gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE
Petak, 11.04.2008.

 

U Otoku je u petak, 11. travnja otvoren dnevni boravak za starije i nemoćne osobe. Dnevni boravak se nalazi u prostorima preuređene kinodvorane i zauzima 80 kvadratnih metara prostora prilagođenog za ugodan boravak starijih osoba.

 

   Prostorije dnevnog boravka svečano je otvorila ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je izrazila zadovoljstvo otvaranjem jednog takvog objekta u sklopu programa Ministarstva koji je namijenjen starijim osobama. Ministrica Kosor naglasila je podršku koju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pruža ovakvim projektima i želju za nastavkom suradnje ministarstva i lokalnih vlasti na poboljšanju standarda života starijeg pučanstva.

 

   Gradonačelnik Otoka Josip Šarić istaknuo je kako će se ovim objektom omogućiti bolja briga za starije osobe u Otoku i Komletincima. Također, naglasio je veliku zainteresiranost za Program pomoći u kući koji zapošljava 16 djelatnika koji se brinu za 260 starijih i nemoćnih osoba u gradu Otoku. Otvaranjem dnevnog boravka i uspješnim nastavkom Programa pomoći u kući Grad Otok će se i dalje skrbiti za sve starije osobe i umirovljenike na području grada.

 

  Na svečanosti otvaranja uz ministricu Kosor, vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića, saborske zastupnike Tomislava Čuljka i Petra Mlinarića nazočni su bili članovi Gradskog poglavarstva i vijeća grada Otoka, gerontodomaćice iz Programa pomoći u kući kao i umirovljenici i korisnici ovoga dnevnog boravka koji si ministrici Kosor izrazili zahvalu za sve što je učinjeno na poboljšavanju njihovog životnog standarda.

 

   U izgradnju i opremanje dnevnog boravka  u okviru Programa socijalnog i gospodarskog oporavka Grad Otok je sufinancirao 300.000,00 kuna, Svjetska banka 300.000,00 kuna i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 135.000,00 kuna.

 

B.Vuković


Povratak na prethodnu stranicu