gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ODRŽANA 37. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA
Srijeda, 12.09.2007.

 

 

Na 37. sjednici Gradskog poglavarstva, kojoj je predsjedavao Josip Šarić, gradonačelnik, razmotrene su ponude za utvrđivanje interesa pokretanja postupka osnivanja prava građenja na državnom zemljištu u svrhu izgradnje stočarskih farmi u Otoku i Komletincima. Navedeni vrlo pozitivni pokazatelji zainteresiranosti će nakon izrade idejnog rješenja biti dostatni da se pokrene postupak pri Vladi RH s ciljem da grad Otok bude nositelj prava građenja kojeg će potom ustupati fizičkim i pravnim osobama u svrhu izgradnje farmi na 22 ha u Otoku i na 25 ha u Komletincima.

Prema riječima Zvonimira Puće, zamjenika gradonačelnika, grad je zajedno sa županijom i PIK "Vinkovci" pristupio i izradi idejnog rješenja za izgradnju sustava navodnjavanja za obiteljska poljoprivredna gospodarstva odnosno fizičke i pravne osobe. A sa županijom, gradovima i općinama je potpisan Ugovor o sufinanciranju Programa čišćenja i obnove detaljne kanalske mreže za 2007. u iznosu 130.000,00 kuna. Intenzivirat će se radovi na izgradnji precrpne stanice na križanju Ulice Bana Jelačića i Ulice Bosutske u svrhu puštanja u pogon novoizgrađene kanalizacije.

Na sjednici su utvrđene i štete od elementarnih nepogoda u Otoku i Komletincima prouzrokovane sušom u iznosu 11 milijuna.

 

M.M.
Povratak na prethodnu stranicu