gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

PREDSTAVLJEN PROGRAM STAMBENOG ZBRINJAVANJA U GRADU OTOKU
Petak, 12.10.2007.

   U Otoku je održana tiskovna konferencija, na kojoj je predstavljen program stambenog zbrinjavanja. Na tiskovnoj konferenciji, osim domaćina gradonačelnika Josipa Šarića, prisutni su bili pomoćnik ministra Milivoj Mikulić i Ante Drmić, pročelnik Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice u Vukovaru.

 

   Tema tiskovne konferencije je bila predstavljanje programa stambenog zbrinjavanja po modelu D. Prema Programu stambenog zbrinjavanja model D predviđa mogućnost dodjele građevinskog zemljišta od strane Grada Otoka i dodjele materijala od strane Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka kojim bi se stambeno zbrinule mlade obitelji u gradu Otoku. U tu svrhu Grad Otok će osigurati zemljište za izgradnju 50 – 70 stambenih objekata i na taj način doprinijeti ubrzavanju programa.

 

   Gradonačelnik Šarić istaknuo je kako se programom stambenog zbrinjavanja želi preokrenuti negativan trend odlazaka mladih obitelji iz Otoka i Komletinaca i zadržati mlade osobe u gradu. U tu svrhu se poduzimaju i ostali konkretni koraci kao što je razvoj poduzetničke zone, komunalne infrastrukture i drugi projekti.

 

   Pomoćnik ministra Milivoj Mikulić istaknuo je kako je ovaj program stambenog zbrinjavanja po modelu D najbolji za mlade obitelji i kako je grad Otok jedan od samo tri grada u Republici Hrvatskoj koji planira gradnju građevinske zone za ovaj program. Također je istaknuo veliku potporu koju daje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka Programu stambenog zbrinjavanja na područjima posebne državne skrbi i zadržavanju mladih osoba na tim područjima.

 

   Pročelnik Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice, Ante Drmić kazao je kako Ured za prognanike u Vukovaru zaprima sve zahtjeve za program stambenog zbrinjavanja, svakim radnim danom od 9 – 12 sati.

 

                                                                                                B. Vuković
Povratak na prethodnu stranicu