gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

JOSIPA VRANJKOVIĆ PRVA MAGISTRA KIPARSTVA IZ OTOKA I POBJEDNICA NATJEČAJA ERSTE FRAGMENTI
Ponedjeljak, 24.07.2017.

Josipa Vranjković prva je magistra kiparstva iz Otoka. Magistrirala je 2016. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ovogodišnja je pobjednica Erste fragemenata. Kao mladom umjetniku ova joj je pobjeda značajna jer je priznanja struke, a pobjedila je s radom „Vunenjak 1“.


„Vunenjak 1“ je rad iz ciklusa radova „Vunenjaci“ kojima postavlja pitanja o problematici promišljanja ciljeva vlastitog umjetničkog djelovanja. Umjetnik formom započinje dijalog. Bit umjetničkog stvaranja počiva tako u uspostavljanju odnosa među subjektima. Zato je svako umjetničko djelo poziv na suživot u zajedničkome svijetu kaosa i destrukcije. Ideja prostorne instalacije „Vunenjaci“ jest kritika čovjeka kao socijalnog bića, jedinke koja ima potrebu za pripadanjem svojevrsnom krdu.
Josipa ističe kako je svima jasno da je stanje u Hrvatskoj na području kulture daleko od sjajnog. Što ne znači da nije moguće mijenjati stvari na bolje. Vjeruje u moć pojedinca i zdravog kolektiva. S jasnom vizijom, dobro razrađenim projektima te kombinacijom širenja na svjetsko tržište, stanje bi se moglo pokrenuti na bolje. Njezin je plan nastaviti s obrazovanjem te proširiti djelovanje na svjetsku umjetničku scenu. Nadamo se da će u tome i uspjeti.
Povratak na prethodnu stranicu