gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTVORENA ISPOSTAVA UREDA DRŽAVNE UPRAVE
Nedjelja, 16.12.2007.

U Otoku je svečano otvorena ispostava Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županji. Ispostavu Ureda državne uprave u Otoku presijecanjem vrpce službeno je otvorio zastupnik u Hrvatskom saboru gosp. Tomislav Čuljak.

Ovoj svečanosti su pored ostalih uzvanika nazočili i gosp. Pavao Matičić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu, gđa. Kata Tomljenović, predstojnica Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gosp. Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan i gradonačelnik gosp. Josip Šarić.


Svi govornici su istaknuli značenje koje za grad Otok i njegove građane ima otvaranje ispostave Ureda državne uprave i djelovanje svih službi ispostave. Predstojnica Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji zahvalila se na svesrdnom zalaganju otočkog gradonačelnika Josipa Šarića i gradske uprave prilikom osnivanja ispostave.

Gradonačelnik Otoka istaknuo je važnost službi i njihovih djelatnosti unutar ispostave Ureda državne uprave u Otoku i značenje koje će one imati ne samo za građane Otoka nego i stanovnike općina Nijemci i Privlaka.

Ispostava Ureda državne uprave u Otoku osnovana je Uredbom Vlade RH i predstavlja četvrtu ispostavu na području Vukovarsko- srijemske županije. Ured će obavljati upravne i stručne poslove koji se odnose na gospodarstvo, prostorno uređenje i graditeljstvo, društvene djelatnosti, imovinsko pravne poslove, te poslove opće uprave za područje grada Otoka, no i općina Privlaka i Nijemci. Time će Ured poslovima iz svog djelokruga obuhvatiti 17 tisuća stanovnika, o kojima će skrbiti 17 službenika. U opremanje samog Ureda uloženo je nešto više od 400 tisuća kuna, a većinu sredstava osigurao je Grad Otok. Ispostava Ureda državne uprave nalazi se u ulici Vladimira Nazora 1/I.

 

B.Vuković

 

Vidi fotografije... 




Povratak na prethodnu stranicu