gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

GRADU OTOKU ODOBRENA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA FINANCIRANJE PROJEKTA „IZGRADNJA PODUZETNIČKOG INKUBATORA OTOK “ U VRIJEDNOSTI 13.500.000,00 KUNA
Petak, 14.07.2017.

Potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić danas je svečano uručila gradonačelniku Josipu Šariću Odluku o financiranju projekta „Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok“ u visini 13.551.910,84 kn bespovratnih sredstava od 13.567.630,84 kn, kolika je ukupna vrijednost projekta.
Projekt je prijavljen na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture, Europskog fonda za regionalni razvoj koji je objavljen u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Nositelj projekta je Grad Otok a partneri na projektu su Otočka razvojna agencija te Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. iz Osijeka.
Realizacijom projekta osigurati će se osnovna, prijeko potrebna, poduzetnička infrastruktura i dati podrška za stvaranje novih i rast postojećih malih i srednjih poduzeća na ovom području. Neto površina izgrađene i opremljene poduzetničke infrastrukture koja će se realizirati kroz projekt iznosi 1.107,62 m2 i u potpunosti odgovara potrebama malih i srednjih poduzetnika. Projektom će se potpuno opremiti : pet uredskih prostora, šest proizvodnih prostora, tri hladne komore sa rashladnim uređajem i policama. Opremiti će se višenamjenska dvorana, prostor za edukaciju poduzetnika i ured koji se može dodatno koristiti te popratni prostori. Poduzećima će dakle u inkubacijskom programu na raspolaganju biti vrhunska infrastruktura po subvencioniranim cijenama Grada Otoka.
Osim infrastrukture, inkubator će poduzetnicima nuditi i brojne usluge kako bi im se olakšao rast i razvoj poslovanja. Izgradnjom inkubatora i uslugama koje će biti dostupne svim potencijalnim poduzetnicima, potaknut će se otvaranje novih malih i srednjih poduzeća, stvaranje novih radnih mjesta te će se omogućiti njihov brži rast i razvoj. Poduzetnički inkubator graditi će se u poduzetničkoj zoni.
Povratak na prethodnu stranicu