o frizurama i nošnjama koje i sam izrađuje. Njegov je rad prikazivan i u medijima.
Marija Jurić na prijedlog KUD-a „Filipovčice“ Komletinci i prijedlog Vijeća mjesnog odbora Komletinci dobila je priznanje za doprinos očuvanja tradicijske baštine. Rođena je 1997. godine. Aktivna je članica KUD-a „Filipovčice“ Komletinci, članica crkvenog zbora i DVD-a Komletinci.
Marija Rukavina dobila je priznanje na prijedlog Vijeća mjesnog odbora Komletinci za doprinos razvoja kulture. Marija Rukavina 41 godinu je radila u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Komletincima, a više od 20 godina bila je aktivna u KUD-u Filipovčice.
Marko Lukinac dobio je priznanje na prijedlog vijećnika Filipa Filipovića za doprinos društveno-političkom razvoju. Marko Lukinac rođen je 1967. godine u Otoku. Dragovoljac je i sudionik Domovinskog rata. Uzorni poljoprivredni proizvođač i aktivni sudionik u društveno-političkim zbivanjima općine, sada grada Otoka.
Priznanje je dodijeljeno i Antunu Ferbežaru - Tonči na prijedlog Udruga proisteklih iz Domovinskog rata za doprinos razvoju kulture i humanitarni rad. Antun Ferbežar - Tonča dragovoljac je Domovinskoga rata, dugogodišnji član HVIDR-e. Umjetnik, organizator i sudionik brojnih likovnih kolonija.
HVIDR-a Grada Otoka i Općine Privlaka dobila je priznanje na prijedlog Udruga proisteklih iz Domovinskog rata za 25 godina rada i djelovanja.
Medalja je uručena Josipu Škoriću za doprinos izgradnji cestovne infrastrukture.
Plaketa na prijedlog gradonačelnika uručena je tvrtki Furnir Otok d.o.o. za doprinos gospodarskom razvoju. Tvrtka Furnir Otok d.o.o. osnovana je 2006. godine. U 2008. godini je započeta izgradnja tvornice furnira, a u srpnju 2011. godine je dovršena i započela je s radom. Plaketu su preuzeli član Uprave Jozo Jović i izaslanik člana Uprave Alexandra Gantenbrinka Antun Sabljić.
Plaketa je dodijeljena i ministru Olegu Butkoviću za doprinos razvoju prometne infrastrukture. Plaketu je dobio Josip Štimac za doprinos razvoju oružanih snaga, obrambenom i sigurnosnom sustavu te međunarodnom ugledu Oružanih snaga RH. Rođen je 1953. u Otoku. Sudionik je Domovinskog rata od 1991., uključujući borbene letove avionom MiG-21. Uspješno je obavljao različite dužnosti u postrojbama i Zapovjedništvu HRZ-a i PZO-a te u Glavnom stožeru Oružanih snaga RH. Dvije je godine obnašao dužnost zapovjednika HRZ-a i PZO-a nakon čega je umirovljen sa činom general-bojnika. Odlikovan je Redom hrvatskog trolista. Josip Štimac zahvalio se u ime nagrađenih, a svečanost je završila glazbenom izvedbom Zbora mladih Gracija.
Povratak na prethodnu stranicu