gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

IZVJEŠĆE SA 40. SJEDNICE GRADSKOG POGLAVARSTVA
Srijeda, 24.10.2007.

 

Gradsko poglavarstvo održalo je 23. listopada svoju 40. sjednicu na kojoj je, između ostalog, izabran najpovoljniji ponuditelj za asfaltiranje ceste prema mjesnom groblju u Komletincima, utvrđena je otkupna cijena građevnog zemljišta za izgradnju objekta srednje škole i športske dvorane u Otoku, a doneseni su i brojni drugi akti kojima se želi unaprijediti komunalni red, razvoj gospodarstva i očuvanje kulturnih dobara u Otoku i Komletincima.

Do konca godine se planira dovršetak asfaltiranja ceste u Komletincima u vrijednosti cca 2 milijuna kuna, a radove će izvoditi Cestorad d.d. Vinkovci. Poglavarstvo je utvrdilo otkupnu vrijednost građevinskog zemljišta za izgradnju srednjoškolskog objekta i sportske dvorane u iznosu 15 kuna/m2.

Prema riječima Josipa Šarića, gradonačelnika, postoji veliki interes za izgradnju stočarskih farmi na posebno formiranim zonama u Otoku i Komletincima, ali će konkretna realizacija izbora najpovoljnijih ponuda uslijediti tek nakon analize o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš.

Zvonimir Pućo, zamjenik gradonačelnika, osobito je istakao veliko zanimanje mladih obitelji za provedbu programa stambenog zbrinjavanja u Otoku sukladno Prostornom planu.

Na prijedlog više udruga koje djeluju na području kulture Poglavarstvo je odlučilo objaviti  Javni poziv za otkup starih kuća sa okućnicom u svrhu očuvanja objekata tradicijskog graditeljstva.

Grad Otok privremeno mijenja svoje sjedište do dovršenja izgradnje nove zgrade u središtu Otoka te je gradska uprava preselila u bivšu upravnu zgradu Šumarije Otok, u Ulici Bana Jelačića 22.

 

Mirko Martinović
Povratak na prethodnu stranicu