gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 35. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA
Ponedjeljak, 30.07.2007.

 

 

Na 35. sjednici Gradskog poglavarstva koja je održana 27. srpnja, ponajprije je utvrđeno Polugodišnje financijsko izvješće Proračuna Grada Otoka za 2007. godinu o kojem će raspravljati i Gradsko vijeće. A potom je Poglavarstvo definiralo pokretanje pravnih postupaka za razvoj stočarskih poduzetničkih zona. Prema riječima Zvonimira Puće, zamjenika gradonačelnika, Gradsko poglavarstvo će raspisati natječaj o iskazivanju zainteresiranosti sukladno Programu razvoja stočarskih poduzetničkih zona u Otoku i Komletincima, a istodobno će biti pokrenut i postupak za projektiranje komunalne infrastrukture. Nakon iskazivanja zainteresiranosti i ishođenja lokacijske dozvole za konkretne projekte grad će podnijeti zahtjev Uredu za upravljanje državnom imovinom za osnivanje prava građenja na 22 ha u Otoku te 25 ha u Komletincima.

Na sjednici je prihvaćeno i potpisivanje aneksa ugovora o suradnji Grada Otoka i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na provedbi programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama te na adaptaciji, uređenju i opremanju prostora dnevnog boravka za starije osobe preuređenjem postojeće kino dvorane.

Utvrđeni su prijedlozi za imenovanje Nadzornog odbora "Vranjevo" d.o.o. za komunalne djelatnosti a potom su dodijeljena priznanja i nagrade po natječaju za najljepše uređenu okućnicu i poslovni prostor na području grada.

 

 

Mirko Martinović
Povratak na prethodnu stranicu