gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

U OTOKU ZAVRŠETAK PRVE ETAPE BICIKLISTIČKE UTRKE KROZ HRVATSKU
Četvrtak, 13.09.2007.

U srijedu 12. rujna Grad Otok bio je domaćin sudionicima Međunarodne biciklističke utrke kroz Hrvatsku 2007. od Konzuma do Konzuma. Otok je bio cilj prve B etape koja se vozila od Županje do Otoka. U vrlo jakoj konkurenciji, pobjednik etape Županja – Otok bio je Piotr Zaradny iz Poljske koji je dionicu dugu 63 kilometra odvozio za 1 sat i 25 minuta. Drugi je ciljem prošao slovenski biciklist Matej Stare, koji je ujedno i vodeći u ukupnom poretku.

U međunarodnoj biciklističkoj utrci Tour de Croatie sudjeluje 109 biciklista iz dvadesetak europskih zemalja. Osim inozemnih ekipa, u utrci sudjeluju i tri hrvatske ekipe – Loborika, Puris kamen i Rijeka, a trojica najbolje plasiranih naših biciklista predstavljati će prvi put Hrvatsku na OI u Pekingu.

Nakon uručenja nagrada i press konferencije, svi sudionici i predstavnici organizatora sudjelovali su na zajedničkoj večeri, kojom prigodom je izražena zajednička želja za nastavkom suradnje, kako bi ova etapa postala stalnom dionicom Međunarodne utrke kroz Hrvatsku.

 

                                                                                       Berislav Vuković
 
Povratak na prethodnu stranicu