gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

U OTOKU SVEČANA PROSLAVA DANA GRADA
Petak, 20.07.2007.

 

 

OTOK – U četvrtak 19. srpnja  održan je drugi dio programa u sklopu obilježavanja Dana grada Otoka . Otok su posjetili predsjednik Hrvatskog Sabora Vladimir Šeks i visoki državni dužnosnici.

 

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks svečano je otvorio novu upravnu zgradu Hrvatskih šuma Šumarije Otok. Tom je prigodom Predsjednik Sabora  čestitao građanima Otoka i radnicima Šumarije Otok na izgradnji nove upravne zgrade. Istaknuvši svoju podršku Gradu Otoku i njegovom napretku, predsjednik Sabora ponovio je značenje razvoja gradskih institucija koje Otok pretvaraju u moderni slavonski grad.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Bože Galić istaknuo je doprinos grada Otoka u razvoju Vukovarsko – srijemske županije i doprinos pozitivnom trendu gospodarskog razvoja Županije i cijele Slavonije.

Nova zgrada sagrađena je u samom središtu grada i predstavljat će jednu od najznačajnijih otočkih građevina. Kako je istaknuo predsjednik Uprave šuma Vinkovci, gosp. Zvonimir Mišić, Šumarija Otok jedna je od najznačajnijih poslovnih jedinica u sklopu Hrvatskih šuma i radnici otočke šumarije zaslužuju imati modernu upravnu zgradu.

 

Nakon otvaranja Upravne zgrade Šumarije Otok program se nastavio u dvorani u Gospodarskoj zoni, u kojoj je održana svečana sjednica Gradskog vijeća i gradskog poglavarstva. Sjednica je započela državnom himnom u izvedbi Gradskog zbora Grada Otoka i prikazivanjem promotivnog video spota grada Otoka u trajanju od 10 minuta i video razglednice u trajanju od tri minute. U snimanju promotivne razglednice sudjelovao je pjevački zbor Gracija.

 

U pozdravnom govoru  gradonačelnik Otoka pozdravio je predsjednika Hrvatskog Sabora i visoke državne dužnosnike istaknuvši kako je njihov  dolazak potvrda svih napora koje gradska uprava i svi građani poduzimaju posljednjih godina. Gradonačelnik Šarić zahvalio se predsjedniku Sabora na potpori pri dobivanju statusa grada istaknuvši kako je predsjednik Sabora, zajedno sa saborskim zastupnikom Tomislavom Čuljkom, uputio  Amandman o dodjeljivanju statusa grada Gradu Otoka u saborsku proceduru. Također, zahvalio se i svim građanima Otoka i Komletinaca na trudu i zalaganju. Predsjednik Sabora RH, koji je i počasni građanin Otoka, zahvalio se na gostoprimstvu i čestitao građanima Otoka na godišnjici grada istaknuvši ubrzani tempo razvoja Otoka koji je na ponos cijele Slavonije.

 

Na svečanoj su sjednici dodijeljene  Plakete Grada Otoka za doprinos u dobivanju statusa grada. Plakete su dobili dr. sc. Ljudevit Herceg, mr. sc. Ivan Mravak, dipl. iur. Antun Palarić i dipl. oec. Željko Tufekčić.  

 
Povratak na prethodnu stranicu