gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

NOGOMET NA UMJETNOJ TRAVI U OTOKU
Srijeda, 12.03.2008.

   U dvorištu Osnovne škole Josipa Lovretića izgrađen je malonogometni teren sa podlogom od umjetne trave, tzv. mini pitch. Umjetna podloga koja igra ulogu trave zapravo je materijal sastavljen od gumirane plastike na koji dolazi umjetna trava debljine 5-6 centimetara, na što se nanosi dvocentimetarski sloj kvarcnog pijeska i mljevena guma. Ovakva igrališta poznata su pod nazivom mini pitch i osmislila ih je UEFA, krovna organizacija europskog nogometa, koja njihovim postavljanjem u svakoj državi-članici potiče sportsko druženje, osobito među djecom i mladima.

   Igralište u Otoku osigurano je u suradnji s vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza započetih još u studenom 2006. godine, a izgradnju vrijednu oko 180 tisuća kuna koji su zajednički financiraju Grad Otok, HNS i Županijski nogometni savez. Pripremne radove za postavljanje nogometnog igrališta sa podlogom od umjetne trave obavilo je komunalno poduzeće Vranjevo, čiji djelatnici su radili. Također u planu je i izgradnja montažnih tribina kako bi cijeli projekt bio u okviru europskih standarda.

 

   Mini-pitch igrališta odgovaraju gradskim sredinama i očekuje se kako će biti  iznimno posjećeno jer je ugođaj igranja nogometa na otvorenom ljepši od igranja u dvorani ili na betonskoj podlozi.

 

B.Vuković
Povratak na prethodnu stranicu