gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

POLOŽENI VIJENCI U ČAST POGINULIM I NESTALIM BRANITELJIMA
Srijeda, 05.12.2007.

 

 

U utorak 04. prosinca 2007. u Komletincima je upriličeno svečano polaganje vijenaca poginulim braniteljima na prvoj crti bojišta u Komletincima, u sklopu komemoracije koju već šesnaestu godinu za redom organiziraju Grad Otok i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Komemoracija je održana u čast 44 branitelja Komletinaca: pripadnika 105. Bjelovarske brigade, 109. Vinkovačke brigade, 11. Domobranske pukovnije, 3. i 5. Gardijske brigade, Ministarstva unutarnjih poslova i postrojbe HOS-a koji su dali svoje živote za obranu domovine.

Ratnih strahota u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske prisjetio se brigadni general Željko Peternel, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i zapovjednik 3. korpusa Hrvatske vojske.

Prigodnim govorom, prisjećajući se teških ratnih dana na prvoj crti bojišta, obratio se brigadir Stjepan Ivanić ratni zapovjednik 105. Bjelovarske brigade koja je nesebičnim zalaganjem i hrabrošću pomogla Otočanima i Komletinčanima u najtežim ratnim danima.

Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Otoka Josip Šarić, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić te zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Krešo Jelavić.

Nakon prigodnih govora uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u čast poginulim i nestalim braniteljima. Vijence su položili: obitelji poginulih i nestalih branitelja i civila, izaslanstvo načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i zapovjedništva 3. korpusa Hrvatske vojske, izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, izaslanstvo Grada Bjelovara i Koordinacije braniteljskih udruga, izaslanstvo Grada Otoka, izaslanstvo Udruge 105. Bjelovarske brigade, izaslanstvo 109. brigade i 11. Domobranske pukovnije, izaslanstvo HVIDR-e RH i Grada Otoka – Općine Privlaka, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka, izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO iz Vidovica, izaslanstvo Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i Kluba veterana A satnije Bjelovar.

 

                                                                                 M.Knežević
 
Povratak na prethodnu stranicu